VIDEO Nathaniel Kowalsky la emisiunea 10 LEI: Fotografii în Photo Vogue, shopping de lux și ghid de stil

06 Apr. 2023, 10:18
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Apr. 2023, 10:18 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Nathaniel Kowalsky este expert în modă și fotograf de modă din Republica Moldova, cunoscut și peste hotare datorită proiectelor în care se implică. Fiind pasionat de modă și stil a lansat un Ghid de Stil pentru iubitorii de shopping în care re regăsesc 150 de locații de cumpărături. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat despre Ghidul de Stil, tendințe pentru primăvara-vara anului 2023, fotografii, branduri autohtone, precum și alte subiecte de interes.

Ghidul de stil

Ghidul de stil lansat de Nathaniel Kowalsky a reușit să-i cucerească pe iubitorii de modă întrucât s-a vândut activ chiar din prima săptămână de la lansare. Vânzările vor fi închise pe 22 aprilie, pentru că expertul a depășit cu mult suma pe care și-a propus să o obțină din vânzarea ghidului.

„Ghidul este un produs pe care l-am creat, în primul rând, pentru mine. De obicei, când am ședințe foto și este nevoie de a face stilizări eu cătam și făceam research pentru magazine cu care să colaborez. Într-o bună zi am zis să creez o bază de date în care să adaug totul într-un ghid, într-un fișier, ca să nu mai caut de fiecare dată magazin cu care să colaborez. De aici a început, de la o bază de date personale pe care am transformat-o într-un ghid cu informații despre shopping, reduceri, îngrijirea hainelor, cum spălăm anumite stofe, cum spălăm anumite culori. Se regăsesc peste 150 de shopuri locale și shopuri online unde poți cumpăra haine pe piața locală”, a spus Nathaniel la 10 LEI.

Cum să faci comerț electronic, respectând legea

Dacă vrei să vinzi produse online și îți dorești ca acest proces să fie legal cu achitare de taxe și impozite este necesar să ai o firmă înregistrată sub formă juridică și să adaugi domeniul de activitatea „comerț electronic”. În cazul lui Nathaniel oficializarea ghidului a durat oficializarea vânzării.

„Două luni a durat oficializarea vânzării pentru că trebuia să adaug niște domenii de activitate la SRL-ul pe care îl dețin și să fac contract cu Paynet ca să pot face vânzări online prin accesare de link. Respectiv, am vrut să fac totul oficial, frumos, cu achitarea de impozite, achitarea de taxe de stat, dar să nu transmit cum fac alții, transmit poza la card și fă-mi transfer pe cardul meu personal.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei și a unui bărbat

În cadrul emisiunii 10 LEI, expertul în modă a enumerat și piesele vestimentare care trebuie să se regăsească în garderoba oricui, fie că este bărbat sau femeie:

  • blugi
  • pantaloni clasici la dungă
  • sacou
  • trench
  • tricou alb/negru
  • cămașă albă/neagră

Cumpărături la second hand

„Într-o bună zi, am dat de second foarte întâmplător. O bună prietenă de a mea m-a dus la second la gară și eu am văzut acolo sunt atâtea haine interesante, sunt branduri internaționale, găsești haine calitative, modele foarte interesante. Și atunci eu am înțeles că este o soluție foarte bună de a te îmbrăca stilat la buget redus. Și second, pentru mine, a fost o salvare la acel moment, pentru că în altă parte să găsești ceva interesant nu aveai unde”, a spus Nathaniel Kowalsky.

Fotograf de modă

Pe lângă faptul că este expert în modă, Nathaniel Kowalsky este și fotograf de modă. În cadrul emisiunii am dezmințit mitul că dacă vrei să faci bani din această activitate trebuie să fii fotograf de nunți.

Pentru mai multe detalii, urmăriți interviul integral.

Realitatea Live

28 Mai 2023, 20:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 20:17 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia are un nou stat susținător. Cuba a anunțat că va accepta plata cu ruble rusești în magazinele și restaurantele din țară, în ciuda sancțiunilor colective impuse de țările occidentale.

Trei bănci rusești au decis să-și deschidă filiale locale în Cuba, iar cardurile MIR rusești au început din  să poată fi folosite la bancomatele cubaneze martie 2023. Printre serviciile bancare care au devenit posibile în țara din America Latină se numără retrageri de numerar în ruble, dar și convertirea acestora în peso, moneda locală, potrivit Rio Times Online.

Vestea vine în contextul intențiilor de relansare a relațiilor bilaterale dintre Moscova și Havana, cu posibilitatea deschiderii de legături maritime și portuare directe și oferta făcută de guvernul cubanez Rusiei de a folosi terenul din țară timp de 30 de ani pentru închiriere.

Sistemul de plată rusesc MIR rusesc, care utilizează carduri emise în Rusia, pot fi acceptate la plăți și în Vietnam, Coreea de Nord și în alte țări foste republici sovietice, precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Oseția de Sud și Abhazia.

Rubla nu este departe; de la începutul anului, a pierdut 16% din valoare față de dolar (80,16) și 13% față de euro (86,35). Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe (CEPAL) estimează că economia cubaneză va crește cu 1,5% în 2023, dar rămâne în scădere de la 2,0% în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău