(VIDEO) Crama Mingir vrea să cucerească piața din România cu vin nou produs dintr-un soi german

17 Nov. 2022, 11:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2022, 11:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Crama Mingir este o mică vinărie de familie, unde se produc vinuri de autor. La expoziția „Republica Moldova Prezintă” organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova la Palas Mall, Iași, producătorul Nicolai Olarașu și-a propus să cucerească piața română cu vinul produs din soiul german Hibernal.

„Este o oportunitate oferită de Camera de Comerț și Industrie pentru a participa la expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași pentru a internaționaliza afacerea. Fiind o cramă de familie ne dorim să testăm așteptările consumatorilor români pentru a accede mai ușor pe această piață, pentru ca ulterior, să testăm și alte piețe europene.” a declarat Nicolai Olarașu în cadrul unei transmisiuni live de la rlive.md.

Vinurile produse de Crama Mingir sunt deosebite datorită amplasării favorabile în apropiere de râul Prut și lacuri de acumulare precum și a condițiilor climatice favorabile pentru creșterea strugurilor.

„Suntem o mică afacere, Crama Mingir, localizată în localitatea cu același nume din raionul Hîncești și producem vin de autor, vin cu o calitate deosebită datorită terroirului în care ne aflăm, inclusiv datorită influenței râului Prut, datorită altor lacuri de acumulare din preajmă, datorită solului, datorită micro climatului în care se află. Așa încercăm să ne deosebim de ceilalți producători și venim cu o noutate pe piața română, un soi nou german – Hibernal, un soi pe încrucișare genetică între Riesling și Seibel prin care încercăm să impresionăm consumatorul pentru a cumpăra și pentru a ne căuta.”

De asemenea, Crama Mingir produce vinuri din soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon și Sauvignon Blanc.

Crama Mingir este prima din Moldova care produce vinul alb Hibernal, originar din Germania.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași a avut loc în perioada 11-13 noiembrie la Palas Mall și a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:28 // Actual //  Lupu Eduard

Televiziunile controlate de persoanele incluse în lisat de sancțiuni urmează să rămână fără licență. Este vorba de posturile tv ale liderului Ilab Șor. Într-o conferință de presă, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a declarat că Guvernul vine cu un proiect de lege, care transpune sancțiunile internaționale în legislația Republicii Moldova. Astfel, Ministerul Justiției a elaborat și va transmisă spre consultare publică așa numitul proiect al legii Magnițki Moldova. Este un proiect de lege complex, care a fost inspirat atât din legislația SUA, cât și din statele care anterior au transpus legislația Magnițki în propria legislație, a mai anunțat ministrul Justiției.

„Să luăm ca exemplu mass-media și televiziunile. Conform proiectului de exemplu Consiliul Audiovizual va putea retrage licența companiilor care aparțin sau sunt afiliate persoanelor care sunt incluse în lista de sancțiuni. Totodată, proiectul precede că Consiliul Audiovizualului va fi obligat să retragă licența în cazul în care un post de televiziune promovează imaginea persoanei fizice sau juridice incluse în lista de sancțiuni”, a punctat Litvinenco, citat de realitatea.md.

Posturile TV „Primul în Moldova” și „Accent TV”, controlate anterior de socialiști, și-au schimbat directorul general și, se pare, au ajuns sub controlul lui Ilan Șor, Acesta mai are în proprietate TV6 și Orhei TV.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău