VIDEO O moldoveancă a spart gheața cu primul restaurat la polul frigului! Ala a adus SOBA în Alaska

29 Apr. 2023, 11:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
29 Apr. 2023, 11:28 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Celebrii vloggeri de călătorie din România, HaiHui în doi au realizat un vlog inedit tocmai în Alaska! Andreea și Ion au mâncat la un restaurant moldovenesc în inima statului american și au discutat cu proprietara despre această afacere departe de Republica Moldova.

Așa cum și-au obișnuit audienta, vloggerii de la HaiHui în doi au realizat un material inedit tocmai în Alaska. Cei doi au vizitat în aceasta perioadă cel mai nou stat american, unde au descoperit un restaurant autentic moldovenesc, unde în meniu americanii găsesc mămăliga, zeama, pârjoale și multe alte feluri tradiționale.

Ala, proprietara restaurantului a vorbit despre afacerea sa și a explicat cum e sa deschizi un asemenea restaurant la mii de kilometri de casa: “Alaska a fost întotdeauna un vis, ceva necunoscut, și am dorit inițial doar să o vizităm. Când am avut posibilitatea să ne mutăm în Statele Unite, am hotărât să venim în Alaska, în urmă cu 14 ani. Aici verile sunt foarte calde, sunt undeva la 30 de grade Celsius. Avem 3 luni de vară și 7 de iarnă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Ea a mărturisit că îi calcă pragul în general străini, care se miră de specificul restaurantului, tocmai în Alaska.

“În urmă cu 4 ani și jumătate am deschis restaurantul. Este singurul restaurant cu specific moldovenesc/romanesc din Alaska. Vin foarte mulți clienți din Europa, dar și din alte state americane. Toți se miră, e ceva neobișnuit pentru ei, dar totuși dacă intri în această atmosferă și guști din bucatele noastre, este o experiență de neuitat. Localnicii au primit foarte bine această afacere”, a mărturisit proprietara.

Mai mult, ei au reușit să treacă peste perioada pandemiei, iar acum se bucură de un real succes.

“La început a fost greu, ne-am ridicat puțin, iar după un an și jumătate a început pandemia. Totul s-a închis brusc atunci. Dar pentru că am depus foarte mult efort pentru această afacere, nu ne-a fost greu să ne ridicăm încă o data”, povestește Alla, proprietara restaurantului Soba din Fairbanks, Alaska.

Spuse că aduce produse moldovenești prin distribuitorii din Chicago, Washington, New York și durează cam o săptămână, zece zile.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău