VIDEO Nathaniel Kowalsky la emisiunea 10 LEI: Fotografii în Photo Vogue, shopping de lux și ghid de stil

06 Apr. 2023, 10:18
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Apr. 2023, 10:18 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Nathaniel Kowalsky este expert în modă și fotograf de modă din Republica Moldova, cunoscut și peste hotare datorită proiectelor în care se implică. Fiind pasionat de modă și stil a lansat un Ghid de Stil pentru iubitorii de shopping în care re regăsesc 150 de locații de cumpărături. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat despre Ghidul de Stil, tendințe pentru primăvara-vara anului 2023, fotografii, branduri autohtone, precum și alte subiecte de interes.

Ghidul de stil

Ghidul de stil lansat de Nathaniel Kowalsky a reușit să-i cucerească pe iubitorii de modă întrucât s-a vândut activ chiar din prima săptămână de la lansare. Vânzările vor fi închise pe 22 aprilie, pentru că expertul a depășit cu mult suma pe care și-a propus să o obțină din vânzarea ghidului.

„Ghidul este un produs pe care l-am creat, în primul rând, pentru mine. De obicei, când am ședințe foto și este nevoie de a face stilizări eu cătam și făceam research pentru magazine cu care să colaborez. Într-o bună zi am zis să creez o bază de date în care să adaug totul într-un ghid, într-un fișier, ca să nu mai caut de fiecare dată magazin cu care să colaborez. De aici a început, de la o bază de date personale pe care am transformat-o într-un ghid cu informații despre shopping, reduceri, îngrijirea hainelor, cum spălăm anumite stofe, cum spălăm anumite culori. Se regăsesc peste 150 de shopuri locale și shopuri online unde poți cumpăra haine pe piața locală”, a spus Nathaniel la 10 LEI.

Cum să faci comerț electronic, respectând legea

Dacă vrei să vinzi produse online și îți dorești ca acest proces să fie legal cu achitare de taxe și impozite este necesar să ai o firmă înregistrată sub formă juridică și să adaugi domeniul de activitatea „comerț electronic”. În cazul lui Nathaniel oficializarea ghidului a durat oficializarea vânzării.

„Două luni a durat oficializarea vânzării pentru că trebuia să adaug niște domenii de activitate la SRL-ul pe care îl dețin și să fac contract cu Paynet ca să pot face vânzări online prin accesare de link. Respectiv, am vrut să fac totul oficial, frumos, cu achitarea de impozite, achitarea de taxe de stat, dar să nu transmit cum fac alții, transmit poza la card și fă-mi transfer pe cardul meu personal.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei și a unui bărbat

În cadrul emisiunii 10 LEI, expertul în modă a enumerat și piesele vestimentare care trebuie să se regăsească în garderoba oricui, fie că este bărbat sau femeie:

  • blugi
  • pantaloni clasici la dungă
  • sacou
  • trench
  • tricou alb/negru
  • cămașă albă/neagră

Cumpărături la second hand

„Într-o bună zi, am dat de second foarte întâmplător. O bună prietenă de a mea m-a dus la second la gară și eu am văzut acolo sunt atâtea haine interesante, sunt branduri internaționale, găsești haine calitative, modele foarte interesante. Și atunci eu am înțeles că este o soluție foarte bună de a te îmbrăca stilat la buget redus. Și second, pentru mine, a fost o salvare la acel moment, pentru că în altă parte să găsești ceva interesant nu aveai unde”, a spus Nathaniel Kowalsky.

Fotograf de modă

Pe lângă faptul că este expert în modă, Nathaniel Kowalsky este și fotograf de modă. În cadrul emisiunii am dezmințit mitul că dacă vrei să faci bani din această activitate trebuie să fii fotograf de nunți.

Pentru mai multe detalii, urmăriți interviul integral.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2023, 14:14 // Actual //  Lupu Eduard

Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise. Oamenii se tem pentru viața lor.

Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise. Oamenii se tem pentru viața lor.

În Grecia, furtuna Daniel, de la începutul lunii septembrie, a făcut ravagii, iar localnii au pierdut aproape tot ce aveau. Pomii fructiferi, porumbul și aproximativ o cincime din recolta de bumbac a Greciei au fost distruse. Peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise.

„Cel mai rău scenariu este că avem o mișcare masivă a populației de pe uscat către marile orașe”, a spus profesorul Kintzios. „Socotesc că, dacă prevalează cel mai rău scenariu, atunci costul, costul direct și imediat pentru economia greacă, ar fi ceva în jur de 4 sau 5 miliarde de euro. Iar costul pe termen lung ar fi de trei ori mai mare”.

Cea mai afectată zonă este câmpia Thessalia, în centrul Greciei. O femeie din zonă a declarat că nu a mai rămas cu aproape nimic și că nu știe ce sa facă pe viitor.

„Nu s-a salvat nimic, apa a ajuns până la acoperiș”, a declarat femeia de 54 de ani. „Am fugit să ne salvăm și am privit cum apa se ridica pas cu pas până când a ajuns la balustrada balconului și am spus: „Gata, casa este distrusă.”

Probleme grave în Grecia

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, promisese ajutor rapid pentru victimele inundațiilor, dar nu s-a mai întâmplat asta. Mulți localnici au ajuns să stea în corturi și să nu aibă ce să mănânce.

„Pagubele sunt enorme, deoarece copacii au fost infectați de bacterii… Puteți vedea acest copac, este verde, dar frunzele încep să se îngălbenească, ceea ce înseamnă că ar putea fi bolnav”, a spus o altă localnică.

Spiros Kintzios, rectorul Universității Agricole, se teme ca oamenii să nu plece definitiv din țară. El a spus că multe drumuri, școli și unități de sănătate primară au fost distruse și că autoritățile n-au găsit soluții.„Avem acum pagube la infrastructura de locuințe, dar și la serviciile municipalității, drumuri, școli, unități de sănătate primară și așa mai departe. Dacă nu reușim să le refacem cât mai repede, atunci avem problema că oamenii vor trebui să se ducă în altă parte să locuiască”, a spus rectorul, potrivit Mediafax.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău