Ce prețuri sunt în stațiunea Mamaia? Cât de aglomerate sunt plajele în această vară

27 Iul. 2022, 16:42
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2022, 16:42 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Mamaia, un fel de Mykonos de România, este una dintre cele mai populare destinații de vară de pe litoralul românesc. În acest an, turiștii spun că prețurile sunt mai mari. De asemenea circulă unele informații precum că ar fi mai puțin turiști față de alți ani. Cu toate acestea, hotelierii dau informații care contrazic aceste zvonuri. Sebastian Puznava, directorul hotelului Victoria Resort Mamaia, a declarat că plajele lărgite sunt cele care dau impresia că stațiunea duce lipsă de turiști, scrie WallStreet.ro.

„În Mamaia, plajele lărgite creează impresia că sunt goale, însă, cu cât te apropii de apă, șezlongurile sunt pline, la tarife începând de la 25-35 de roni”, a declarat Puznava, pentru wall-street.ro.

Acesta precizează că turiștii care vin în Mamaia se declară foarte multumiți de serviciile oferite de hotelieri.

„Unii ne-au întrebat uimiți de ce apar informații care nu au legătură cu realitatea”, mai spune Puznava.

Totodată, acesta recunoaște că este un sezon estival mai slab față de cel din 2020, dar nu dă dreptate declarațiilor lui Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia. Acesta din urmă afirma că este cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani pe întreg litoralul.

„E cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani, aș putea spune. Sunt 80-90.000 de turiști pe litoral. În luna iunie, domnul primar Vergil Chițac a stabilit ca prețul unui loc de parcare să fie de 100 de roni. O cameră cu mic dejun într-un hotel de trei stele era 200 de roni pe noapte. Ce a făcut acel loc de parcare să merite jumătate din prețul unei camere? Nici la Paris nu sunt astfel de costuri”, a declarat Murad.

Prețuri în stațiunea Mamaia

  • Prețurile pentru șezlonguri pleacă de la 25 – 35 de roni (100-140 lei), iar în zona cluburilor pot ajunge și la 100 de lei românești, adică 400 de lei moldovenești;
  • O bere poate costa de la 5 roni/draft (20 de lei), iar un frappe de la 5 roni (20 de lei), depinde de locul din care cumpărați.
  • Un prânz cu ciorbă, fel principal, desert și suc sau bere costă de la 70 roni/persoană (280 lei)

„Dacă nu alegi un hotel all inclusive, poți găsi cu ușurință șezlonguri la 20 de roni/zi (80 MDL), bere la 6 roni (24 MDL) sau frappe la 12 RON (50 MDL). Poți face însă și foarte multe lucruri gratuite – o plimbare pe faleza Cazinoului din Constanța nu costă nimic, plajele sălbatice din Vadu sau Corbu oferă răsărituri minunate și apusuri pe măsură. Poți savura o cafea turcească la nisip și o găsești la doar 7 RON (30 MDL), poți asculta muzică armenească sau grecească la un pahar de vin care costă sub 10 RON (40 MDL), poți face un city tour cu autobuzul supraetajat la doar câțiva lei. Farul genovez sau Moscheea Albastră pot fi vizitate gratuit”, a declarat Roxana Taiss, General Manager la Complex Mediteranean Mamaia, resort all inclusive.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău