(VIDEO) O companie din Comrat produce condimente fără sare, zahăr, conservanți sau coloranți artificiali

18 Nov. 2022, 14:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
18 Nov. 2022, 14:51 // Bani și Afaceri //  MD Bani

La expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași printre cei 64 de antreprenori din Republica Moldova am descoperit și compania Tatti Lux. În urma unei scurte discuții am aflat că sunt din Găgăuzia, Comrat. Întreprinderea a expus o gamă largă de condimente. Mai mult decât atât, Serghei Bîcov, fondatorul companiei ne-a spus că ei sunt unicii producători din Republica Moldova care produc mixuri pentru cafea.

Se pare că vizatorii expoziției erau interesați de condimentele fără sare și conservanți, întrucât deja se formau cozi.

„Este un business de familie. Producem diferite mixuri pentru mâncare fără sare, fără zahăr, fără amidon, fără nimic artificial, după rețetele noastre de autor. Sunt mixuri specifice pentru regiunea noastră, dar avem și ceva deosebit. De exemplu, avem mixuri pentru cafea, practic nimeni nu face așa ceva. Avem condimente pentru frigărui, sarmale, omletă, pilaf, pește, slănină și altele.” a declarat Serghei Bîcov în cadrul unei transmisiuni live pe rlive.md.

Compania Tatti Lux, cunoscută sub numele de ASW (All Spice World), din Comrat este o întreprindere de familie specializată în producerea condimentelor fără sare, conservanți, coloranți, arome sau alte ingrediente artificiale, făcute după propriile rețete. De asemenea, se pot mândri cu mixurile de cafea.

De condimentele de la ASW se pot bucura atât cei care gătesc acasă cât și restaurantele.

 

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași a fost organizată în perioada 11-13 noiembrie de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 15:41
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 15:41 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Primul care a folosit numele de Rotschild a fost Izaak Elchanan, născut în 1577, care și-a dorit să fie cunoscut sub denumire de ”scut rosu” așa cum se traduce numele. Dar cel care a pus întemeiat dinastia a fost Amschel Mayer Rotchild, care a făcut și blazonul familiei și a pus bazele cele mai mari averi din lume.

Fondatorul dinastiei, Amschel Mayer Rotschild, s-a născut într-un ghetou evreiesc din Germania, unde se ocupa cu schimbatul de bani. El a fost cel care a început să strângă bani și a făcut 5 copii pe care i-a trimis în cele mai importante puncte comerciale din Europa. Austria, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie au fost țările în care au ajuns.

În secolul XVIII, familia ar fi avut cea mai mare avere privată din lume. De aceea și testamentul lui Amschel Mayer a fost unul plin de reguli. Potrivit informațiilor din spațiul public, posturile importante în companii trebuiau să fie ocupate de membrii familiei.

Numai bărbații din familie aveau voie să facă afaceri. De altfel, familia era o afacere, fiul cel mare trebuia să preia mereu conducerea la moartea tatălui.

Niciodată averea familiei Rotschild nu putea fi făcută publică

Iar membrii familiei erau încurajați să se căsătorească între ei. Mai exact verișorii primarii și secundari nu aveau nicio opreliște în acest sens. Exista totuși ceva ce niciun membru al familiei nu trebuia să facă. “Niciodată să nu fie făcut un inventariu public, de către tribunale sau oricine altcineva, a averii mele.

Interzic publicarea oricărei evaluări a moştenirii mele”. Și nici până în ziua de astăzi nu se știe cu exactitate averea familiei, doar că are afaceri în toată lumea. Cert este că fii lui Amschel au devenit nobili în Austria și în Marea Britanie, fără să fi avut legături cu familiile regale din aceste state.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău