RLIVE TV lansează a treia ediție a proiectului „Punți către Europa”. Primul popas – Suedia

28 Aug. 2024, 15:25
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Aug. 2024, 15:25 // Actual //  bani.md

RLIVE TV, parte a Grupului Media Realitatea, lansează a treia ediție a proiectului „Punți către Europa”, care prezintă istoriile de succes și lecțiile învățate în parcursul european, împărtășite direct de liderii țărilor Uniunii Europene. Realizatoarea proiectului, Ecaterina Covali, și-a propus să discute cu șefi de rang înalt din câteva state UE, printre care Suedia, Letonia, Grecia, Spania și Franța, despre beneficiile integrării în UE, având în vedere importanța anului 2024 în parcursul european al Republicii Moldova.

Scopul proiectului este de a conecta liderii statelor membre UE cu populația Republicii Moldova, de a promova valorile europene și de a crea o mai bună înțelegere a agendei de reforme pentru integrarea în UE.

Primul interviu a fost realizat marți, 27 august curent, în Suedia.

„Exact ca acum 33 de ani, astăzi, (n.r. 27 august) Republica Moldova îşi decide viitorul, unul european, al bunăstării, al mândriei şi unităţii. Acum, ca şi atunci, visăm din nou să avem o ţară prosperă. Anume în această zi plină de speranţă, „Punţi către Europa 3” pornesc din nou. Vom afla de la liderii europeni cum au reuşit să-şi facă cetăţenii lor mândri de statul lor.

Prima „Punte către Europa” este Suedia, parcursă chiar de Ziua Independenţei Republicii Moldova. Aduc acasă lecții de învățare din partea Prim-ministrului Suediei Ulf Kristersson și Președintele Parlamentului Sveriges Riksdag”, a scris în mesajul său realizatoarea proiectului.

Proiectul are o valoare educațională și informațională înaltă, deoarece numai prin evaluarea informațiilor reale, accesibile despre integrarea în UE, oamenii pot înțelege semnificația acestui proces pentru Republica Moldova și dezvoltarea sa și pot lua decizii informate și participa în alegeri corecte legate de viitorul țării.

Interviurile urmează să fie traduse și în limbile română și rusă, pentru a ne asigura că toată populația Republicii Moldova are acces la informații obiective și relevante privind dezvoltarea țării. În acest fel, proiectul integrează abordarea bazată pe incluziune și drepturile omului.

Producțiile video realizate, vor fi difuzate la Televiziunea Publică – Moldova 1, asigurând astfel răspândirea informației în toată țara. De asemenea, interviurile vor fi difuzate și de către Grupul Media Realitatea, la RLIVE TV și online (în limbile română – realitatea.md, rusă – rupor.md și engleză – moldovalive.md) și de către mass-media regională și locală.

Acest proiect este implementat de Asociația pentru Inițiative Responsabile (ASPIR) cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova.

Realitatea Live

18 Dec. 2024, 09:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
18 Dec. 2024, 09:53 // Actual //  Ursu Victor

O fuziune între Honda şi Nissan ar crea o companie de 54 de miliarde de dolari cu o producţie anuală de 7,4 milioane de vehicule, devenind al treilea grup auto din lume după vânzările de vehicule, după Toyota şi Volkswagen, scrie Reuters.

Cele două companii au încheiat deja un parteneriat strategic în luna martie pentru a coopera în domeniul dezvoltării vehiculelor electrice, dar problemele financiare şi strategice tot mai grave ale Nissan din ultimele luni au sporit urgenţa unei cooperări mai strânse cu rivalul mai mare Honda.

Luna trecută, Nissan a anunţat un plan de reducere a costurilor în valoare de 2,6 miliarde de dolari, care include reducerea a 9.000 de locuri de muncă şi a 20% din capacitatea sa globală de producţie, în condiţiile în care scăderea vânzărilor în China şi SUA a dus la o prăbuşire de 85% a profitului din al doilea trimestru.

„Această afacere pare să fie mai mult despre salvarea Nissan, dar Honda însăşi nu se odihneşte pe lauri”, a declarat Sanshiro Fukao, membru executiv la Itochu Research Institute. „Fluxul de numerar al Honda se va deteriora anul viitor, iar EV-urile sale nu au mers atât de bine.”

Acţiunile Nissan, al treilea cel mai mare producător auto din Japonia, au crescut miercuri cu peste 22% în tranzacţiile de la Tokyo, în timp ce acţiunile Honda, al doilea cel mai mare, au scăzut cu 2,3%. Acţiunile Mitsubishi au crescut cu 13%.

Producătorii de automobile s-au confruntat cu provocări din partea producătorilor de vehicule electrice, în special în China, unde BYD şi alţii au luat avânt.

Discuţiile dintre Honda şi Nissan, raportate pentru prima dată de ziarul Nikkei, ar permite companiilor să coopereze mai mult în domeniul tehnologiei şi să le ajute să creeze un rival naţional mai puternic pentru Toyota. Discuţiile sunt axate pe găsirea unor modalităţi de consolidare a colaborării şi includ posibilitatea înfiinţării unei societăţi holding, au declarat sursele Reuters, care au refuzat să îşi decline identitatea deoarece informaţiile nu au fost făcute publice.

Companiile discută, de asemenea, posibilitatea unei fuziuni complete, potrivit uneia dintre surse, precum şi analizarea modalităţilor de cooperare cu Mitsubishi Motors, în care Nissan este acţionarul principal cu o participaţie de 24%.

Honda, Nissan şi Mitsubishi au declarat că nicio înţelegere nu a fost anunţată de niciuna dintre companii, deşi Nissan a menţionat că cei trei producători auto au declarat anterior că iau în considerare oportunităţi de colaborare viitoare.

Producătorul auto francez Renault, un acţionar major al Nissan, a declarat că nu are informaţii şi a refuzat să comenteze.

Capitalizarea de piaţă a Honda este de aproximativ 44 de miliarde de dolari, în timp ce cea a Nissan este de aproximativ 10 miliarde de dolari după creşterea preţurilor de miercuri, ceea ce înseamnă că o fuziune completă ar fi mai mare decât acordul gigant de 52 de miliarde de dolari dintre Fiat Chrysler şi PSA în 2021 pentru a crea Stellantis.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală