Vinurile moldovenești, înalt apreciate în Marea Britanie! Jamie Goode: Moldova are vinuri foarte bune

17 Iun. 2021, 12:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 12:11 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ambasada Republicii Moldova la Londra în colaborare cu Oficiul Național al Viei și Vinului Wine of Moldova și compania britanică Westbury au organizat evenimentul „100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode!” în scopul promovării vinurilor moldovenești pe piața britanică.

Astfel, în perioada 14 – 16 iunie, Ambasada Republicii Moldova la Londra a găzduit evenimentul „100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode”. În cadrul evenimentului au fost degustate 177 de mostre de vinuri, oferite de 43 companii vinicole din Republica Moldova de renumitul expert în vinuri Jamie Good, unul dintre cei mai solicitați judecători de vinuri din Marea Britanie, autor de cărți, columnist pentru ziarul The Sunday Express, dar și autorul mai multor articole din diverse publicații specializate, inclusiv The World of Fine Wine, Meininger’s Wine Business International, Noble Rot, Wine & Spirits, Vine Pair și Drinks International.

În urma degustării, impresia generală expusă de către Jamie Goode dar și de alți participanți: Moldova are vinuri foarte bune, care merită să fie prezente pe piața britanică!

Ca urmare a degustării vinurilor moldovenești Jamie Goode va elabora un raport despre vinurile degustate, care vor fi clasificate pe bază de scoruri top 100 vinuri, iar informația respectivă va fi distribuită unui cerc larg de contacte din domeniul HoReCa, magazinelor specializate și de rețea, etc., pentru a identifica interesul specific al potențialilor parteneri și asigura distribuirea mostrelor.
De asemenea, expertul Jamie Good va publica un articol despre vinurile din țara noastră pe blogul său (wineanorak.com), care este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de vin din lume.
La eveniment au participat atât de reprezentanți ai rețelelor populare de magazine din Marea Britanie, precum și rețelelor de distribuție a vinurilor.

 

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Dec. 2022, 11:20 // Actual //  Lupu Eduard

Casa de pariuri 1xbet, cu legături strânse cu Rusia, ar putea intra forțat în faliment, în Curaçao, jurisdicția offshore în care este înregistrată. Procedura urmează să fie inițiată la solicitarea Procurorului General al acestei țări insulare din Caraibe, afiliată Regatului Țărilor de Jos.

În acest mod, Curaçao intenționează să își spele imaginea de hub offshore pentru jocuri de noroc, în contextul scandalurilor în care este implicată casa de pariuri cu rădăcini rusești, scrie portalul iGamingNext.

De mai mulți ani, 1xBet și compania sa mamă, 1XCorp, cu sediul central în Cipru, operează în baza licenței Curaçao e-Gaming (CEG), emisă de statul insular din Caraibe.

Procedura de insolvabilitate a 1XCorp a fost inițiată în noiembrie 2021 într-o instanță din Curaçao. Cazul a fost înaintat în august 2021 de către Fundația pentru reprezentarea victimelor jocurilor de noroc online (SBGOK), o organizație care reprezintă jucătorii care susțin că au fost înșelați de operatorii licențiați în Curaçao. Grupul care a depus plângerea susține că 1XCorp, compania mamă a 1xBet, a refuzat să plătească câștigurile clienților și că datorează taxe neplătite în Curaçao.

Deși instanța s-a pronunțat inițial în favoarea SGBOK și a declarat falimentul 1XCorp, compania a contestat cu succes decizia și a obținut anularea acesteia. SGBOK a mers cu recurs în instanță și a avut câștig de cauză, dar a urmat un nou recurs. În data de 25 noiembrie, Procurorul general din Curaçao a recomandat oficial Curții Supreme de Justiție să susțină falimentul 1xBet. Iar presa locală scrie că, de regulă, Curtea ține cont de recomdnările Procuraturii Generale.

Autorii articolului relatează că suita controverselor legate de 1xBet are o istorie lungă. Aici ei amintesc despre cel mai recent caz, când casa de pariuri a fost acuzată de colectarea datelor personale ale ucrainenilor, în condițiile războiului cu Rusia și despre retragerea licenței de către autoritățile de la Kiev.

Un alt scandal scos în evidență ține de practicile dubioase, folosite de această casă de pariuri în Marea Britanie, în perioada de până la 2019, relatate de  The Sunday Times.

Potrivit publicației britanice, Cluburile de fotbal Chelsea, Liverpool și Tottenham Hotspur s-au confruntat atunci cu acuzații de spălare a imaginii 1xBet, una dintre cele mai controversate firme de pariuri din lume, ale cărei operațiuni în Marea Britanie au fost suspendate.

1xBet a fost creată în 2007. În 2019, compania a sponsorizat Chelsea FC și Liverpool FC, până în momentul în care operațiunile sale au fost interzise în Marea Britanie, ca urmare a investigației de la Sunday Times.

Cu toate acestea, în august 2022, 1xBet a încheiat un acord de sponsorizare cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, devenind partenerul său oficial regional în Africa și Asia, în pofida trecutului controversat al casei de pariuri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău