VIDEO RLIVE TV – produse noi în grila TV. Televiziunea ta fără cenzură, în lista „Must Carry”

06 Feb. 2023, 15:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Feb. 2023, 15:15 // Actual //  Dumitrita Culiuc

RLIVE TV a fost inclus de Consiliul Audiovizualului în lista serviciilor media audiovizuale „Must Carry” pentru anul 2023. Retransmisiunea canalului este obligatorie pentru distribuitorii de servicii media prin cablu.

Grupul Realitatea este actualmente unicul jucător de pe piața media din Moldova, cu prezență pe online și la TV, cu site-uri de știri dedicate și adaptate tuturor tipurilor de public țintă, în limbile română, rusă, engleză, FĂRĂ CENZURĂ.

„Mă bucur enorm de mult că după un efort de un an pentru a ne racorda la condiții, televiziunea RLIVE TV a fost inclusă în lista „Must Carry”. A fost un efort al întregii echipe pentru a asigura caracterul de utilitate publică și consolidarea accesului cetățenilor la conținut TV fără cenzură, prin transmisiunile live de la evenimentele de interes public. Promovarea produsului autohton va fi tot timpul principala prioritate a televiziunii RLIVE TV. Ne bucurăm mult că avem oportunitatea să oferim altfel de produs” – Dumitru Țîra, fondatorul Grupului de Presă Realitatea.

Din 1 februarie grila RLIVE TV a fost actualizată. Au fost introduse șase proiecte noi și astfel s-a transpus online-ul la televiziune. Actualmente, RLIVE TV difuzează peste 20 de proiecte media independente, inclusiv patru produse realizate de Grupul de Presă Realitatea (Rezoomat, 10 lei, Teritoria Svobody și ARBI în Acțiune) și unicul buletin de știri din țară, dedicat exclusiv persoanelor cu deficiențe de auz.

„O recunoaștere a activității noastre este introducerea RLIVE TV în lista „Must Carry”. Cu alte cuvinte, prezența noastră este obligatorie pentru toți operatorii de cablu. Oricum obiectivul primar al televiziunii este informarea, de aceea vom continua să transmitem în direct cele mai importante evenimente social-politice. RLIVE TV se află într-un proces permanent de dezvoltare, pentru a informa corect și operativ” – Sergiu Scobioală, producător general RLIVE TV.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În noua grilă RLIVE TV mai găsiți șase podcasturi, emisiuni informative medicale și de parenting, difuzate datorită acordurilor de colaborare cu unica.md și Creator Point.

„Prioritatea nr. 1 a echipei de jurnaliști Realitatea este să informeze corect și echidistant publicul, oferind acces în direct la cele mai importante evenimente. Diferă doar forma de transmitere a informației: scris, prin imagini sau prin video. Aducem sincere mulțumiri instituțiilor care sunt deschise să investească în informarea publicului și transmit direct mesajul offline, dar și online, la TV, prin intermediul platformelor RealitateaDezvoltarea grupului Realitatea în domeniul comunicării continuă, iar rezultatele sunt vizibile atât calitativ, cât și cantitativ” – Otilia Cotruță, directoare executivă a Grupului de Presă Realitatea.

Transmitem live cele mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, cu buletine de știri la finalul fiecărei ore, fillere și rubrici informative și educative pentru diverse vârste și domenii de interes.

„Astăzi, în spațiul mediatic, foarte mult se vorbește despre cenzură, deseori auzim că o instituție de media este acuzată că ar servi unor interese. RLIVE TV este un post TV unde absolut toate evenimentele sunt difuzate în direct, imaginea este neredactată, iar telespectatorul poate afla informațiile în timp real. La RLIVE TV putem urmări activitatea Parlamentului, a Guvernului, protestele opoziției, conferințe de presă, iar imaginile sunt live, nu sunt montate, nu sunt scoase din context” – Valentina Canașina, redactor-șef al Grupului de Presă Realitatea.

RLIVE TV este prezent pe online, pe site-urile realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md, diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, într-un widget comod, pe paginile principale și de știri, iar emisiunile și știrile pot fi urmărite și pe cele mai populare platforme social media din Moldova: Facebook, Instagram, Telegram, Twitter, Odnoklassniki, Linkedin, TikTok etc.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău