5 motive pentru a participa la HealthTech Hackathon. Nu rata șansă să câștigi 5 mii de dolari

16 Iun. 2021, 13:12
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Iun. 2021, 13:12 // Actual //  MD Bani

Îți dorești să îmbunătățești accesul la serviciile de sănătate, să crești calitatea asistenței medicale și să sporești eficiența sistemelor din domeniu? În perioada 25-27 iunie 2021 va avea loc HealthTech Hackathon, aici vei putea genera soluții practice pentru digitalizarea medicinei din Republica Moldova. Timp de 3 zile, împreună cu viitori doctori, biologi, antreprenori, specialiști IT, dar și alți interesați de inovații vei afla necesitățile antreprenoriatului tehnologic în perioada pandemică și vei contribui la revoluționarea sistemului medical din țara noastră. Iată 5 motive pentru care să participi la eveniment.

HealthTech Hackathon este parte componentă a verticalei „HealthTech în Moldova” –  o platformă care conectează diferiți actori din sfera medicală și IT pentru a crea oportunități de dezvoltare a inovațiilor și startup-urilor din domeniu. Programul este organizat de către Startup Moldova în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, cu susținerea USAID și Suedia în cadrul proiectului Tekwill, în parteneriat cu FreshBlood.

  1. Poți obține un premiu de 5 mii de dolari

Echipa câștigătoare va avea șansa de a participa la un program de accelerare de 3 luni, în care va beneficia de sesiuni particulare cu experți din domeniul IT și al sănătății. La finalul programului, echipa va primi până la 5 mii de dolari pentru a-și implementa soluția.

  1. Îți aplici cunoștințele tehnologice în practică

La hackathon îmbini cunoștințele tehnologice cu dorința de a schimba medicina din țara noastră. Evenimentul îți oferă toate instrumentele pentru a-ți pune în practică abilitățile și potențialul creativ. Astfel, poți obține și alte idei și recomandări utile pentru îmbunătățirea și eficientizarea soluției dezvoltate.

  1. Interacționezi cu specialiști internaționali

Pe parcursul evenimentului vei fi ghidat de mentori calificați, atât cu experiență în domeniul tehnologiilor, cât și cu expertiză în domeniul sănătății. De asemenea, vei cunoaște specialiști de peste hotare care te vor familiariza cu evoluția domeniului healthtech la nivel internațional.

  1. Poți atrage investitori și potențiali clienți

Hackathonul te ajută să îți faci ideea cunoscută. Acesta este trambulină pentru identificarea potențialilor investitori sau clienți, propulsându-te într-un mediu propice pentru a-ți testa soluția. De asemenea, te ajută să obții cunoștințe pentru atragerea investitorilor și a resurselor financiare, necesare implementării proiectului.

  1. Îți diversifici zona ta de expertiză

Evenimentul îți oferă posibilitatea să-ți creezi și să-ți diversifici conexiunile. În cadrul acestuia, interacționezi cu persoane atât din medicină, cât și din domeniul IT, cu care faci schimb de cunoștințe și practici. Astfel, îți creezi echipa potrivită pentru dezvoltarea unei soluții funcționale, viabile și benefice întregii societăți

Pentru a participa la eveniment și pentru a beneficia de aceste oportunități te poți înscrie până pe 20 iunie la HealthTech Hackathon. Completează formularul acum!

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe Facebook!

 

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ