(VIDEO) Rușii anunță condițiile în care ar înceta bombardarea Ucrainei! Solicitările înaintate

25 Feb. 2022, 14:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Feb. 2022, 14:29 // Actual //  Dumitrita Culiuc

​Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina dacă aceasta „depune armele”, a declarat vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie Realitatea.md

„Suntem gata de negocieri, în orice moment, imediat ce forțele armate ucrainene aud apelul nostru și depun armele”, a spus el la o conferință de presă.

În a doua zi de la începutul invaziei în Ucraina, care s-a soldat cu sute de morți și răniți, în special civili, Moscova nu renunță la retorica sa.

Serghei Lavrov a spus, din nou, în conferința de presă, că scopul intervenției rușilor a fost „eliberarea ucrainenilor de opresiune”.

„Președintele Vladimir Putin a luat decizia pentru această operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberați de această opresiune, ucrainenii să își poată alege liber viitorul”, a spus el.

Lavrov a fost practic un ecou al lui Putin în a asigura că „nimeni nu se pregătește să ocupe Ucraina, iar scopul operațiunii este clar: demilitarizarea și denazificarea”.

Rusia acuză, fără a furniza însă dovezi, că Ucraina că a comis un „genocid” al populațiilor de limbă rusă din est.

„Vrem ca poporul Ucrainei să-și aleagă liber viitorul”, a spus el.

 

 

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău