Vinurile moldovenești, înalt apreciate în Marea Britanie! Jamie Goode: Moldova are vinuri foarte bune

17 Iun. 2021, 12:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 12:11 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ambasada Republicii Moldova la Londra în colaborare cu Oficiul Național al Viei și Vinului Wine of Moldova și compania britanică Westbury au organizat evenimentul „100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode!” în scopul promovării vinurilor moldovenești pe piața britanică.

Astfel, în perioada 14 – 16 iunie, Ambasada Republicii Moldova la Londra a găzduit evenimentul „100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode”. În cadrul evenimentului au fost degustate 177 de mostre de vinuri, oferite de 43 companii vinicole din Republica Moldova de renumitul expert în vinuri Jamie Good, unul dintre cei mai solicitați judecători de vinuri din Marea Britanie, autor de cărți, columnist pentru ziarul The Sunday Express, dar și autorul mai multor articole din diverse publicații specializate, inclusiv The World of Fine Wine, Meininger’s Wine Business International, Noble Rot, Wine & Spirits, Vine Pair și Drinks International.

În urma degustării, impresia generală expusă de către Jamie Goode dar și de alți participanți: Moldova are vinuri foarte bune, care merită să fie prezente pe piața britanică!

Ca urmare a degustării vinurilor moldovenești Jamie Goode va elabora un raport despre vinurile degustate, care vor fi clasificate pe bază de scoruri top 100 vinuri, iar informația respectivă va fi distribuită unui cerc larg de contacte din domeniul HoReCa, magazinelor specializate și de rețea, etc., pentru a identifica interesul specific al potențialilor parteneri și asigura distribuirea mostrelor.
De asemenea, expertul Jamie Good va publica un articol despre vinurile din țara noastră pe blogul său (wineanorak.com), care este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de vin din lume.
La eveniment au participat atât de reprezentanți ai rețelelor populare de magazine din Marea Britanie, precum și rețelelor de distribuție a vinurilor.

 

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău