17 Noiembrie | Ziua Internațională fără Datorii

17 Nov. 2022, 11:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2022, 11:43 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Astăzi este ziua potrivită pentru a spune: Eu aleg să fiu #fărădatorii!
INCASO – Compania de Gestiune a Creanțelor organizează pentru al 11-lea an consecutiv Campania „Noiembrie – luna fără datoriiˮ, care are drept scop principal creșterea conștientizării populației în raport cu riscurile generate de neplata la timp a angajamentelor financiare asumate.

De Ziua Internațională fără Datorii INCASO readuce în atenția populației importanța și avantajele unei bune reputații financiare, acesta fiind motivul pentru care, și în acest an, echipa de juriști, avocați și mediatori acordă consultanță juridică gratuită, telefonic sau on-line, pentru soluționarea litigiilor legate de datorii, accentul punându-se în primul rând pe mediere. De asemenea, pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc soluționarea problemelor legate de datorii, compania oferă reduceri de până la 100% la penalități și alte costuri la achitarea datoriilor procesate de INCASO.

Analiza cifrelor arată că în primele nouă luni ale anului în curs am înregistrat o creștere de 25,6% a sumei datoriilor achitate, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, ceea ce confirmă determinarea oamenilor de a lua decizii financiare mult mai responsabile.

„Noiembrie – luna fără datorii” este o campanie marca INCASO, care a ajuns deja la ediția a 11-a, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale fără Datorii, marcată anual în data de 17 noiembrie. Scopul acesteia este de a atrage atenția asupra riscurilor generate de datoriile neplătite la timp, care pot deveni o povară dacă nu sunt soluționate la timp. Echipa INCASO, împreună cu partenerii campaniei, susține și îndeamnă toți cetățenii să adopte o conduită responsabilă în raport cu finanțele, și, totodată, să acorde mai multă importanță propriei reputații financiare.

Compania de Gestiune a Creanțelor INCASO

P.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău