Acestea sunt cele 3 cele mai neînțelese emojiuri de pe planetă. De ce sunt importante în utilizare

16 Iul. 2021, 09:50
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Iul. 2021, 09:50 // Au Bani //  MD Bani

Millennials și Gen Zers din Statele Unite s-ar putea să nu mai considere grozav emoji-ul „râzând cu lacrimi” , dar majoritatea utilizatorilor de emoji din întreaga lume nu sunt de acord, potrivit unui nou studiu.

LaughFata „râde cu voce tare” 😂 este oficial cel mai popular emoji din lume, potrivit cercetătorilor de la Adobe (ADBE) care au chestionat 7.000 de utilizatori din Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Franța, Japonia, Australia și Coreea de Sud.

Emoji-ul „thumbs up” 👍 a intrat pe locul doi, urmat de emoji-ul „heart red” ❤️. Flirturile „ochi și sărut” 😘 și „fața tristă cu o lacrimă” 😢 au completat primele cinci.

Producătorul de software a lansat joi concluziile din raportul său global Emoji Trend 2021 dinaintea Zilei Mondiale Emoji sâmbătă.

Bineînțeles, utilizatorii TikTok au trecut peste emoji-ul „râde cu voce tare”😂, despre care Gen Zers a susținut că este clișeu și nu în trend.

„Folosesc totul, în afară de emojiul care râde”, a declarat Walid Mohammed, în vârstă de 21 de ani, pentru CNN Business la începutul acestui an. „

Am încetat să-l mai folosesc cu ceva timp în urmă, pentru că am văzut oameni în vârstă care îl foloseau, cum ar fi mama, frații mei mai mari și doar persoanele în vârstă, în general”.

Cel mai recent raport Adobe Trend Emoji a examinat, de asemenea, cele mai neînțelese trei emojiuri din lume.

Simbolul „vinete” 🍆 a eliminat emojiurile „piersică” 🍑 și „clovn” 🤡 ca fiind cele mai confuze pentru utilizatori.

Marea majoritate a utilizatorilor de emoji (90%) consideră că hieroglifele moderne îi fac mai ușor să se exprime. Optzeci și nouă la sută dintre respondenți au spus că emojis simplifică comunicarea peste barierele lingvistice. Și 67% au spus că oamenii care folosesc emojis sunt mai prietenoși, mai amuzanți și mai cool decât cei care nu.

O mica parte a respondenților au spus că sunt mai confortabili în exprimarea emoțiilor prin emoji decât să vorbească la telefon sau în persoană. Mai mult de jumătate dintre utilizatorii globali de emoji (55%) au spus că utilizarea emoji-urilor în comunicații le-a adus un impact pozitiv asupra sănătății mintale.

Șaizeci și șase la sută dintre cei chestionați au declarat că emoji-urile sunt un instrument important de comunicare pentru crearea unității, respectului și înțelegerii. Și 88% au spus că se simt mai empatici față de persoanele care folosesc emojis.

„Sunt încurajat de această statistică specială”, a scris într-o postare de blog despre acest studiu, designerul de tipare și dezvoltator de fonturi Adobe Paul D. Hunt. „Emoji-urile sunt criticate uneori pentru că sunt excesiv de zaharine, dar această dulceață este esențială atunci când vine vorba de a difuza o parte din greutatea comunicării online.”

Realitatea Live

02 Mai 2024, 09:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 09:41 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite au emis miercuri sute de noi sancţiuni vizând Rusia, din cauza războiului din Ucraina, într-o acţiune ce urmăreşte cu precădere să blocheze posibilităţile Moscovei de ocolire, inclusiv prin intermediul Chinei, a măsurilor occidentale deja în vigoare.

Pe lângă companiile ruseşti din domeniul apărării, sancţiunile vizează aproximativ şaizeci de companii şi persoane fizice străine, în special chineze, acuzate că “au ajutat Rusia să achiziţioneze componente cheie pentru fabricarea de arme sau programe de apărare”, potrivit unui comunicat.

“Sancţiunile de astăzi sunt menite să perturbe şi să slăbească şi mai mult efortul de război al Rusiei prin atacarea industriei sale militare de bază şi a reţelelor de eludare (a sancţiunilor existente, n.r.) care o ajută să se aprovizioneze”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, citată în comunicat.

Şaisprezece dintre companiile străine vizate sunt fie chineze, fie cu sediul în Hong Kong, majoritatea fiind acuzate că au ajutat Rusia să obţină componente ce sunt în mod normal interzise, dar şi, în cazul a două dintre ele, că au furnizat materialele necesare pentru producerea de muniţii.

În total, prin acţiunea de miercuri, Trezoreria SUA a impus sancţiuni pentru peste 200 de entități, iar Departamentul de Stat a fost implicat în desemnarea a peste 80 dintre ele, aceasta fiind una dintre cele mai ample acţiuni împotriva companiilor chineze de până acum în cadrul sancţiunilor Washingtonului care vizează Rusia.

Sancţiunile afectează şi companii din alte cinci ţări: Emiratele Arabe Unite, Turcia şi Azerbaidjan, precum şi Belgia şi Slovacia, două state membre ale Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău