(VIDEO) 10 LEI// A început o afacere în bucătărie. Cine este Victoria Gulpe, moldoveanca care produce granola de casă

21 Iul. 2022, 17:10
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iul. 2022, 17:10 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Victoria Gulpe este o tânără antreprenoare din Chișinău care a lansat o facere în concediul de îngrijire a copilului. În 2022, în perioada pandemiei, a început să producă granola de casă sub numele „Granoleya”. Produl a reușit să-i cucerească pe clienți, întrucât este un produs sănătos și de calitate înaltă. Am invitat-o pe Victoria Gulpe la emisiunea „10 LEI” pentru a afla mai multe detalii despre parcursul ei antreprenorial cât și despre provocarea de a fi mămică-antreprenoare.

Ideea de afacere a apărut dintr-o necesitate, fiind în concediul de maternitate. Victoria căuta metode de a-și diversifica alimentația pentru micul dejun, întrucât avea un regim strict și astfel a descoperit granola. A început să producă granola acasă, renunțând la cea din comerț. Familia și prietenii au fost printre primii care au avut posibilitatea să ofere o recenzie produsului. Astfel, din dorința de a propune consumatorilor un produs calitativ a lansat „Granoleya”. Producerea a început chiar în bucătărie, iar mai târziu a găsit și un spațiu de producere dotat cu echipament care îi permite să bucure tot mai mulți clienți.

„Am început producerea în limitele bucătăriei. Tot venitul pe care îl aveam la acel moment l-am investit în materie primă și am început să caut ambalaje. Absolut tot profitul a fost reinvestit pentru a crește. De asemenea, am încercat să mă concentrez pe alegerea rețetelor corecte și gustoase. Din 10 pe care le-am planificat inițial au rămas doar 4.”

La început de cale Victoria a fost cea care era responsabilă de tot ce se întâmpla cu „Granoleya” de la producere, contabilitate și până la vânzare.

Deși este încă la început de cale, antreprenoarea are planuri mari de viitori, în primul rând, are scopul de a crește producerea precum și vânzările. Cu toate acestea, calitatea produselor va rămâne aceeași.

„Cu părere de rău, am observat la mai mulți producători că odată ce încep a crește volumul vânzărilor, capacitatea de producere, calitatea scade. Noi ne dorim să păstrăm calitatea la cel mai înalt nivel pentru că vrem să fim primii pe piață.”

Dejun „regesc”

Fulgii de ovăz sunt ingredientul principal din granola produsă de Victoria Gulpe. Fulgii de ovăz sunt combinați cu un mix de nuci: caju, migdale, miez de nucă, îndulcite cu miere naturală. La tot acest mix se adaugă fructe deshidratate și sunt coapte la cuptor.

Produsele Granoleya pot fi găsite în aproximativ 15 magazine din Chișinău și la târgurile producătorilor autohtoni: Cămara Fest, EcoLocal. De asemenea, se vând și online, fiind livrate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

„În mod tradițional granola se consumă cu lapte sau iaurt, însă există și alte combinații. De exemplu, unt de arahide cu măr și granola care poate fi consumată atât la mic dejun cât și o gustare la prânz sau cină. O altă idee ar fi pară coaptă și cașcaval dorblu în combinație cu granola. Granola sărată poate fi servită cu supă cremă sau salată verde.”

Mamă-antreprenoare

Pentru a reuși, Victoria Gulpe a avut parte de nopți nedormite și uneori chiar a făcut sacrificii.

„Să fii mamă-antreprenoare este o provocare adevărată. Sinceră să fiu este destul de greu să găsești acea balanță armonioasă între familie și afacere. Am înțeles că este real să combini viața de familie și de antreprenor, dar vine timpul că trebuie să-ți setezi prioritățile. Noaptea mă ocupam de granola, ziua de copil. ”

În pofida nopților nedormite și a greutăților care i-au apărut în cale, Victoria Gulpe a reușit să crească și acum este mândră de ceea ce a realizat.

Un mare aport îl au și buneii, care nu au refuzat să o susțină și să o ajute. în momentele în care a fost necesar.

Provocările vieții de antreprenor

Cea mai mare provocare pentru Victoria Gulpe a fost piața de desfacere, întrucât este prea mică. Din acest motiv, „Granoleya” se orientează și pe piața externă pentru a crește capacitatea de producere. O altă provocare este și birocrația.

„Avem o piață mică de desfacere. Când ești producător mic nu prea ești luat în seamă. Trebuie să te rogi foarte mult ca să ajungi în magazin. A fost foarte complicat inițial.”

Fondatoarea „Granoleya” și-ar fi dorit să existe mai multe posibilități de dezvoltare în Republica Moldova, fără a fi nevoie să migreze spre alte piețe.

Pentru mai multe detalii urmărește interviul integral. Vei avea posibilitatea să afli ce ar face-o pe Victoria Gulpe să renunțe la afacerea lansată.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău