„VINUL MOLDOVEI” şi-a desemnat câştigătorii. 12 medalii de Aur – glorie pentru Castel Mimi

05 Dec. 2024, 12:26
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Dec. 2024, 12:26 // Actual //  bani.md

Concursul Naţional „VINUL MOLDOVEI”, desfăşurat în perioada 21-22 noiembrie la Chişinău, şi-a desemnat câştigătorii celor mai bune vinuri şi divinuri produse în ţară. Din cele 300 de mostre participante în concurs, 89 au fost medaliate – 8 cu Dublu Aur, 73 cu Aur şi 8 cu Argint.

Printre vinurile care au fost apreciate cu Aur de către experţii locali şi internaţionali care au jurizat concursul, se numără 10 vinuri Castel Mimi şi 2 divinuri – Cuza Vodă Premium de 12 şi respectiv 15 ani vechime.

Este vorba de 5 vinuri albe, roşii şi rosé, din seria clasică, produsă de Castel Mimi – Merlot 2020; Sfăditele 2020; Cabernet Sauvignon 2020; Rara Neagră Rosé 2023 şi Rosé de Bulboaca 2023. Cu Aur s-a învrednicit şi cel mai bun vin creat vreodată din soiul autohton de struguri Feteasca Neagră, din seria The Governor, creat în cinstea lui Constantin Mimi.

Alte două vinuri inspirate şi dedicate artei sunt 9Muses Merlot Rosé şi 9Muses Cabernet Sauvignon, vinuri premium, ridicate la rang de artă, accesibile tuturor pentru a fi descoperite.

Printre vinurile jurizate cu note maxime se numără şi două dintre noutăţile pe piaţa vinificaţiei din Moldova – vinuri îmbuteliate de Castel Mimi în sticle PET care cântăresc doar 54 de grame. Climate Smart Packaging Merlot Rosé şi Climate Smart Packaging Sauvignon Blanc au obţinut medalii de aur, demonstrând că vasul în care este păstrat nu schimbă calitatea vinului îmbuteliat.

Concursul Naţional „VINUL MOLDOVEI” este dedicat vinurilor produse din soiuri autohtone, din soiuri noi de selecţie moldovenească, vinurilor obţinute prin cupajarea acestora cu cele din soiuri europene, precum și băuturilor spirtoase de origine vitivinicolă.

Competiţia vinicolă este organizată de către „Oficiul Naţional al Viei şi Vinului” cu suportul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Realitatea Live

11 Dec. 2024, 15:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
11 Dec. 2024, 15:27 // Bani și Afaceri //  bani.md

Peste 500 de antreprenori, manageri de top și freelanceri din Republica Moldova s-au reunit pe 23 noiembrie la Madison Park pentru a participa la a doua ediție a Conferinței Talking Business 2.0, un eveniment dedicat celor care vor să-și ducă afacerea la următorul nivel.

Evenimentul, organizat de RarePeople a reunit speakeri de renume din diverse domenii, care au împărtășit soluții valoroase despre marketing, optimizarea proceselor de afaceri, leadership și dezvoltare personală. Participanții au avut ocazia să asiste la două blocuri de prezentări urmate de paneluri interactive, în care au obținut soluții aplicabile pentru afacerea lor.

“Este un eveniment important pentru orice antreprenor sau profesionist care își dorește să învețe și să aplice cele mai bune practici pentru creșterea afacerii sale. Mă bucur că am reunit o comunitate puternică, unde ideile au fost împărtășite și au fost discutate soluții inovative pentru viitorul afacerilor din Moldova,” a declarat Mihail Popescu, fondator RarePeople și organizator al conferinței.

În cadrul primei sesiuni, participanții au avut ocazia să afle despre marketing inteligent de la Ion Botnaru, despre dezvoltarea personală și succesul în afaceri de la Vadim Mămăligă, și despre leadershipul autentic de la Carolina Bugaian. De asemenea, Tudor Darie a vorbit despre antreprenoriat, iar Vladislav Papanaga despre proiectele verzi care pot genera venituri pasive.

În cel de-al doilea bloc, discuțiile s-au concentrat pe soluțiile pentru creșterea afacerii, cu speakeri precum Nicolae Șoitu, care a abordat optimizarea vânzărilor, Ludmila Lavric, care a subliniat importanța orientării către client, și Viorica Țîmbalari, care a vorbit despre puterea comunității. Ruslan Cojocaru a învățat participanții cum să transforme eșecurile în lecții valoroase, iar Corneliu Său a încheiat sesiunea subliniind că “cel mai important proiect al vieții sunt eu”.

Evenimentul a fost moderat cu profesionalism de Mihaela Sîrbu (pentru primul panel) și Mihail Popescu (pentru al doilea panel), care au stimulat discuțiile și au încurajat întrebările participanților.

Partenerii conferinței – Sequrity Group (partener general), Nova Poshta (partener gold), Radacini, Fagura, avion.md, GBS Auto, delucru.md, Dorna, Viggo, QMeter, Sublime, Panadero, Lerna by Skillbox și alții – au contribuit semnificativ la succesul evenimentului, oferind soluții valoroase, produse și servicii care au completat perfect agenda conferinței.

Participanții au avut ocazia să descopere soluții de finanțare de la Fagura, să învețe despre optimizarea afacerii cu QMeter și să testeze produsele de îngrijire de la Sublime. Dorna s-a asigurat că toată lumea a rămas hidratată pe parcursul evenimentului, iar Radacini și Istorii cu Cașcaval au oferit un moment delicios de networking cu vinuri rafinate și brânzeturi de calitate.

Mulțumim tuturor partenerilor și participanților pentru contribuția lor în succesul acestei ediții. Împreună, am creat o experiență de neuitat, care va contribui la dezvoltarea afacerilor din Moldova

 

 

 

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală