(FOTO) Cazări inedite în România: top CINCI pensiuni din Delta Dunării

13 Aug. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Aug. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Delta Dunării, una dintre destinațiile turistice cu care România se poate lăuda, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1990, vine cu o ofertă vastă de cazări în zonă. Labirintul de lacuri și canale, ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume, este perfect pentru o vacanță liniștită, departe de razele puternice ale soarelui, dar și de aglomerația de pe litoral. Dacă încă nu v-ați hotărât asupra unui hotel, iată cinci dintre cele mai inedite cazări din Delta Dunării, recomandate de WallStreet.

Green Village Resort

Green Village Resort este una dintre cele mai noi opțiuni de cazare din Delta Dunării, aparținând omului de afaceri Dragoș Anastasiu.

Localizat în Sfântu Gheorghe, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, Green Village este un resort de patru stele, cu condițiile de cazare moderne. De asemenea, resortul oferă servicii de calitate prin camere de cazare spațioase, săli de conferință, agrement, cinema, loc de joacă pentru copii, centru SPA, spălătorie – călcătorie proprie, braserie, restaurant cu bar și terasă în aer liber cu vedere la Dunăre.

Green Village Resort se împarte în trei zone de cazare și servicii – Zona Egreta, zona Stârcul Alb și zona Lebăda și Pelicanul.

Capacitatea de cazare in Delta Dunarii curpinde 89 de camere confortabile, dintre care 58 de camere duble, 30 de apartamente cu un living, spațiu sanitar la parter și un dormitor la etaj precum și o vilă cu living și spațiu sanitar la parter cu două dormitoare la etaj, fiecare cu baie proprie.

Tarifele de cazare diferă în funcție de perioada în care mergeți în vacanță, cu prețuri începând de la 123 de euro/ noapte, costul incluzând și mic dejun.

Pensiunea „Cinci Chirpici”

Pentru cei care aleg o vacanță în Delta Dunării și mizează pe tradiționalul locului, pensiunea „Cinci Chirpici” din Delta Dunării cazează turiștii în cinci căsuțe cu arhitectură specifică zonei Deltei Dunării, realizate din materiale naturale: chirpici, piatră, lemn, stuf, iar la exterior tencuială din lut cu spoială de var alb, cu accente decorative albastre. Fiecare cameră are terasă exterioară deschisă dar, acoperită, iar, în interior, cuprinde vestibul, baie și spațiul de dormit.

apacitatea totală de cazare a pensiunii este de 29 de persoane distribuită în 8 camere duble sau single și un apartament de familie rustic.

Camera single costă 80 de euro pe noapte, camera dublă, 100 de euro, iar apartamentul de familie rustic, 160 de euro. Pentru două nopți, un turist ar trebui să achite 180 de euro, iar pentru trei nopți, 250 de euro.

La Trei Căsuțe

La Trei Căsuțe este o altă pensiune inedită din Delta Dunării.

Virgil și Cristina, un cuplu tânăr, sunt gazdele primitoare, care se ocupă de cerințele turiștilor. Pensiunea oferă serviciile de demipensiune, meniul fiind unul cu specific deltaic (rețete tradiționale cu pește).

Căsuțele sunt construite astfel încât să răspundă tuturor gusturilor turiștilor. Fiecare căsuță dispune de trei locuri de cazare, cu trei paturi individuale sau pat dublu. De asemenea, camerele au baie interioară proprie, TV, mobilier, terasă, foișor pentru servirea mesei, grătar, servicii de bar, piscină, loc de joacă pentru copii, dar și loc de pescuit.

În plus, orașul Tulcea este la 11 kilometri distanță.

Prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 200 de lei românești, depinzând de perioada în care se face rezervarea.

Casa Delta

O altă pensiune de poveste, Casa Delta, își întâmpină turiștii pe malul apei.

Situată în Crișan, Casa Delta are grădină și o terasă. Facilitățile acestei proprietăți includ un restaurant, recepție cu program nonstop, bucătărie comună și acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate. Pensiunea are vedere la râu.

Oferind vedere la lac, camerele pensiunii au baie privată cu duș și uscător de păr. Fiecare cameră de la Casa Delta este dotată cu aer condiționat și TV cu ecran plat.

O noapte de cazare la Casa Delta, în regim de demipensiune costă 250 lei/ persoană românești (două mese incluse: mâncare tradițională pescărească și pentru toate gusturile, cu produse proaspete de cea mai bună calitate).

Lebăda Luxury Resort & Spa

Lebăda Luxury Resort & Spa se află în Crișan și pune la dispoziție un lounge comun, 3 restaurante, centru de fitness și un bar. Acest hotel de cinci stele oferă room-service și are un club pentru copii. De asemenea, hotelul are trei piscine în aer liber, o piscină pentru copii, o piscină interioară, divertisment de seară şi recepţie deschisă nonstop.

Împărțite în 17 categorii, toate camerele luxoase beneficiază de aer condiționat, WiFi gratuit, minibar, seif, izolare fonică, TV cu ecran plat, canale prin satelit, cadă sau duș, uscător de păr și fier de călcat.

Oaspeții pot să se relaxeze la zona de wellness, cu cadă cu hidromasaj și saună, sau în grădina cu loc de joacă pentru copii și facilități de grătar. La proprietate puteți să jucați tenis de masă, darts și biliard.

De menționat este faptul că accesul cu alimente sau băuturi din afara resortului este interzis.

Costul unei camere duble în Lebăda Luxury Resort pornește de la 650 de lei/ noapte.

Nu în ultimul rând, Tulcea se află la 41 kilometri de Lebăda Luxury Resort & Spa.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:24
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 18:24 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Entuziaști și motivați să îmbunătățească procesele și produsele din sectorul financiar-bancar, mai multe startup-uri din țară au participat la programul Fintech Moldova 2021, lansat de Startup Moldova, în parteneriat cu MAIB și Mastercard și cu suportul USAID și al Suediei, în cadrul proiectului Tekwill.

Mary Nemciuc, manageră de programe antreprenoriale, TEKWILL:  „Pe măsură ce domeniul IT propulsează inovația, procesele și schimbă paradigmele, crește considerabil și necesitatea produselor noi, care oferă soluții viabile în procesul de tehnologizare a serviciilor din sfera financiar-bancară. Pentru o mai bună înțelegere a necesităților pieței, am identificat un partener privat de încredere, interesat de astfel de soluții, gata să vină cu suport, pilotare și integrare. De aceea, suntem recunoscători implicării partenerilor MAIB și Mastercard în dezvoltarea Verticalei FinTech 2021, care detectează problemele cu care se confruntă companiile bancare și furnizează soluții IT relevante pentru rezolvarea lor.”

Pe parcursul câtorva luni tinerii au lucrat asupra ideilor inovatoare în cadrul primelor două etape ale programului – Hackathon și Accelerator. Cele mai bune 11 startup-uri au fost selectate pentru a trece la nivelul următor de pilotare. Timp de 3 luni, în cadrul Acceleratorului, participanții au avut parte de sesiuni de mentorat și consultanță din partea mentorilor și experților din domeniu, au avut acces la o rețea extinsă de business din domeniul financiar-bancar, au obținut cunoștințe noi și au interacționat cu viitorii clienți, pentru a beneficia de potențiale investiții și informații despre modul în care corporațiile pot susține o inițiativă locală.

Evgeny Frolov, senior startup tracker: „În calitate de senior tracker, sunt mândru că, bazându-ne pe feedbackul de la sfârșitul programului, trackerii au fost desemnați ca unul dintre principalele instrumente eficiente și valoroase acceleratorului. Nu a fost un parcurs simplu, acesta solicită întotdeauna investiții de emoții, timp și cunoștințe, dar este și o experiență extraordinară pentru a sprijini fondatorii în călătoria lor către succes. Sunt bucuros să vă anunț că startup trackers activează acum, în mod deschis, pe piața moldovenească și pot ajuta toate startup-urile locale să ajungă la victorie!”.

În cadrul Acceleratorului au fost dezvoltate 9 soluții, care urmează a fi analizate de MAIB pentru a fi implementate în scopul facilitării proceselor de afaceri în cadrul băncii și pentru a aduce valoare clienților existenți, dar și celor potențiali din sectorul financiar-bancar.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte MAIB:Programul de accelerare a avut drept scop de a ajuta startup-urile să-și valideze ideile și să creeze produse, precum și să construiască o relație de suport între MAIB și fiecare dintre aceste startup-uri. Experiența a fost una nouă și pentru noi, provocând persoanele responsabile de produse din cadrul băncii să gândească altfel modul de a construi parteneriate. Contăm pe faptul, ca această primă experiență va continua, facilitând dezvoltarea ecosistemului de parteneriate ale MAIB în beneficiul clienților noștri, dar și a ecosistemului fintech din Republica Moldova”.

La finalul acceleratorului, au avut loc două zile de Demo Day, în care participanții și-au prezentat produsele dezvoltate pe parcursul programului.

Programul FinTech 2021 se va încheia cu o conferință, în luna octombrie, la care vor participa experți, startup-uri și toți cei asociați industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor și potențialul soluțiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare și alți jucători de pe piață ar putea oferi cele mai bune servicii clienților și partenerilor de business.

P.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală