7 metode de economisire ale francezilor, care, din anumite motive, nu sunt apreciate în țara noastră

05 Mai 2021, 06:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
05 Mai 2021, 06:34 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Franța este asociată cu o viață frumoasă și capacitatea locuitorilor săi de a se bucura de ea. Dar, în realitate, francezii își administrează cu înțelepciune cheltuielile și își stabilesc prioritățile.

Iată care sunt secretele francezilor, care le permit să economisească bani fără a reduce calitatea vieții.

Cumpărați semifabricate pentru prânz și cină.

Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai gustoase și sofisticate din lume. Dar, în același timp, francezii aleg bucate simple pentru viața de zi cu zi. Acest lucru nu înseamnă că utilizează produse de calitate scăzută, dar, pe de altă parte, nu neglijează semifabricatele și nu consideră că este o rușine să comande pizza. Există o rețea de magazine Picard unde se vând doar alimente congelate.

 

Folosesc lucrurile mult timp și nu aleargă după modă

Francezii preferă practicitatea. Nu-i interesează hainele foarte scumpe, nu discută despre valoarea bunurilor și nu le etalează. Francezii consideră că este un lucru absolut normal să folosească telefoane vechi. Mai mult decât atât, achizițiile prea scumpe pot provoca chiar glume din partea prietenilor, care vor considera că au nimerit în plasa publicităților. Același lucru este valabil și pentru îmbrăcămintea și accesoriile scumpe.

Economisesc la utilități

Deoarece aceste servicii sunt foarte scumpe, francezii încearcă să economisească. În sudul Franței practic nu există calorifere în case, deoarece locuitorii de acolo nu consideră necesar să instaleze dispozitive de încălzire pentru câteva luni pe an, iar în restul țării nu există încălzire centralizată, ci autonomă. Prin urmare fiecare persoană își setează căldura după propriile necesități. În plus francezii nu au obiceiul să umble prin casă în haine ușoare, preferând haine călduroase.

Le place să economisească bani, dar nu vorbesc niciodată despre acest lucru

Economisirea banilor este o regulă pe care o respectă chiar și tinerii, dar pentru ei este inacceptabil să discute despre salarii sau economii.

Mai puțin înseamnă mai mult.

Se consideră că franțuzoaicele sunt mereu în pas cu moda, dar în viața de zi cu zi se îmbracă cât se poate de simplu și discret, preferând calitatea hainelor.

Potrivit statisticilor, francezii cheltuiesc foarte puțin pe haine și aproape 70% dintre ei au afirmat că nu sunt interesați de modă.

Iubesc piețele de vechituri.

Piețele de vechituri sunt preferatele francezilor, deoarece pot găsi acolo lucruri cu adevărat unice: preferă să cumpere lucruri mici pentru interior, mobilier vechi.

Sunt de părerea că odihna îi ajută la muncă.

Francezii lucrează cu măsură și preferă odihna de calitate. Duminica magazinele sunt închise, toată lumea se odihnește.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală