(FOTO) Geanta Louis Vuitton în formă de avion costă mai mult decât un avion real. Cât costă și cum arată

29 Apr. 2021, 18:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2021, 18:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Louis Vuitton a creat o geantă care a devenit subiectul unor discuții aprinse în mediul online. Geanta este în formă de avion și costă mai mult decât un avion real.

Geanta a fost creată pentru sezonul de toamnă / iarnă 2021 de designerul de îmbrăcăminte pentru bărbați Virgil Abloh, a debutat în ianuarie. Este vorba de o geanta bărbătească a mărcii, care are forma unui avion și se vinde cu 39.000 de dolari.

Piesa este o actualizare modernă a designului mărcii comerciale a companiei. Louis Vuitton are o legătură strânsă cu călătoriile, câștigându-și numele făcând portbagaje și carcase. În multe privințe, geanta este o extensie naturală a acestui lucru, precum și un semn clar către celebrul umor off-kilter al lui Abloh.


Realizat în pânza monogramă semnată a companiei, are cabină, aripi și chiar motoare și vine cu mânere de transport, precum și o curea de umăr.

Geanta a fost creată într-o perioadă în care zborurile au fost sever reduse, ar putea fi văzut fie ca un comentariu inteligent asupra vieții în timpul pandemiei, fie mai cinic ca o manevră pentru a obține titluri, în funcție de punctul dvs. de vedere.
În mod firesc, designul a stârnit o dezbatere pe rețelele sociale. În timp ce unii au rămas impresionați de geantă, alții au fost mai indignați.

Unii utilizatori au comentat: „Puteți cumpăra un avion real pentru mai puțin”.

A circulat, de asemenea, o imagine comică photoshopată, care arată un avion batjocorit în imprimarea monogramă Louis Vuitton:

Geanta Louis Vuitton în formă de avion costă mai mult decât un avion real.

Potrivit site-ului web al pieței aeronautice PlaneCheck.com, un Piper PA-28-140 Cherokee din 1967 este în prezent de vânzare în Marea Britanie pentru 32.817 € (39.572 dolari), în timp ce un Mooney M20E Super 21 din 1965 poate fi achiziționat în Spania pentru 30.000 € (36.127 dolari) ).

Pentru cei care nu doresc dificultatea de a deține propriul avion, Icarus Jet poate aranja o călătorie într-un singur sens cu jet privat între Dubai și Londra pentru aproximativ 41.000 de dolari – costul sacului de avion, plus două perechi de adidași Fastlane (953 dolari fiecare ).

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 02:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2021, 02:32 // Actual //  Lupu Eduard

Inflaţia întrece orice aşteptări, atât prin forţă, cât şi prin durată. Analişti şi jurnalişti se întreabă dacă nu cumva ar fi cazul ca lumea să înceapă să se îngrijoreze sau cel puţin politicienii, în timp ce marile bănci centrale par cel mult neliniştite. Unii fac paralele cu anii ’70, deceniul inflaţiei în America, când preşedinţii şi banca centrală au luat măsuri disperate, unele cu încălcarea principiilor capitalismului şi pieţei libere, dar cei mai mulţi asigură că o astfel de comparaţie este exagerată. Oare?

Istoria arată că inflaţia prelungită nu trebuie subestimată, mai ales dacă eşti politician. În SUA a lovit preşedinţi şi a influenţat astfel istoria lumii. În prezent, preţurile cresc cu o viteză nemaivăzută în ultimii 30 de ani. Despre cum inflaţia a schimbat preşedinţii Americii scrie National Public Radio (NPR), echivalentul american al unei radiodifuziuni naţionale. În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în SUA preţurile au crescut cu peste 6%, iar cele mai mari scumpiri au fost la alimente şi energie, dar în special la energie. Preţurile benzinei îşi proclamă ascensiunea sus pe panouri, la colţ de stradă, în intersecţii, peste tot, scrie Ziarul Financiar.

Economiştii spun (şi chiar sunt de acord între ei în privinţa acestui lucru) că inflaţia actuală poate fi atribuită pandemiei şi consecinţelor acesteia: lanţuri de aprovizionare blocate, muncitori reticenţi să se întoarcă la lucru, penurii şi livrări de energie întrerupte. De asemenea, ştim că guvernul a concentrat miliarde de dolari în puterea de cumpărare a consumatorilor din primăvara anului 2020 încoace. Creşterile de preţuri ar putea fi considerate aproape inevitabile. Dar una dintre lecţiile epocilor inflaţioniste trecute este că alegătorii sunt mai puţin interesaţi de responsabilitate şi cauze decât de forţarea unei schimbări. Cu alte cuvinte, cine este în funcţie acum să nu-şi facă aşternutul prea moale. Sondajele de opinie publice au constatat o nervozitate larg răspândită: Morning Consult, de exemplu, a raportat recent că 87% dintre americani sunt „îngrijoraţi de creşterea preţurilor”. Pe măsură ce astfel de numere cresc, procentele de aprobare pentru preşedintele Biden şi partidul său democrat scad, în mod previzibil, mai ales acolo unde au scăzut deja din cauza valurilor de COVID, a controverselor privind vaccinurile şi retragerii urâte din Afganistan.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei