VIDEO O moldoveancă a spart gheața cu primul restaurat la polul frigului! Ala a adus SOBA în Alaska

29 Apr. 2023, 11:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
29 Apr. 2023, 11:28 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Celebrii vloggeri de călătorie din România, HaiHui în doi au realizat un vlog inedit tocmai în Alaska! Andreea și Ion au mâncat la un restaurant moldovenesc în inima statului american și au discutat cu proprietara despre această afacere departe de Republica Moldova.

Așa cum și-au obișnuit audienta, vloggerii de la HaiHui în doi au realizat un material inedit tocmai în Alaska. Cei doi au vizitat în aceasta perioadă cel mai nou stat american, unde au descoperit un restaurant autentic moldovenesc, unde în meniu americanii găsesc mămăliga, zeama, pârjoale și multe alte feluri tradiționale.

Ala, proprietara restaurantului a vorbit despre afacerea sa și a explicat cum e sa deschizi un asemenea restaurant la mii de kilometri de casa: “Alaska a fost întotdeauna un vis, ceva necunoscut, și am dorit inițial doar să o vizităm. Când am avut posibilitatea să ne mutăm în Statele Unite, am hotărât să venim în Alaska, în urmă cu 14 ani. Aici verile sunt foarte calde, sunt undeva la 30 de grade Celsius. Avem 3 luni de vară și 7 de iarnă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Ea a mărturisit că îi calcă pragul în general străini, care se miră de specificul restaurantului, tocmai în Alaska.

“În urmă cu 4 ani și jumătate am deschis restaurantul. Este singurul restaurant cu specific moldovenesc/romanesc din Alaska. Vin foarte mulți clienți din Europa, dar și din alte state americane. Toți se miră, e ceva neobișnuit pentru ei, dar totuși dacă intri în această atmosferă și guști din bucatele noastre, este o experiență de neuitat. Localnicii au primit foarte bine această afacere”, a mărturisit proprietara.

Mai mult, ei au reușit să treacă peste perioada pandemiei, iar acum se bucură de un real succes.

“La început a fost greu, ne-am ridicat puțin, iar după un an și jumătate a început pandemia. Totul s-a închis brusc atunci. Dar pentru că am depus foarte mult efort pentru această afacere, nu ne-a fost greu să ne ridicăm încă o data”, povestește Alla, proprietara restaurantului Soba din Fairbanks, Alaska.

Spuse că aduce produse moldovenești prin distribuitorii din Chicago, Washington, New York și durează cam o săptămână, zece zile.

Realitatea Live

28 Mai 2023, 20:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 20:17 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia are un nou stat susținător. Cuba a anunțat că va accepta plata cu ruble rusești în magazinele și restaurantele din țară, în ciuda sancțiunilor colective impuse de țările occidentale.

Trei bănci rusești au decis să-și deschidă filiale locale în Cuba, iar cardurile MIR rusești au început din  să poată fi folosite la bancomatele cubaneze martie 2023. Printre serviciile bancare care au devenit posibile în țara din America Latină se numără retrageri de numerar în ruble, dar și convertirea acestora în peso, moneda locală, potrivit Rio Times Online.

Vestea vine în contextul intențiilor de relansare a relațiilor bilaterale dintre Moscova și Havana, cu posibilitatea deschiderii de legături maritime și portuare directe și oferta făcută de guvernul cubanez Rusiei de a folosi terenul din țară timp de 30 de ani pentru închiriere.

Sistemul de plată rusesc MIR rusesc, care utilizează carduri emise în Rusia, pot fi acceptate la plăți și în Vietnam, Coreea de Nord și în alte țări foste republici sovietice, precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Oseția de Sud și Abhazia.

Rubla nu este departe; de la începutul anului, a pierdut 16% din valoare față de dolar (80,16) și 13% față de euro (86,35). Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe (CEPAL) estimează că economia cubaneză va crește cu 1,5% în 2023, dar rămâne în scădere de la 2,0% în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău