Apple își schimbă domeniul de activitate. Spre ce se va orienta acum gigantul tehnologic

17 Iun. 2021, 12:32
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
17 Iun. 2021, 12:32 // Bani și Afaceri //  MD Bani

CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat că cea mai mare contribuție a companiei pentru rasa umană va fi în domeniul sănătății.

Gigantul din domeniul tehnologic a avut mai multe inițiative de a îmbunătăți sistemul de sănătate din SUA. Una dintre acestea este angajarea de medici, care tratează toți oamenii din companie, la clinici proprii.

Chiar dacă va continua cu domeniul tehnologiei, Apple vrea să se orienteze mai mult spre sănătate și fitness. Vedem aceste lucruri și la noul Apple Watch, care pune mare accent pe aceste două funcții. Compania a dezvoltat chiar și o nouă aplicație pentru dispozitivele sale, care va fi disponibilă începând cu această toamnă – The Health. Aplicația va oferi informații utile, cu diagnostice (orientative), precum și alți parametrii importanți, care, potrivit Apple, va ajuta utilizatorii să fie într-o stare fizică optimă. Datele din aplicație vor putea chiar fi transmise mai departe către alți utilizatori sau către medici – totul pentru a înțelege mai bine schimbările din stare de sănătate, scrie Aleph News.

Un purtător de cuvânt din partea Apple a declarat că acesta este doar începutul, iar integritatea datelor reprezintă nucleul pe care se bazează progresul companiei. Acesta a dat drept exemplu modul în care ceasurile lor trimiteau notificări utilizatorului pe telefon dacă existau schimbări importante în pulsul acestuia (BPM), și cum această funcție a îmbunătățit – direct sau indirect – sănătatea utilizatorilor.

Aceste eforturi vin pe fondul eșecurilor din trecut al altor companii mari, precum Amazon, în acest domeniu. Este de notat faptul că, sub comanda lui Tim Cook, Apple și-a mărit bugetul de cercetare și dezvoltare până la 20 de miliarde de dolari anual. Acești bani au fost investiți în progresul companiei în domenii precum sănătate, mașini autonome și realitate augmentată – semn că Apple se gândește la viitor. Nu vrea să rămână un simplu producător de telefoane, ci să creeze un ecosistem cât mai mare, care să influențe într-un mod pozitiv viitorul omenirii.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală