10 LEI// Masterclass de producere a florilor de săpun cu Marina Grosu. Hobby transformat în sursă de venit

27 Iul. 2022, 17:02
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2022, 17:02 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Un hobby poate fi transformat într-o sursă de venit și de ce nu într-o mică afacere de familie. Fiind în concediul de îngrijire a copilului, Marina Grosu a descoperit frumoasa lume a săpunului natural. Mai mult decât atât, ea a reușit să le ofere forme deosebite de flori și prăjituri. Unii, neștiind că este săpun, au încercat chiar să le guste, la cât de bine arată. Am invitat-o pe Marina Grosu, fondatoarea HandMade Flowers Soap la emisiunea 10 LEI pentru a se împărtăși cu experiența ei și pentru a realiza un masterclass. Află cum a început să ofere compoziții din flori de săpun deosebite.

„La început a fost o lume necunoscută pentru mine. Copilul meu a făcut o alergie și mă gândeam cum pot să îl ajut. Am cumpărat săpun natural pe bază de uleiuri. În urma utilizării alergia a trecut. Atunci m-am gândit de ce să nu fac eu un produs bun pentru mine, să cunosc ce pun în el și să-l folosesc zilnic. Totul a început treptat. Mai întâi am început să mă informez după care a urmat un curs. Apoi am început să produc săpun. Inițial am început cu forme de chec, majoritatea credeau că sunt dulciuri. Apoi am descoperit florile de săpun și m-am îndrăgostit.”

Flori de săpun

Acum, florile de săpun sunt o sursă de venit pentru Marina Grosu. Clienții revin de fiecare dată cu drag și sunt încântați de rezultatul obținut.

Marina Grosu este cunoscută pentru compozițiile realizate din flori de săpun. Ele pot fi o alternativă a florilor de grădină pentru un eveniment sau cadou pentru persoanele dragi.

„Compozițiile din flori de săpun sunt mai deosebite. Poți merge cu ele în ospeție pentru a-i bucura pe cei dragi.”

Florile de săpun pot fi folosite pentru igiena zilnică a mâinilor. Ele nu usucă pielea și oferă un efect de hidratare și catifelare. De asemenea, ele ajută la regenerarea pielii.

„Dimineața începe cu săpun”

Visul Marinei Grosu este să creeze un buchet imens din flori de săpun: „atât de mare încât să nu-l pot ridica”. Realizând compozițiile de săpun și însăși procesul de producere îi oferă posibilitatea să-și manifeste creativitatea la maxim.

Dimineața antreprenoarei nu începe cu o cafea, dar cu săpun. Toată ziua  este implicată în procesul de producere și realizare a compozițiilor. Marina mai este responsabilă și de interacțiunea cu clienții.

„Toată ziua, de dimineață și până seara târziu, sunt printre flori.”

Nu în ultimul rând, am discutat cu Marina Grosu despre dorința femeilor de a lansa afaceri anume în perioada de îngrijire a copiilor. Potrivit ei, în această perioadă ești mai inspirată și apare dorința de a avea o activitate deosebită.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău