Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

7 metode de economisire ale francezilor, care, din anumite motive, nu sunt apreciate în țara noastră

05 Mai 2021, 06:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
05 Mai 2021, 06:34 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Franța este asociată cu o viață frumoasă și capacitatea locuitorilor săi de a se bucura de ea. Dar, în realitate, francezii își administrează cu înțelepciune cheltuielile și își stabilesc prioritățile.

Iată care sunt secretele francezilor, care le permit să economisească bani fără a reduce calitatea vieții.

Cumpărați semifabricate pentru prânz și cină.

Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai gustoase și sofisticate din lume. Dar, în același timp, francezii aleg bucate simple pentru viața de zi cu zi. Acest lucru nu înseamnă că utilizează produse de calitate scăzută, dar, pe de altă parte, nu neglijează semifabricatele și nu consideră că este o rușine să comande pizza. Există o rețea de magazine Picard unde se vând doar alimente congelate.

 

Folosesc lucrurile mult timp și nu aleargă după modă

Francezii preferă practicitatea. Nu-i interesează hainele foarte scumpe, nu discută despre valoarea bunurilor și nu le etalează. Francezii consideră că este un lucru absolut normal să folosească telefoane vechi. Mai mult decât atât, achizițiile prea scumpe pot provoca chiar glume din partea prietenilor, care vor considera că au nimerit în plasa publicităților. Același lucru este valabil și pentru îmbrăcămintea și accesoriile scumpe.

Economisesc la utilități

Deoarece aceste servicii sunt foarte scumpe, francezii încearcă să economisească. În sudul Franței practic nu există calorifere în case, deoarece locuitorii de acolo nu consideră necesar să instaleze dispozitive de încălzire pentru câteva luni pe an, iar în restul țării nu există încălzire centralizată, ci autonomă. Prin urmare fiecare persoană își setează căldura după propriile necesități. În plus francezii nu au obiceiul să umble prin casă în haine ușoare, preferând haine călduroase.

Le place să economisească bani, dar nu vorbesc niciodată despre acest lucru

Economisirea banilor este o regulă pe care o respectă chiar și tinerii, dar pentru ei este inacceptabil să discute despre salarii sau economii.

Mai puțin înseamnă mai mult.

Se consideră că franțuzoaicele sunt mereu în pas cu moda, dar în viața de zi cu zi se îmbracă cât se poate de simplu și discret, preferând calitatea hainelor.

Potrivit statisticilor, francezii cheltuiesc foarte puțin pe haine și aproape 70% dintre ei au afirmat că nu sunt interesați de modă.

Iubesc piețele de vechituri.

Piețele de vechituri sunt preferatele francezilor, deoarece pot găsi acolo lucruri cu adevărat unice: preferă să cumpere lucruri mici pentru interior, mobilier vechi.

Sunt de părerea că odihna îi ajută la muncă.

Francezii lucrează cu măsură și preferă odihna de calitate. Duminica magazinele sunt închise, toată lumea se odihnește.

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație