(VIDEO) Tesla lansează un nou vehicul spre finalul anului 2021. Este pentru copii și costă aproape 2.000 de dolari

06 Dec. 2021, 16:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Dec. 2021, 16:32 // Au Bani //  MD Bani

Spre finalul anului 2021, Tesla mai lansează un vehicul electric pe piață. Este vorba despre Cyberquad for Kids, o versiune în miniatură a modelului Cyberquad prezentat odată cu Cybertruck în urmă cu doi ani.

Cyberquad for Kids este practic un ATV miniaturizat, propulsat de un motor electric, care poate fi condus de copii de peste 8 ani. Comenzile sunt deja deschise și primele livrări ar trebui să aibă loc înainte de sfârșitul anului.

Cyberquad for Kids poate fi cadoul ideal de Crăciun pentru copii, în special dacă este un fan al Tesla sau a lui Elon Musk. Prețul pentru Mini-ATVul de la Tesla este  de 1.900 dolari americani.

Vehiculul este echipat cu motor electric care poate atinge o viteză de 16km/h, o baterie cu autonomie de 24 de kilometri, lumină LED în partea din față și stopuri LED pe spate, frâne pe disc, scaun cu burete și suspensii ajustabile. Construcția este realizată pe un schelet de oțel rezistent.

Chiar dacă vorbim despre un vehicul electric, acesta este echipat cu un schimbător de viteze. Acesta poate funcționa la jumătate din putere, de 5 mile pe oră (8 km/h), la viteza maximă de 10 mile pe oră (16 km/h) și în treapta de marșarier, de 8 km/h.

O încărcare completă durează 5 ore, însă pe lângă distanța maximă pe care o poți parcurge, Tesla nu oferă și alte valori de autonomie. Compania spune că aceasta poate varia în funcție de greutatea utilizatorului, tipul de teren pe care este condus Cyberquad for Kids și setarea de viteză.

Momentan, Cyberquad for Kids este disponibil pentru comandă în SUA, dar ar putea apărea și pe site-ul Tesla din alte regiuni în viitor.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău