VIDEO Rusia trece la războiul viitorului: Câinii electronici care trag cu pistolul mitralieră AK 47

26 Iul. 2022, 07:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2022, 07:51 // Actual //  Lupu Eduard

În contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, o companie a unui antreprenor rus a realizat un nou timp de combatanți ce ar putea fi văzuți pe câmpul de luptă: câinii electronici care pot trage cu pistolul mitralieră AK 47.

Înspăimântătorul videoclip postat de Alexander Atamatov, fondatorul rus al unei companii de tehnică militară, arată un câine robot care trage cu înverșunare cu un pistol mitralieră, potrivit Daily Mail.

Dogbot-ul se vinde pe internet cu suma de 3.000 de dolari, fără arma atașată. Imaginile reprezintă o previzualizare a războiului viitorului. Trebuie menționat faptul că și Pentagonul a experimentat deja astfel de cîini roboți letali, ei fiind arătați la expozițiile de echipamente militare americane.

Robotul câine rusesc denumit Unitree Yushu a fost deja testat, iar videoclipul îl arată în acțiune trăgând pe dealurile acoperite de zăpadă, într-un poligon special construit.

Într-un moment în care dronele autonome sunt deja folosite în războiul real din Ucraina, de către ambele părți în conflict, Moscova și Kievul, se pune întrebarea când vom vedea și acești câini robot pe câmpul de luptă.

Câinii roboți ucigași (denumiți și câini tehnologici) fabricați de oameni de afaceri ruși, dotați cu pistoale mitralieră tip PP-19 Vityaz, o variană adaptată a cunoscutului model AK 47, pe care soldații Moscovei în au în dotare.

Deocamdată, nu sunt cunoscute detalii tehnice ale câinilor-roboți construiți de antreprenorul rus, dar după imaginile postate pe YouTube, experții militari susțin că aceste prototipuri au ceva probleme legate de reculul pistolului mitralieră.

Compania antreprenorului rus are sediul în New York, iar cîinii roboți sunt dotați cu pistoale mitralieră capabile să lovească ținte la o distanță de 1.200 de metri.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău