WhatsApp anunţă schimbări impotante. Lucrează la un mod incognito pentru aplicaţie

05 Iul. 2022, 13:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2022, 13:16 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dezvoltatorii WhatsApp lucrează la un mod incognito pentru aplicaţie. Noua funcţie va permite utilizatorului să stea online fără să fie văzut.

Potrivit informațiilor, WhatsApp lucrează la posibilitatea de a ascunde statutul online datorită unei noi setări de confidenţialitate numită „cine poate vedea când sunt online”.

De-a lungul anilor, o mulţime de utilizatori au cerut să îşi poată ascunde statutul online, din diferite motive: de exemplu, unii utilizatori doresc să folosească WhatsApp fără a fi deranjaţi de alte persoane sau se simt urmăriţi de cineva.

Astfel, potrivit wabetainfo, WhatsApp lucrează la o funcţie care le permite utilizatorilor să aleagă cine poate vedea când sunt online pe WhatsApp, disponibilă într-o actualizare viitoare.

Utilizatorii vor putea configura cine poate vedea când sunt online. Vor exista următoarele setări: „Everyone” (Toată lumea) şi „Same as Last Seen” (La fel ca ultima dată când a fost văzut).

De exemplu, dacă utilizatorii ales „My contact” spentru „Last Seen” şi „Same as Last Seen” pentru „online”, înseamnă că persoanele care nu apar pe lista de contacte nu vor putea să vadă când sunt online.

Funcţia este în curs de dezvoltare şi nu se ştie când va fi lansată public.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău