Emeritus, platformă edtech fondată în Singapore a obținut o finanțare 650 de milioane de dolari. Cine o utilizează

13 Aug. 2021, 17:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
13 Aug. 2021, 17:06 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Emeritus, o platformă edtech fondată în Singapore, a obținut 650 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de fondurile de investiții SoftBank și Accel. Platforma este utilizată de unele dintre universitățile de top din lume și de instituții de învățământ care predau cursuri online, scrie startupcafe.ro.

Compania este acum evaluată la 3,2 miliarde de dolari, valoare de 4 ori mai mare față de ultima rundă de finanțare din august 2020. Investiția vine în contextul în care pandemia a impus sistemului educational și companiilor să își treacă activitatea în online.

Emeritus a fost fondată în 2015 și colaborează cu peste 50 de universități din Statele Unite, Europa, America Latină, Asia de Sud, India și China. Business-ul este parte a grupului Eruditus și are peste 1.400 de angajați la nivel global.

Veniturile obținute în urma rundei de finanțare vor fi utilizate pentru achiziționarea iD Tech, o platformă pentru predarea științei și tehnologiei, în valoare de 200 de milioane de dolari, dar și în dezvoltarea de noi cursuri.

Emeritus este asemănătoare cu Coursera Inc, din Silicon Valley. Diferența este că platforma singaporeză permite ca orele de curs să fie mai scurte și mai interactive, comparativ cu cea americană.

SoftBank, unul dintre principalii finanțatori, a mai făcut investiții majore în sectorul edtech, în ultimii doi ani: spre exemplu, în startup-ul AI din Coreea de Sud, Riiid Inc și Class Technologies Inc, care realizează instrumente ce pot fi utilizate cu programe de teleconferință făcute de Zoom Video Communications Inc.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău