Trei locuri romantice din România pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților

27 Ian. 2022, 11:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Ian. 2022, 11:16 // Au Bani //  MD Bani

14 februarie este Ziua Internațională a tuturor îndrăgostiților, prilej cu care multe cupluri sărbătoresc. Dacă nu te-ai gândit ce vei face în acea zi specială pentru voi doi, noi avem o idee genială: o escapadă în doi, departe de zgomotul orașului. Nu este neapărat să mergeți pentru  săptămână, un weekend este suficient, pentru că destinațiile propuse se află chiar în România.

Wallstreet.ro îți recomandă TOP locuri de vis din România unde să fugiți împreună câteva zile pentru odihnă, iubire și fericire în doi.

1. Comuna Mărgău, județul Cluj – Transilvania

Un loc ca o poveste unde natura a rămas încremenită, iar oamenii sunt buni și blânzi. Mărgău este printre cele mai frumoase comune din Apuseni, o adevărată delectare pentru suflet. Zona a devenit din ce în ce mai cunoscută, așadar, vei găsi multe cabane și pensiuni din care poți alege. De recomandat este să cauți o pensiune cu ciubăr sau piscină interioară. Dacă v-ați dorit să vizitați de mult timp zona, atunci aceasta este ocazia perfectă. Poți să-i faci surpriză partenerului și, pe lângă un cadou sugestiv precum un ceas sau un pulover, oferă-i câteva zile departe de stres. Mărgău se află într-o zonă montană, în apropierea Munților Vlădeasa, la doar 49 de kilometri de Zalău și 20 de kilometri de Valea Drăganului.

2. Satul Pojorâta, județul Suceava – Bucovina

Bucovina plai cu flori, un tărâm românesc apreciat nu doar de ai noștri, dar și de străini. Frumusețea Bucovinei și tradițiile ancestrale captează mereu atenția omului modern care a uitat să se bucure de lucrurile simple. De aceea, te invităm să intri într-un univers unde totul pare că a încremenit. Dacă vă doriți relaxare 100%, zona Bucovinei este alegerea ideală. În zonă, sunt din ce în ce mai puțini locuitori, iar satul nu are mai mult de 2000 de suflete. În schimb, este un reper turistic în Bucovina, așa că o simplă căutare pe Booking va fi îndeajuns pentru a decide unde anume să vă cazați. Dacă totuși sunteți atrași de schi, atunci trebuie să știți că Gura Humorului se află la 40 de kilometri de sat, iar dacă vreți doar să respirați aer curat și să vă bucurați, atunci nu trebuie să ratați mănăstirile din zonă.

3. Satul Sfânta Elena, județul Caraș-Severin – Banatul Montan

Singura minoritate de cehi din România se găsește în Caraș-Severin. Satul Sfânta Elena este cel mai vechi sat de cehi din România și unul dintre cele mai frumoase locuri din Banatul Montan. Vraja locului este stârnită și de Dunărea misterioasă, localitatea fiind situată la o altitudine de 400 metri deasupra nivelului mării. Frumusețea acestor locuri este indiscutabilă, iar dacă vreți să petreceți Ziua Îndrăgostiților într-un mod romantic, Cazanele Dunării nu o să vă dezamăgească. Nu trebuie să ratați bucătăria specific pescărească, iar o plimbare până la Ciucărul Mare, de unde se poate admira spectacolul Dunării furioase, trebuie bifată.

Realitatea Live

17 Mart. 2025, 16:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
17 Mart. 2025, 16:36 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Gazprom se pregătește să concedieze aproape 1.500 de angajați din sediul său central din Rusia, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din personalul administrativ al companiei, relatează Reuters, citând surse din interiorul companiei.

Înainte de a lua decizia finală, conducerea Gazprom le-a cerut angajaților să pregătească prezentări individuale, în care să explice de ce munca lor este esențială și de ce ar trebui să rămână în companie. Această metodă amintește de practica implementată de Elon Musk în SUA, când a cerut funcționarilor guvernamentali americani să își justifice activitatea, sub amenințarea concedierii.

Oficial, Gazprom nu a anunțat încă valul de concedieri, dar sursele citate de Reuters afirmă că procesul de optimizare va fi finalizat în câteva săptămâni. Scopul este eliminarea funcțiilor redundante și reducerea costurilor.

Unul dintre oficialii companiei a recunoscut că Gazprom a subestimat determinarea Europei de a renunța la gazul rusesc. Potrivit sursei citate, compania credea că, după o scurtă perioadă de sancțiuni, UE va reveni și va cere reluarea livrărilor. Însă, în ciuda scumpirilor din sectorul energetic și dificultăților economice, Europa nu a revenit la gazul rusesc.

„Ne-am înșelat”, a recunoscut un oficial Gazprom pentru Reuters.

Între timp, Statele Unite au profitat de retragerea Gazprom, triplând livrările de gaze naturale lichefiate (GNL) în Europa din 2021 până în prezent. SUA au devenit cel mai mare furnizor de GNL pentru UE, consolidându-și poziția pe piața energetică europeană.

Modelul de restructurare de la Gazprom amintește de o inițiativă recentă a lui Elon Musk în administrația publică a SUA. La sfârșitul lunii februarie, în calitate de șef al Departamentului pentru Eficiență Guvernamentală (DOGE), Musk a cerut tuturor funcționarilor federali să trimită rapoarte săptămânale despre activitatea lor.

„Conform indicațiilor președintelui Donald Trump, toți angajații federali vor primi în curând un e-mail prin care li se va cere să își raporteze activitatea din ultima săptămână. Lipsa unui răspuns va fi considerată demisie voluntară”, a scris Musk pe X (fostul Twitter).

Această măsură a fost susținută de Biroul pentru Resurse Umane al SUA, care a trimis notificări către toate agențiile federale, inclusiv Casa Albă, CIA și ambasadele americane din întreaga lume.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Discursul Preşedintei Maia Sandu la monumentul Maica Îndurerată, de Ziua Memoriei şi Recunoştinţei
Discursul Preşedintei Maia Sandu la monumentul Maica Îndurerată, de Ziua Memoriei şi Recunoştinţei
Versuri emoţionante recitate de un veteran la Marşul Memoriei şi Recunoştinţei
Versuri emoţionante recitate de un veteran la Marşul Memoriei şi Recunoştinţei
NO COMMENT | ZIUA MEMORIEI ŞI RECUNOŞTINŢEI 2025, ÎN IMAGINI
NO COMMENT | ZIUA MEMORIEI ŞI RECUNOŞTINŢEI 2025, ÎN IMAGINI
NO COMMENT | RĂZBOIUL CARE A ÎNSÂNGERAT APELE NISTRULUI
NO COMMENT | RĂZBOIUL CARE A ÎNSÂNGERAT APELE NISTRULUI
NO COMMENT | SCRIITORUL VLADIMIR BEŞLEAGĂ, PETRECUT PE ULTIMUL DRUM
NO COMMENT | SCRIITORUL VLADIMIR BEŞLEAGĂ, PETRECUT PE ULTIMUL DRUM
NO COMMENT | CEI 3 ANI DE AGRESIUNE A RUSIEI ÎN UCRAINA, ÎN IMAGINI
NO COMMENT | CEI 3 ANI DE AGRESIUNE A RUSIEI ÎN UCRAINA, ÎN IMAGINI