(VIDEO) Primele încălcări raportate de poliție în ziua alegerilor parlamentare anticipate

11 Iul. 2021, 10:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Iul. 2021, 10:59 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Poliția Republicii Moldova face primele totaluri cu privire la neconformități admise în procesul electoral. Astfel, în procesul de distribuire a buletinelor de vot au avut avut loc mai multe abateri, însă fără a avea caracter ilegal, scrie Realitatea.md.

La Dondușeni nu au ajuns 100 de buletine de vot, într-un alt birou electoral din același oraș nu s-au ajuns 21 de buletine de vot și la Ialoveni au lipsit 51 de buletine de vot. Un alta caz, la o secție de votare au fost repartizate secțiile de vot pentru o altă secție, Într-un final, aceste au ajuns acolo unde era planificat să ajungă, anunță autoritățile.

De asemenea, în dimineața zilei de astăzi, la 6.48, a fost deconectată energia la secția din Cușelăuca, Șoldănești, iar la 7.29 a fost reconectată.

Poliția anunță că pentru asigurarea securității în ziua alegerilor parlamentare anticipate, au fost antrenați peste 6630 de angajați ai poliției.

Vreau să menționez că pe parcursul zilei de ieri, toate secțiile de vot, birourile au reușit să aducă buletine de vot în siguranță, nefiind înregistrate careva încălcări. Pe parcursul nopții, Poliția a asigurat securitatea buletinelor. Începând cu ora 7.00, toate secțiile de vot s-au deschis fără mențiuni din parte șefilor de birouri cu privire la integritatea actelor. 

Ieri, au venit mai multe sesizări precum că s-ar fi admis careva încălcări. Polițai a reacționat în fiecare caz și a înregistrat corespunzător. Cazuri de confirmare a pretinselor încălcări nu au fost confirmate, documentate, a declarat Maxian Marin Șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău