Salarii până la 30.000 de lei! Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante în Republica Moldova

20 Iul. 2021, 10:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2021, 10:30 // Actual //  MD Bani

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) prezintă lista celor mai plătite joburi pe piața muncii la data 19 iulie 2021, conform declarațiilor agenților economici. Cel mai mare salariu este oferit de compania Ces Comunicații SRL pentru un diriginte de șantier, suma oferită se ridică la 30 de mii de lei.

Astfel, cel mai plătit loc de muncă vacant (15-30 mii lei) declarat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este pentru poziția de diriginte de șantier în domeniul construcțiilor. Postul de muncă este ofertat de compania Ces Comunicații SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău. Compania mai este în căutare de maistru în domeniul construcțiilor pentru care se oferă pînă la 20 mii lei.

27 mii lei sunt oferiți unui mecanic-șef la Danube Oil Company SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Cahul, satul Giurgiulești în domeniul exctracției uleiului de floarea soarelui. La fel compania este în căutare de maistru, operator în sectorul de producție, mecanic, operator în sala de cazane, electrician etc, pentru care se oferă de la 9-25 mii lei lunar.

O companie turcească caută un manager de proiect pe care îl va remunera cu 25 mii lei. Acesta va activa în raionul Telenești și are nevoie de cunoștințe în domeniul construcțiilor. Locul vacant este ofertat de compania „Onur Taahhut Tașimacilik Inșaat Ticaret Ve Sanayi” SRL. De asemenea se oferă transport, mîncare și cazare la necesitate.

De asemenea sunt și două locuri de muncă vacante care sunt răsplătite cu 20 de mii de lei. Acest salariu se oferă pentru viitorul manager financiar al companiei Rompetrol Moldova SA și viitorul tehnolog în alimentația publică al companiei Imcomvil Grup SRL. Este de dorit ca acești candidați să aibă deja experință. 

20 mii lei se oferă pentru un  asamblor cu experiență responsabil de montarea produselor din lemn, atît în țară cît și peste hotare. La fel, compania este în căutare de manager, asistent manager, secretar, pentru care se achită 10 mii lei lunar.

Spitalul clinic militar central din municipiul Chișinău este în căutare de medici și personal din domeniul medical. Pentru aceste locuri de muncă vacante se acceptă personal cu experiență minimă și se oferă 12-17 mii lei.

Salarii de 13-16 mii lei sunt declarate de angajatori pentru locurile de muncă vacante: contabil, inginer în construcții, manager achiziții, șef de schimb, programatori, conducători auto, etc.

Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați. Doritorii sunt îndemnați să acceseze Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (conform declarațiilor agenților economici) și să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:22 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a comentat în termeni duri deplasarea oficialilor moldoveni, inclusiv a ministrului Energiei, Victor Parlicov, la Gazprom. Tofilat susține că această acțiune reprezintă o capcană și o umilință pentru Republica Moldova, subliniind discrepanțele între discursul autorităților și acțiunile acestora pe tema gazelor.

„Luni de zile ni s-a spus despre «depolitizarea subiectului gazelor», că «am scăpat de dependența de gazele rusești», iar acum ministrul merge la Gazprom. Foarte «consecvent»!”, a declarat Tofilat. În opinia sa, această deplasare este inutilă și nu adresează problemele fundamentale ale sectorului energetic.

Tofilat a punctat trei subiecte majore discutate cu Gazprom, care ar fi fost evitate dacă autoritățile ar fi luat măsuri eficiente în prealabil.

  1. Livrarea gazelor către regiunea transnistreană: Tofilat subliniază că deciziile referitoare la livrarea gazului în regiunea transnistreană sunt deja luate la Kremlin și că nu există nicio necesitate reală de a negocia cu Gazprom, având în vedere că aceștia nu vor lua decizii importante. El sugerează că în loc să discute cu Gazprom, autoritățile moldovenești ar trebui să planifice o reintegrare a regiunii și să fie pregătite pentru o eventuală criză energetică.
  2. Datoria la gaz: Tofilat adaugă că datoria de 720 milioane de dolari către Gazprom este nejustificată, iar auditul internațional a confirmat acest lucru. Deși autoritățile moldovenești ar fi trebuit să ajungă la un acord amiabil sau să meargă în instanță pentru a rezolva disputa, Tofilat susține că Guvernul a preferat să negocieze direct cu Gazprom, o abordare care, în opinia sa, nu face decât să amâne rezolvarea situației.
  3. Aprobarea Consiliului de Administrație al Moldovagaz: Tofilat consideră că blocajul în numirea unui nou Consiliu de Administrație la Moldovagaz ar putea fi depășit doar prin instituirea unui management extern, pentru a forța Gazprom să accepte schimbările necesare. El a menționat că proiectul de lege pentru a rezolva această problemă nu a fost încă înregistrat, iar în acest context, Gazprom refuză să numească un nou Consiliu de Administrație.

„Este clar că există interese ascunse care blochează procesul. Vom vedea cine va obstrucționa continuarea acestuia”, a concluzionat Tofilat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău