Din secretele super-bogaţilor: Unde îşi pun banii miliardari ca Elon Musk sau Jeff Bezos. Unde cheltuie cel mai mult

22 Apr. 2024, 15:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Apr. 2024, 15:05 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Super-bogaţii, cei cu averi ce depăşesc pragul de 100 de milioane de dolari, se deosebesc de oamenii obişnuiţi nu numai prin imperiile lor colosale, ci şi prin deciziile pe care aleg să le facă în legătură cu banii lor, scrie CNBC.

La nivel global, populaţia super-bogaţilor se ridică la aproximativ 28.500 de oameni, majoritatea fiind concentraţi în New York, Los Angeles, Londra sau Beijing.

„Aceste oraşe se mândresc cu o infrastructură financiară robustă, ecosisteme antreprenoriale vibrante şi pieţe imobiliare profitabile, ceea ce le face destinaţii atractive pentru cei ultra-bogaţi”, a declarat Kevin  Teng, CEO-ul WRISE Wealth Management, pentru CNBC.

Studiile realizate de-a lungul timpului au descoperit care sunt domeniile preferate pentru investiţii ale celor mai bogaţi oameni din lume. Bursele şi criptomonedele sunt primele care ies din discuţie.

Unde îşi pun miliardarii bani:

1. Piaţa imobiliară

În general, milionarii nu preferă să rişte prea mult când e vorba de banii lor. De aceea, portofoliile conţin adeasea proprietăţi imobiliare foarte bine cotate şi foarte bine ancorate în piaţă, dar şi active trofeu (clădiri emblematice sau istorice ale unui oraş). Experţii au estimat că investiţiile super-bogaţilor în imobiliare reprezintă aproximativ 27% din investiţiile lor totale.

2. Fonduri de investiţii

Centimilionarii îşi gestionează deobicei averea prin intermediul unui „family office”, o companie privată de investiţii menită să administreze averea unei familii. Numărul acestora s-a triplat în 2019, depăşind 4.500 de astfel de organizaţii la nivel global, care administrează averi care totalizează şase trilioane de dolari.

3. Investiţii alternative

De asemenea, super-bogaţii explorează şi posibilitatea unor investiţii ceva mai puţin tradiţionale. Foarte mulţi milionari sau miliardari alegă să investească în participaţiile unor cluburi sportive.

„Este un grup foarte, foarte izolat în care să intri şi necesită mult mai mult decât bani. Exclusivitatea este un element de atracţie major, deoarece aceste persoane bogate doresc să se amestece cu oameni cu un statut similar. Deţinerea unui pachet de acţiuni la o echipă sportivă este o modalitate de legitimare a propriului statu”, a declarat aid Salvatore Buscemi, CEO Dandrew Partners.

De asemenea, Teng de la WRISE a remarcat că milionarii acordă mai multă atenţie veniturilor fixe, creditelor private şi investiţiilor alternative. El a spus că creditul privat câştigă tracţiune pe măsură ce investitorii caută surse de randament în afara pieţelor convenţionale.

„Această tendinţă reflectă un apetit tot mai mare pentru activele netradiţionale care oferă profiluri unice de risc şi randament”, a spus Kevin Teng, menţionând că investiţiile alternative includ capitalul de risc, capitalurile private şi activele reale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău