(VIDEO) O companie din Comrat produce condimente fără sare, zahăr, conservanți sau coloranți artificiali

18 Nov. 2022, 14:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
18 Nov. 2022, 14:51 // Bani și Afaceri //  MD Bani

La expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași printre cei 64 de antreprenori din Republica Moldova am descoperit și compania Tatti Lux. În urma unei scurte discuții am aflat că sunt din Găgăuzia, Comrat. Întreprinderea a expus o gamă largă de condimente. Mai mult decât atât, Serghei Bîcov, fondatorul companiei ne-a spus că ei sunt unicii producători din Republica Moldova care produc mixuri pentru cafea.

Se pare că vizatorii expoziției erau interesați de condimentele fără sare și conservanți, întrucât deja se formau cozi.

„Este un business de familie. Producem diferite mixuri pentru mâncare fără sare, fără zahăr, fără amidon, fără nimic artificial, după rețetele noastre de autor. Sunt mixuri specifice pentru regiunea noastră, dar avem și ceva deosebit. De exemplu, avem mixuri pentru cafea, practic nimeni nu face așa ceva. Avem condimente pentru frigărui, sarmale, omletă, pilaf, pește, slănină și altele.” a declarat Serghei Bîcov în cadrul unei transmisiuni live pe rlive.md.

Compania Tatti Lux, cunoscută sub numele de ASW (All Spice World), din Comrat este o întreprindere de familie specializată în producerea condimentelor fără sare, conservanți, coloranți, arome sau alte ingrediente artificiale, făcute după propriile rețete. De asemenea, se pot mândri cu mixurile de cafea.

De condimentele de la ASW se pot bucura atât cei care gătesc acasă cât și restaurantele.

 

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași a fost organizată în perioada 11-13 noiembrie de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău