Trei locuri romantice din România pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților

27 Ian. 2022, 11:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Ian. 2022, 11:16 // Au Bani //  MD Bani

14 februarie este Ziua Internațională a tuturor îndrăgostiților, prilej cu care multe cupluri sărbătoresc. Dacă nu te-ai gândit ce vei face în acea zi specială pentru voi doi, noi avem o idee genială: o escapadă în doi, departe de zgomotul orașului. Nu este neapărat să mergeți pentru  săptămână, un weekend este suficient, pentru că destinațiile propuse se află chiar în România.

Wallstreet.ro îți recomandă TOP locuri de vis din România unde să fugiți împreună câteva zile pentru odihnă, iubire și fericire în doi.

1. Comuna Mărgău, județul Cluj – Transilvania

Un loc ca o poveste unde natura a rămas încremenită, iar oamenii sunt buni și blânzi. Mărgău este printre cele mai frumoase comune din Apuseni, o adevărată delectare pentru suflet. Zona a devenit din ce în ce mai cunoscută, așadar, vei găsi multe cabane și pensiuni din care poți alege. De recomandat este să cauți o pensiune cu ciubăr sau piscină interioară. Dacă v-ați dorit să vizitați de mult timp zona, atunci aceasta este ocazia perfectă. Poți să-i faci surpriză partenerului și, pe lângă un cadou sugestiv precum un ceas sau un pulover, oferă-i câteva zile departe de stres. Mărgău se află într-o zonă montană, în apropierea Munților Vlădeasa, la doar 49 de kilometri de Zalău și 20 de kilometri de Valea Drăganului.

2. Satul Pojorâta, județul Suceava – Bucovina

Bucovina plai cu flori, un tărâm românesc apreciat nu doar de ai noștri, dar și de străini. Frumusețea Bucovinei și tradițiile ancestrale captează mereu atenția omului modern care a uitat să se bucure de lucrurile simple. De aceea, te invităm să intri într-un univers unde totul pare că a încremenit. Dacă vă doriți relaxare 100%, zona Bucovinei este alegerea ideală. În zonă, sunt din ce în ce mai puțini locuitori, iar satul nu are mai mult de 2000 de suflete. În schimb, este un reper turistic în Bucovina, așa că o simplă căutare pe Booking va fi îndeajuns pentru a decide unde anume să vă cazați. Dacă totuși sunteți atrași de schi, atunci trebuie să știți că Gura Humorului se află la 40 de kilometri de sat, iar dacă vreți doar să respirați aer curat și să vă bucurați, atunci nu trebuie să ratați mănăstirile din zonă.

3. Satul Sfânta Elena, județul Caraș-Severin – Banatul Montan

Singura minoritate de cehi din România se găsește în Caraș-Severin. Satul Sfânta Elena este cel mai vechi sat de cehi din România și unul dintre cele mai frumoase locuri din Banatul Montan. Vraja locului este stârnită și de Dunărea misterioasă, localitatea fiind situată la o altitudine de 400 metri deasupra nivelului mării. Frumusețea acestor locuri este indiscutabilă, iar dacă vreți să petreceți Ziua Îndrăgostiților într-un mod romantic, Cazanele Dunării nu o să vă dezamăgească. Nu trebuie să ratați bucătăria specific pescărească, iar o plimbare până la Ciucărul Mare, de unde se poate admira spectacolul Dunării furioase, trebuie bifată.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău