VIDEO Rusia trece la războiul viitorului: Câinii electronici care trag cu pistolul mitralieră AK 47

26 Iul. 2022, 07:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2022, 07:51 // Actual //  Lupu Eduard

În contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, o companie a unui antreprenor rus a realizat un nou timp de combatanți ce ar putea fi văzuți pe câmpul de luptă: câinii electronici care pot trage cu pistolul mitralieră AK 47.

Înspăimântătorul videoclip postat de Alexander Atamatov, fondatorul rus al unei companii de tehnică militară, arată un câine robot care trage cu înverșunare cu un pistol mitralieră, potrivit Daily Mail.

Dogbot-ul se vinde pe internet cu suma de 3.000 de dolari, fără arma atașată. Imaginile reprezintă o previzualizare a războiului viitorului. Trebuie menționat faptul că și Pentagonul a experimentat deja astfel de cîini roboți letali, ei fiind arătați la expozițiile de echipamente militare americane.

Robotul câine rusesc denumit Unitree Yushu a fost deja testat, iar videoclipul îl arată în acțiune trăgând pe dealurile acoperite de zăpadă, într-un poligon special construit.

Într-un moment în care dronele autonome sunt deja folosite în războiul real din Ucraina, de către ambele părți în conflict, Moscova și Kievul, se pune întrebarea când vom vedea și acești câini robot pe câmpul de luptă.

Câinii roboți ucigași (denumiți și câini tehnologici) fabricați de oameni de afaceri ruși, dotați cu pistoale mitralieră tip PP-19 Vityaz, o variană adaptată a cunoscutului model AK 47, pe care soldații Moscovei în au în dotare.

Deocamdată, nu sunt cunoscute detalii tehnice ale câinilor-roboți construiți de antreprenorul rus, dar după imaginile postate pe YouTube, experții militari susțin că aceste prototipuri au ceva probleme legate de reculul pistolului mitralieră.

Compania antreprenorului rus are sediul în New York, iar cîinii roboți sunt dotați cu pistoale mitralieră capabile să lovească ținte la o distanță de 1.200 de metri.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău