(VIDEO) Zelenski către ucraineni: Armata noastră controlează Kievul. Mulțumește cetățenilor ruși care protestează

26 Feb. 2022, 13:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Feb. 2022, 13:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a făcut o nouă adresare către cetățenii săi prin care îi informează că „armata ucraineană controlează Kievul și cele mai importante locuri din apropierea capitalei”. În aceeași adresare, își manifestă recunoștința față de cetățenii ruși care protestează.

Zelenski afirmă că, rușii încearcă să-și pună „păpușile” lor la Kiev, exact ca în Donețk și Lugansk, însă acest lucru nu le va reuși.

„Am stat și am învins cu succes atacurile inamicului. Luptă pentru a încerca. În locuri și zone bogate ale statului nostru. Știm ce apărăm – țara, pământul, viitorul copiilor. Kievul și locurile cheie din apropierea Capitalei sunt controlate de armata noastră. Ocupanții au vrut să blocheze centrul statului nostru și să-și pună păpușile aici, ca la Donețk. Le-am stricat planurile”, a spus Zelenski.

Precizăm că, dimineață, președintele Ucrainei a mai făcut o adresare către cetățeni, după ce SUA a anunțat că i-a propus acestuia să fie evacuat din Kiev, însă el a refuzat și a rămas în Kiev alături de cetățeni.

Cu cât îi spui mai devreme guvernului tău că războiul trebuie oprit imediat, cu atât mai mulți dintre oamenii tăi vor rămâne în viață. Vedem că există într-adevăr proteste ale cetățenilor ruși împotriva războiului și știm că mulți din Rusia sunt acum pur și simplu șocați de răutatea și duritatea autorităților. Aceasta este o reacție foarte corectă, le mulțumesc pentru această reacție”, a spus Zelenski.

 

 

 

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău