O moldoveancă a cumpărat un restaurant în Veneția. Acum e preferatul turiștilor și premiat de Trip Advisor (FOTO)

23 Aug. 2021, 10:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
23 Aug. 2021, 10:31 // Au Bani //  MD Bani

Raisa Candu, originară dintr-un sătuc din Ialoveni, Republica Moldova, după 18 ani de muncă în Italia a cumpărat  în anul 2017 un restaurant în Veneția, afacere pe care o gestionează în prezent. După aproape patru ani de muncă, restaurantul a fost premiat de platforma internațională Trip Advisor, un site care prezintă ofertele din domeniul HoReCa, în funcție de comentariile turiștilor.

 

Echipa Restaurantului a postat un anunț despre marele premiu pe data de 20 august 2021, la ei pe site.

Ne face plăcere să vă anunțăm că am câștigat Premiul Travellers Choice Award 2021 de la TripAdvisor.

Premiul este acordat primilor 10% din restaurantele din întreaga lume!

 

Eu nu ascund că am cumpărat această afacere. Iar mai departe ce a urmat a fost nebunie curată. Să o faci să crească, aici e adevărata muncă și satisfacție personală! În momentul în care am venit în echipa Impronta Cafe, acesta era doar un restaurant unde se mânca bine. După aproape trei ani de gestiune, a devenit un restaurant de nota 10, unde se mănâncă regește. Deci nu doar se mănâncă bine – dar și se simte bine, se bea băuturi selecte, pur și simplu se petrece timpul superb alături de cei dragi. În acești trei ani, am muncit mult, dar foarte mult, alături de echipa mea, pentru a atinge anumite standarde. Și nu am făcut-o de dragul marketingului dar a fost o plăcere din partea mea”, a povestit anterior moldoveanca, scrie Agora.md.

Despre afacere a vorbit și în cadrul emisiunii Vorbe Bune cu Lilu.

Pe lângă premiul Travellers’ Choice 2021, restaurantul moldovencei ocupă locul patru la capitolul cele mai bune restaurante din Veneția, dintr-un clasament de aproape 1.300 de localuri, dar și premiul TripExpert – alegerea experților.

 

Cunoști moldoveni cu istorii de succes? Scrie-ne în adresa redacției pe contact@bani.md, iar noi le vom relata povestea unei luni întregi.  

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală