Visa lansează Tap to Add Card în Moldova. Îmbunătățește securitatea cardurilor adăugate în portofele digitale

16 Feb. 2025, 10:23
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
16 Feb. 2025, 10:23 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Visa Inc a anunțat lansarea Tap to Add Card în Moldova, marcând un progres semnificativ în alimentarea portofelelor digitale. Această tehnologie inovatoare răspunde cererii tot mai mari de soluții de plată digitale sigure și simplificate, permițând deținătorilor de carduri să își adauge cardurile Visa contactless la portofelele digitale printr-o simplă atingere a dispozitivului mobil.

Oferind securitate și comoditate sporită, „Tap to Add Card” elimină procesul complicat de introducere manuală, o sursă comună de erori și o vulnerabilitate exploatată de escroci care doresc să compromită informațiile sensibile ale cardului. Atingerea generează un cod unic, valabil o singură dată, validat de serviciul Chip Authenticate al Visa, asigurând furnizarea sigură a credențialelor cardului și oferind o alternativă semnificativ mai rapidă și mai sigură față de metodele tradiționale.

„Suntem încântați să aducem securitatea sporită și simplitatea funcției „Tap to Add Card” în Moldova”, a declarat Oleksandr Stelmakh, Director Senior, Șeful Soluțiilor Digitale în 17 țări din Europa de Sud și Est, Asia Centrală, Caucaz, Ucraina și Moldova. Soluția oferă deținătorilor de carduri un plus de siguranță, știind că informațiile lor sunt protejate prin măsuri avansate de securitate atunci când adaugă un card într-un portofel digital. Credem că „Tap to Add Card” va juca un rol decisiv în creșterea adoptării portofelelor digitale în Moldova, prin abordarea preocupărilor majore legate de securitate și simplificarea experienței utilizatorului.”

Momentum global și impact regional

Funcția „Tap to Add Card” a câștigat rapid popularitatea la nivel mondial de la lansarea sa din septembrie anului trecut de către Visa, ca parte a gamei de noi servicii destinate îmbunătățirii experiențelor de plată digitală. Cu peste 3.047 de tokenuri „Tap to Add Card” activitate în Moldova, tehnologia a demonstrat capacitatea sa de a simplifica și securiza aprovizionarea portofelelor digitale.

Beneficii pentru ecosistem

„Tap to Add Card” este conceput pentru a aduce beneficii tuturor părților interesate din ecosistemul de plăți. Oferind o experiență similară plăților în magazin, deținătorii de carduri se pot bucura de o modalitate mai rapidă, mai convenabilă și mai sigură de a adăuga carduri în portofelele digitale, încurajând astfel o adoptare mai extinsă a plăților digitale.

Pentru emitenți, „Tap to Add Card” poate ajuta la reducerea riscurilor și costurilor asociate cu frauda la înrolare de carduri, simplifică procesul de adăugare în portofel, ducând la mai puține solicitări de asistență clienți și îmbunătățește ratele de aprobare ale tranzacțiilor.

În mod similar, pentru portofelele digitale, „Tap to Add Card” urmează standardele de securitate Visa, reducând riscul de compromitere a cardului și promițând o rată potențial mai mare de furnizare a tokenurilor datorită numărului mai mic de erori la introducerea cardului, oferind totodată oportunitatea de a introduce noi experiențe pentru clienți.

Tehnologia este susținută de portofele digitale la nivel global, asigurând integrarea perfectă cu experiențele existente ale portofelelor digitale.

Despre Visa Inc.

Visa (NYSE: V) este un lider mondial în plăți digitale, facilitând mai mult de 215 miliarde de tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii în fiecare an. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin cea mai inovativă, convenabilă, fiabilă și sigură rețea de plăți, permițând indivizilor, afacerilor și economiilor să prospere. Credem că economiile care includ oricine, oriunde, urcă pe oricine, oriunde, și considerăm că accesul este esențial pentru viitorul mișcării banilor. Aflați mai multe pe Visa.com.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

19 Feb. 2025, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
19 Feb. 2025, 16:22 // Actual //  Ursu Victor

Exporturile ucrainene de cereale, oleaginoase și produse derivate prin țările vecine au înregistrat o scădere semnificativă în a doua jumătate a anului 2024, conform datelor furnizate de Asociația Clubul Agrar Ucrainean (UCAB). Volumul mediu lunar al exporturilor a scăzut de 3,7 ori comparativ cu vârful din august 2023, atingând doar 1 milion de tone.

În cazul Republicii Moldova, scăderea este una abruptă. În decembrie 2024, volumul tranzitat prin Moldova s-a redus de 8,9 ori, ajungând la doar 10.000 de tone, comparativ cu 89.000 de tone în perioada de vârf din august 2023.

În august 2023, când „coridorul cerealier” din Marea Neagră fusese deja suspendat, iar ruta maritimă proprie a Ucrainei nu era încă operațională, exporturile prin țările vecine atinseseră un record de 3,7 milioane de tone. La acea vreme, structura exporturilor prin aceste rute arăta astfel:

  • România: 73% din total (datorită portului Constanța);
  • Polonia: 14%;
  • Ungaria: 9%;
  • Republica Moldova: 2%;
  • Slovacia: 2%.

Deschiderea în octombrie 2023 a unei rute maritime proprii din porturile ucrainene din zona Odesa a redus dependența Ucrainei de rutele terestre prin țările vecine. Acest fapt a permis exportul stocurilor mari de produse agricole acumulate înainte de începutul anului de comercializare 2024/2025.

Începând cu invazia Rusiei, blocarea rutelor maritime a determinat Ucraina să folosească exclusiv țările vecine pentru a exporta cereale și alte produse agricole. Porturile dunărene și coridorul terestru prin Moldova au jucat un rol esențial în primele luni de război, însă scăderea volumului exportat reflectă atât eforturile Ucrainei de a relua exporturile maritime, cât și dificultățile logistice și comerciale din țările tranzitate.

Scăderea drastică a volumelor de export prin Moldova, în special, ridică semne de întrebare cu privire la eficiența infrastructurii existente și la capacitatea țării de a susține tranzitul internațional în perioade de criză.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală