Vinurile moldovenești, înalt apreciate în Marea Britanie! Jamie Goode: Moldova are vinuri foarte bune

17 Iun. 2021, 12:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 12:11 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ambasada Republicii Moldova la Londra în colaborare cu Oficiul Național al Viei și Vinului Wine of Moldova și compania britanică Westbury au organizat evenimentul „100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode!” în scopul promovării vinurilor moldovenești pe piața britanică.

Astfel, în perioada 14 – 16 iunie, Ambasada Republicii Moldova la Londra a găzduit evenimentul „100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode”. În cadrul evenimentului au fost degustate 177 de mostre de vinuri, oferite de 43 companii vinicole din Republica Moldova de renumitul expert în vinuri Jamie Good, unul dintre cei mai solicitați judecători de vinuri din Marea Britanie, autor de cărți, columnist pentru ziarul The Sunday Express, dar și autorul mai multor articole din diverse publicații specializate, inclusiv The World of Fine Wine, Meininger’s Wine Business International, Noble Rot, Wine & Spirits, Vine Pair și Drinks International.

În urma degustării, impresia generală expusă de către Jamie Goode dar și de alți participanți: Moldova are vinuri foarte bune, care merită să fie prezente pe piața britanică!

Ca urmare a degustării vinurilor moldovenești Jamie Goode va elabora un raport despre vinurile degustate, care vor fi clasificate pe bază de scoruri top 100 vinuri, iar informația respectivă va fi distribuită unui cerc larg de contacte din domeniul HoReCa, magazinelor specializate și de rețea, etc., pentru a identifica interesul specific al potențialilor parteneri și asigura distribuirea mostrelor.
De asemenea, expertul Jamie Good va publica un articol despre vinurile din țara noastră pe blogul său (wineanorak.com), care este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de vin din lume.
La eveniment au participat atât de reprezentanți ai rețelelor populare de magazine din Marea Britanie, precum și rețelelor de distribuție a vinurilor.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală