Un job care îți aduce bani sau unul care te face fericit? TU ce alegi? Sfaturi de la Stela Toderașcu

06 Dec. 2021, 16:57
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Dec. 2021, 16:57 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

De mici ne dorim să devenim cineva. Doctor, cântăreț, pompier, dansator sau astronaut sunt doar câteva exemple. Când suntem mici, dorințele noastre sunt pure, autentice, neinfluențate de pragmatism sau de grija zilei de mâine. De aceea, Stela Toderașcu adresează clienților, care au ca obiectiv identificarea unei meserii sau a unui job potrivit după ce au încercat mai multe și li se pare că nimic nu este potrivit pentru ei, întrebarea: Când erai mic, ce îți doreai să devii când vei crește mare?

Nu înseamnă neapărat că răspunsul la această întrebare va fi soluția pentru a identifica cel mai potrivit job, însă este un început cu un adevăr fără limitări de la care putem porni discuția, spune Stela Toderașcu într-un articol unica.ro.

De unde apare blocajul de identificare a jobului potrivit?

Blocajul de identificare a jobului apar din barierele pe care ni le punem prin prisma diferitelor nevoi, cum ar fi siguranță financiară, stabilitate, confort, sau din anumite frici, cum ar fi frica de schimbare, frica de ridicol, frica de a ieși din zona de confort. Există exemple de persoane care au nimerit din prima alegerea jobul potrivit. Pentru că au ales un job care-i face fericiți. Mie mi-a ieșit din a doua alegere și chiar consider că sunt norocoasă să fi lucrat întotdeauna în locul în care m-am simțit fericită. Și consider că un job care te face fericit aduce și siguranță financiară. Pentru că doar când iubești cu adevărat ceea ce faci te poți bucura și de venitul din urma acelui job. Iar dacă alegi un job doar pentru bani, consider că staționarea în acel loc va fi una de scurtă durată. Cei care aleg să stea mai mult timp într-un job bine plătit, dar care nu-i face fericiți, riscă să ajungă într-un punct în care să nu să se mai regăsească în profesia pentru care au învățat și muncit, nu doar în jobul ales. Da, este importantă siguranța financiară și ea vine odată cu starea de bine la locul de muncă. Dacă ești fericit/ă la job, vei avea o productivitate mai bună, vei găsi soluții creative, iar colaborarea cu ceilalți va fi mult mai ușoară. Și toate acestea duc la o performanță personală mai bună și la un rezultat financiar mai bun pentru compania pentru care lucrezi, ceea ce se va regăsi în bonusuri sau măriri salariale, a declarat Stela Toderașcu.

Analizează situațiile

Varianta A. Un salariu mai mic, dar o oportunitate de creștere a acestuia în viitor, alte beneficii care te fac fericit/ă, un mediu plăcut și cel mai important: te trezești dimineața cu dorința de a continua proiectul la care lucrai ieri.

Varianta B. Un salariu mai mare care îți satisface nevoia de siguranță financiară, dar nu te simți bine în preajma colegilor, nu te înțelegi bine cu șeful direct și nici nu îți prea plac activitățile zilnice de la job.

Care dintre variantele de mai sus crezi că ți se potrivește mai mult? În funcție de variantă, răspunde la următoarele întrebări.

Dacă răspunsul este varianta A

  1. Cât timp crezi că te va mulțumi rolul actual?
  2. În cât timp crezi că îți vei dori o mărire de salariu?
  3. Care sunt pașii importanți pe care trebuie să îi faci pentru a ajunge la salariul dorit?
  4. Cine te poate ajuta în acest demers?

Dacă răspunsul este varianta B

  1. Cât timp crezi că te va mulțumi rolul actual?
  2. Ce te-ar face fericit la un nou loc de muncă și de care nu ai avut parte la jobul actual?
  3. Ce alte roluri există pe piață, la fel de bine plătite, care te-ar face și fericit/ă?
  4. Ce schimbări ești dispus/ă să faci pentru a găsi un job care este și bine plătit, dar te face și fericit/ă?

Listele de întrebări pot continua pentru a ajunge la îndeplinirea obiectivului fiecăruia.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău