Roman Știrbu: Mănâncă modest un an. Următorul an – îmbracă-te modest… și așa vei găsi fericirea eternă

17 Iun. 2021, 11:32
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Iun. 2021, 11:32 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Roman Știrbu, director executiv Simpals, și-a împărtășit experiența într-un articol publicat pe rețeaua de socializare Linkedin, despre cum să găsești fericirea veșnică.

Potrivit acestuia, „nu contează dacă ești bogat sau sărac, înalt sau scund, bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân. Nu contează de unde ești, ce faci pentru a trăi, ce limbă vorbești, ce tragedii ai trăit. Oriunde și oricine ești, vrei să fii fericit. Aceasta este aceeași nevoie umană de bază ca și respirația.”

Fericirea este acel sentiment încântător atunci când îți place totul, când toate virajele, răsucirile și cotiturile vieții sunt în perfectă armonie între ele. În aceste scurte momente de adevărată fericire, nu ai de ce să te plângi și vrei să oprești timpul și să întinzi acest moment pentru totdeauna.

Indiferent de profesia pe care o alegem, este întotdeauna, o încercare de a experimenta fericirea și de a păstra acest sentiment cât mai mult timp posibil. Unii oameni îl caută în relații romantice, alții – în bani și faimă, iar alții – în orice realizări. Între timp, fiecare dintre noi va avea cunoștințe care sunt iubite sincer, care au realizat multe, care călătoresc în jurul lumii, au toate jucăriile scumpe, se bucură de toate beneficiile posibile, dar totuși nu simt satisfacție, bucurie și pace – cu alte cuvinte, fericire.

De ce ne este atât de greu să satisfacem o nevoie aparent de bază?

Nu este prea complicat, dacă să privim lucrurile mai atent.

Credem că fericirea este un fel de destinație, când de fapt a fost întotdeauna punctul nostru de plecare.

Ai trebuit vreodată să căutați cheile pentru o lungă perioadă de timp și, în cele din urmă, să aflați că erau în buzunarul vostru tot timpul, în timp ce ați scos iritat lucrurile îngrămădite aleatoriu de pe masă, ați privit sub canapele și fotolii și ați devenit din ce în ce mai furioși de faptul că …. căutarea nu a reușit?

În același mod, încercăm să găsim fericirea undeva în lumea externă, timp în care ea este acolo unde a fost întotdeauna – în interiorul nostru, pentru că este elementul de bază al construcției speciei noastre biologice.

Articolul original îl puteți citi AICI.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ