Turismul local promovat prin muzică. Andrew Rayel va mixa de la înălțime în 5 locații inedite din țară

09 Aug. 2021, 14:29
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
09 Aug. 2021, 14:29 // Slider //  MD Bani

Celebrul DJ moldovean Andrew Rayel, va filma o serie de live-uri inedite în 5 locații turistice din Republica Molodva. Acesta va mixa de la înălțime timp de două ore, iar concertele în aer liber vor fi filmate și, ulterior, promovate pe rețelele sociale. Producțiile video vor fi realizate în cadrul proiectului „Moldova: A place to find your harmony”, parte a campaniei „Moldova: A place to find yourself”, elaborată și implementată de către Agenția de Investiții „Invest Moldova”. Clipurile au drept scop promovarea imaginii țării peste hotare și atragerea turiștilor.

Producțiile video ale prestațiilor artistice vor fi filmate în unele din cele mai frumoase și notorii locații din țară, printre acestea se numără Fetești, Duruitoarea și Defileul Văratic.

„Este vorba despre 5 mix-uri, care vor fi lansate odată la aproximativ 6 săptămâni, cu muzică exclusivă, muzică nouă, dar pe background, ca suport video, va fi o locație interesantă de la noi, din Republica Moldova. Deja am filmat prima locație, este vorba despre cariera de la Rezervația Fetești. Cred că va mai fi o locație în Chișinău, undeva la înălțime, cu priveliște frumoasă, va fi defileul de la Duruitoarea Veche, Defileul Văratic și o locație pe malul Nistrului, cred că Țîpova sau Mărcăuți”, a declarat Andrew Rayel.

Clipurile vor fi editate și plasate pe paginile de pe rețelele sociale ale lui Andrew Rayel: Youtube, Facebook, Instagram și Twitter, care au o audiență totală de peste 1 milion de urmăritori. Andrew Rayel are urmăritori din toată lumea: SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Țările de Jos, Polonia, Rusia, Indonezia, China, Japonia și Australia.

„În această perioadă se constată o dinamică, o dezvoltare a turismului intern. Lucrul acesta ne bucură foarte mult și sperăm ca, într-adevăr, prin muzică, prin proiectele inovative cu care venim, să contribuim și la o mai bună cunoaștere, și la o redescoperire a Republicii Moldova”, a declarat Andrei Chistol, șef al Departamentului Promovare Turism din cadrul Agenției de Investiții „Invest Moldova”.

În 2020, Andrew Rayel a mixat de la înălțime la Orheiul Vechi, precum și în Chișinău.

„Cu siguranță îmi place foarte tare să călătoresc în Republica Moldova, poate nu am făcut-o atât de des acum câțiva ani, deoarece călătoream foarte mult și veneam acasă doar pentru câteva zile, câteodată pentru o săptămână și era un loc mai mult ca să mă reîncarc atât fizic, cât și spiritual. Datorită acestei năpaste, acestei pandemii, care, în general, este un lucru negativ, dar uite că a avut și laturi pozitive pentru mine. Am avut șansa și timpul de a redescoperi Moldova și foarte multe locații despre care, de fapt, am auzit anterior. Am mers, am descoperit, am văzut locuri extraordinare”, a declarat Andrew Rayel.

În martie 2021, Agenția de Investiții „Invest Moldova” a dat startul campaniei externe „Moldova: A place to find yourself”, prin lansarea unui spot de vizibilitate adresat turiștilor străini. Protagoniștii producției au fost interpreții Dara, Pasha Parfeni și trupa „Cosmos în Buzunar”, care au realizat un cover la piesa „Wake me up” de Avicii.

Totodată, în cadrul campaniei au fost lansate recent 3 spoturi video, care promovează Moldova drept o destinație turistică autentică, care merită a fi explorată.

Mesajul campaniei vine să ilustreze potențialul pe care îl deține țara noastră, exprimat prin simbioza dintre natură și muzică, gastronomie și vin, aventură și alte experiențe autentice, prin care oricine se poate regăsi sau reinventa.

Agenția de Investiții „Invest Moldova”, în calitate de autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului, este unica instituție mandatată să promoveze imaginea Republicii Moldova pe dimensiunea economică, investițională și turism, fiind administrator al Brandului de Țară pentru buna poziționare pe harta economică globală.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău