Un brand de fițe atinge apogeul în 2024 – vânzări de 4 miliarde de euro

17 Feb. 2025, 13:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
17 Feb. 2025, 13:49 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Hermès a prezentat raportul financiar pentru 2024 la sfârșitul săptămânii trecute, iar acesta a arătat că vânzările înregistrate au fost peste așteptări.

Grupul francez de lux a anunțat că vânzările au atins 4 miliarde de euro în al patrulea trimestru, o creștere de 18%. În plus, Hermès a obținut venituri de 15,2 miliarde de euro anul trecut.

Drept urmare, toți cei 25.000 de angajați ai Hermès vor primi un bonus de 4.500 de euro, potrivit Business Insider, citat de antena3.ro.

„Fidel angajamentului său ca angajator responsabil și dorinței sale de a împărtăși roadele creșterii cu toți cei care contribuie zilnic la aceasta, Hermès va acorda un bonus de 4.500 de euro tuturor angajaților săi”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Hermès a făcut un obicei din a oferi bonusuri de sfârșit de an angajaților săi, iar suma a crescut constant în ultimii cinci ani. Compania a oferit un bonus de 1.250 de euro după rezultatele financiare din 2020, apoi un bonus de 3.000 de euro în anul următor.

Bonusul a fost majorat la 4.000 de euro după rezultatele financiare din 2022 și 2023.

„În 2024, într-un context economic și geopolitic mai incert, performanța solidă a rezultatelor atestă puterea modelului Hermès și agilitatea echipelor casei, cărora le mulțumesc călduros”, a declarat vineri Axel Dumas, președintele executiv al Hermès.

Rezultatele financiare ale companiei reprezintă un punct luminos în industria de lux, unde unele companii s-au confruntat cu dificultățile unei piețe în declin în 2024. Prețurile acțiunilor LVMH, Burberry și Kering au scăzut anul trecut.

Potrivit rapoartelor, consumatorii de lux din China și-au redus cheltuielile pe fondul unei crize economice, în timp ce inflația i-a determinat pe mulți americani să evite bunurile de lux scumpe. În Europa, incertitudinea politică i-a făcut pe cumpărători să ezite.

„50 de milioane de consumatori de lux fie au renunțat la piața bunurilor de lux, fie au fost forțați să o părăsească în ultimii doi ani”, a declarat Claudia D’Arpizio, de la firma de consultanță Bain & Company, într-un raport din noiembrie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Feb. 2025, 15:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Feb. 2025, 15:02 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Economiei a anunțat noi îmbunătățiri la mecanismul de compensare a prețului energiei electrice, menit să sprijine un număr mai mare de antreprenori afectați de creșterea tarifelor. Programul devine mai accesibil și echitabil, prin eliminarea criteriilor restrictive și extinderea perioadei de aplicare.

Printre modificările cheie:

  1. Eliminarea criteriului de 3% – Nu mai este necesar ca cheltuielile pentru energia electrică să reprezinte cel puțin 3% din veniturile întreprinderii în 2024.
  2. Extinderea termenului de aplicare – Termenul limită pentru depunerea cererilor a fost prelungit de la 10 la 30 de zile de la emiterea facturii.
  3. Compensații pentru întreg anul 2025 – Sprijinul, anterior prevăzut doar pentru lunile ianuarie, februarie și martie, va fi disponibil pentru toate cele 12 luni.

Cine este eligibil?
Producătorii și procesatorii agricoli, alături de întreprinderile din industria prelucrătoare, sunt invitați să aplice. Activitățile economice eligibile sunt definite conform codurilor CAEM-2, incluzând:

  • Agricultură, silvicultură și pescuit: 01.11 – 01.64 (cu excepția 01.15);
  • Industria prelucrătoare: 10.11 – 23.20 (cu excepții specificate).

Cum se aplică?
Cererile se depun online prin aplicația EVO sau pe platforma MCabinet, utilizând noul modul „COMPENSAȚII.” Statutul cererii poate fi monitorizat direct pe platformă.

Pentru completarea cererii, sunt necesare:

  • Numărul facturii de la furnizor și NLC;
  • Seria, numărul și data facturii pentru consumurile refacturate;
  • Cantitatea de energie electrică consumată.

Ministerul își propune să sprijine antreprenorii afectați de criza energetică, asigurându-se că mecanismul de compensare este ușor de accesat și eficient pentru nevoile sectorului privat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală