(VIDEO) Mesaj de adio al Ambasadorului SUA în Moldova, Dereck J. Hogan: Plec știind că relația noastră este puternică

20 Iul. 2021, 16:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 16:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Mandatul Amsadorului SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan,  a luat sfârșit, acesta și-a îndeplinit misiunea diplomatică de 3 ani în țara noastră. Cu această ocazie oficialul a venit cu un mesaj de adio.

În acest mesaj Ambasadorul a vorbit despre mandatul său în Republica Moldova, dar și despre faptul că aceasta este o țară diversă care i-a oferit o experință inedită. Acesta a spus că s-a simțit onorat să reprezente SUA în fața poporului nostru.

„Este un privilegiu special să fii Ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova. Am fost onorat să reprezint Statele Unite în fața poporului Republicii Moldova pe durata ultimilor 3 ani, o perioadă remarcabilă și împlinită a vieții mele.”, a declarat Dereck J. Hogan.

În această perioadă Ambasadorul a cunoscut Republica Moldova, a aflat mai multe despre poporul moldovenesc. Pe durata mandatului său a colaborat îndeapropae cu agricultorii, cu mediul de afaceri, cu autoritățile din domeniul sănătății publice și cu guvernul Republicii Moldova.

„Plec, știind că relația noastră este puternică și în creștere.”, a mai spus Ambasadorul.

Oficialul le mulțumește tuturor celor pe care i-a cunoscut în perioada aflării sale în Republica Moldova.

“Mulțumesc, Moldova, pentru această minunată oportunitate. Ai avut un impact enorm asupra vieții mele și te voi păstra în inimă. La revedere!”

Întregul mesaj poate fi urmărit în VIDEO.

Următorul Ambasador al SUA în Republica Moldova va fi Kent Doyle Logsdon, originar din Sewickley, Pennsylvania. Anterior, Kent Doyle Logsdon a mai ocupat funcțiile de consilier politic în Ucraina, Thailanda, Kazahstan, Pakistan și Germania. Noul ambasador vorbeşte limbile rusă, ucraineană, thailandeză şi germană.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală