Cine este Oliver Daemen, cel mai tânăr om care va zbura în spațiu cu Bezos. Visa să ajungă printre stele de la 4 ani

20 Iul. 2021, 10:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2021, 10:43 // Au Bani //  MD Bani

Oliver Daemen este cel mai tânăr om care va zbura în spațiu. Acesta abia 18 ani și este proaspăt absolvent de liceu. Cu toate că are doar 18 ani, Oliver deține deja o licență de pilot privat. Pentru el, zborul cu racheta New Shepard a fost un vis, care astăzi va deveni realitate, pentru că Oliver avea această ambiție să zboare către stele încă de la vârsta de 4 ani. În viitor spune că intenționează să studieze fizica și managementul inovației la Universitatea Utrecht.

 Salut, sunt Oliver Damen, și îi voi însoți pe Jeff Bezos, Mark Bezos și Wally Funk în primul zbor spațial cu naveta New Shepard. Sunt foarte încântat să zbor în spațiu și să mă alătur lor în zbor. Am visat la asta toată viața mea, iar acum sunt cel mai tânăr astronaut din istorie pentru că am 18 ani. Sunt extrem de încântat să văd Pământul de deasupra. Mulțumesc foarte mult oamenilor de la Blue Origin pentru că au făcut asta posibil și pentru că au realizat naveta New Shepard. Mulțumesc!

Tatăl lui Oliver Daemen este CEO-ul unui fond de investiții și a licitat pentru un loc în echipa lui Jeff Bezos luna trecută, dar a pierdut. Un ofertant anonim a plătit 28 de milioane de dolari pentru această oportunitate.

Totuși, Oliver va zbura în locul pasagerului după ce au apărut „conflicte de programare”, după cum a anunțat Blue Origin într-o postare pe blog. Deci prețul concret, nu îl știm. Iar câștigătorul inițial al licitației a dorit să rămână anonim. Deși, să nu uităm, că au existat zvonuri că era vorba despre Elon Musk. Probabil nu vom afla prea curând.

Astfel, în câteva ore va începe decolarea. În timpul zborului în spațiu Jeff Bezos va fi însoțit de fratele său, Mark Bezos, de pensionara de 82 de ani Wally Funk și tânărul de 18 ani Oliver Damen.

Este atât de mișto să merg în Spațiu alături de acest grup. Wally este unul dintre cei mai buni piloți din toate timpurile și are o poveste de viață incredibilă. Desigur, Jeff este unul dintre cei mai buni oameni de afaceri din lume și un vizionar. Iar Mark este pompier și a strâns un palmares incredibil pe parcursul vieții lui. Simt o oarecare responsabilitate pentru că sunt cel mai tânăr care ajunge în Spațiu și să ajut mai mulți oameni să devină interesați de Spațiu, a menționat Oliver. 

 

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău