Ideea inedită a unor ignineri din Coreea de Sud: mașinile electrice ar putea fi reîncărcate în mers de drone

20 Iul. 2021, 15:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2021, 15:36 // Au Bani //  MD Bani

Un grup de ingineri din Coreea de Sud au venit cu o idee care i-ar putea scăpa pe șoferii de vehicule electrice să nu mai piardă timpul la stațiile de încărcare oferindu-le autonomie extinsă. Aceștia propun reîncărcarea vehiculelor electrice în mers folosind drone.

Dronele cunoscute sub numele Nebo nu sunt drone simple, ci o întreagă rețea de încărcare EV. Modul în care funcționează este ceva de genul realimentării unui avion în timpul zborului. Aceste drone sunt purtători simpli de combustibil (încărcare electrică) care vin și vă reîncarcă EV în timp ce sunteți în mișcare, scrie autoevolution.com.

Cel mai probabil, dronele Nebo vor ajunge pe piață atunci când automobilele electrice vor fi gata să se încarce wireless, fără cabluri. Cum această tehnologie este deja întâlnită la încărcarea telefoanelor în mașini sau acasă, nu vom aștepta prea mult până vom încărca și mașinile electrice în acest fel.

Drona care va încărca mașini electrice în mers este la fel ca orice dronă. Are patru propulsoare cu un sistem care trage aerul și îl scoate la o rată mult mai mare decât a intrat, deplasând astfel drona Nebo. Cea mai mare parte a corpului o reprezintă bateria. Având un electromagnet, drona poate să se fixeze pe acoperișul mașinii pentru a începe procesul de încărcare prin inducție.

Odată ce sistemul va fi pus în practică, va fi disponibilă și o aplicație care va urmări nevoile utilizatorului, oferind sugestii pentru planificarea călătoriei pe rute unde sunt stații cu drone, etc.

Vorbind despre teste, echipa a mers atât de departe cu ideea că au conceput chiar și o aplicație menită să vă urmărească nevoile de încărcare, cât cheltuiți, unde să găsiți stații de drone și chiar să vă poată planifica călătoria în funcție de nevoile electrice ale vehiculului. Păstrând pe toată lumea în siguranță în timpul reîncărcării, se va folosi o bandă desemnată.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală