VIDEO O moldoveancă a spart gheața cu primul restaurat la polul frigului! Ala a adus SOBA în Alaska

29 Apr. 2023, 11:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
29 Apr. 2023, 11:28 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Celebrii vloggeri de călătorie din România, HaiHui în doi au realizat un vlog inedit tocmai în Alaska! Andreea și Ion au mâncat la un restaurant moldovenesc în inima statului american și au discutat cu proprietara despre această afacere departe de Republica Moldova.

Așa cum și-au obișnuit audienta, vloggerii de la HaiHui în doi au realizat un material inedit tocmai în Alaska. Cei doi au vizitat în aceasta perioadă cel mai nou stat american, unde au descoperit un restaurant autentic moldovenesc, unde în meniu americanii găsesc mămăliga, zeama, pârjoale și multe alte feluri tradiționale.

Ala, proprietara restaurantului a vorbit despre afacerea sa și a explicat cum e sa deschizi un asemenea restaurant la mii de kilometri de casa: “Alaska a fost întotdeauna un vis, ceva necunoscut, și am dorit inițial doar să o vizităm. Când am avut posibilitatea să ne mutăm în Statele Unite, am hotărât să venim în Alaska, în urmă cu 14 ani. Aici verile sunt foarte calde, sunt undeva la 30 de grade Celsius. Avem 3 luni de vară și 7 de iarnă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Ea a mărturisit că îi calcă pragul în general străini, care se miră de specificul restaurantului, tocmai în Alaska.

“În urmă cu 4 ani și jumătate am deschis restaurantul. Este singurul restaurant cu specific moldovenesc/romanesc din Alaska. Vin foarte mulți clienți din Europa, dar și din alte state americane. Toți se miră, e ceva neobișnuit pentru ei, dar totuși dacă intri în această atmosferă și guști din bucatele noastre, este o experiență de neuitat. Localnicii au primit foarte bine această afacere”, a mărturisit proprietara.

Mai mult, ei au reușit să treacă peste perioada pandemiei, iar acum se bucură de un real succes.

“La început a fost greu, ne-am ridicat puțin, iar după un an și jumătate a început pandemia. Totul s-a închis brusc atunci. Dar pentru că am depus foarte mult efort pentru această afacere, nu ne-a fost greu să ne ridicăm încă o data”, povestește Alla, proprietara restaurantului Soba din Fairbanks, Alaska.

Spuse că aduce produse moldovenești prin distribuitorii din Chicago, Washington, New York și durează cam o săptămână, zece zile.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău