(FOTO) Cazări inedite în România: top CINCI pensiuni din Delta Dunării

13 Aug. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Aug. 2021, 17:53 // Au Bani //  MD Bani

Delta Dunării, una dintre destinațiile turistice cu care România se poate lăuda, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1990, vine cu o ofertă vastă de cazări în zonă. Labirintul de lacuri și canale, ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume, este perfect pentru o vacanță liniștită, departe de razele puternice ale soarelui, dar și de aglomerația de pe litoral. Dacă încă nu v-ați hotărât asupra unui hotel, iată cinci dintre cele mai inedite cazări din Delta Dunării, recomandate de WallStreet.

Green Village Resort

Green Village Resort este una dintre cele mai noi opțiuni de cazare din Delta Dunării, aparținând omului de afaceri Dragoș Anastasiu.

Localizat în Sfântu Gheorghe, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, Green Village este un resort de patru stele, cu condițiile de cazare moderne. De asemenea, resortul oferă servicii de calitate prin camere de cazare spațioase, săli de conferință, agrement, cinema, loc de joacă pentru copii, centru SPA, spălătorie – călcătorie proprie, braserie, restaurant cu bar și terasă în aer liber cu vedere la Dunăre.

Green Village Resort se împarte în trei zone de cazare și servicii – Zona Egreta, zona Stârcul Alb și zona Lebăda și Pelicanul.

Capacitatea de cazare in Delta Dunarii curpinde 89 de camere confortabile, dintre care 58 de camere duble, 30 de apartamente cu un living, spațiu sanitar la parter și un dormitor la etaj precum și o vilă cu living și spațiu sanitar la parter cu două dormitoare la etaj, fiecare cu baie proprie.

Tarifele de cazare diferă în funcție de perioada în care mergeți în vacanță, cu prețuri începând de la 123 de euro/ noapte, costul incluzând și mic dejun.

Pensiunea „Cinci Chirpici”

Pentru cei care aleg o vacanță în Delta Dunării și mizează pe tradiționalul locului, pensiunea „Cinci Chirpici” din Delta Dunării cazează turiștii în cinci căsuțe cu arhitectură specifică zonei Deltei Dunării, realizate din materiale naturale: chirpici, piatră, lemn, stuf, iar la exterior tencuială din lut cu spoială de var alb, cu accente decorative albastre. Fiecare cameră are terasă exterioară deschisă dar, acoperită, iar, în interior, cuprinde vestibul, baie și spațiul de dormit.

apacitatea totală de cazare a pensiunii este de 29 de persoane distribuită în 8 camere duble sau single și un apartament de familie rustic.

Camera single costă 80 de euro pe noapte, camera dublă, 100 de euro, iar apartamentul de familie rustic, 160 de euro. Pentru două nopți, un turist ar trebui să achite 180 de euro, iar pentru trei nopți, 250 de euro.

La Trei Căsuțe

La Trei Căsuțe este o altă pensiune inedită din Delta Dunării.

Virgil și Cristina, un cuplu tânăr, sunt gazdele primitoare, care se ocupă de cerințele turiștilor. Pensiunea oferă serviciile de demipensiune, meniul fiind unul cu specific deltaic (rețete tradiționale cu pește).

Căsuțele sunt construite astfel încât să răspundă tuturor gusturilor turiștilor. Fiecare căsuță dispune de trei locuri de cazare, cu trei paturi individuale sau pat dublu. De asemenea, camerele au baie interioară proprie, TV, mobilier, terasă, foișor pentru servirea mesei, grătar, servicii de bar, piscină, loc de joacă pentru copii, dar și loc de pescuit.

În plus, orașul Tulcea este la 11 kilometri distanță.

Prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 200 de lei românești, depinzând de perioada în care se face rezervarea.

Casa Delta

O altă pensiune de poveste, Casa Delta, își întâmpină turiștii pe malul apei.

Situată în Crișan, Casa Delta are grădină și o terasă. Facilitățile acestei proprietăți includ un restaurant, recepție cu program nonstop, bucătărie comună și acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate. Pensiunea are vedere la râu.

Oferind vedere la lac, camerele pensiunii au baie privată cu duș și uscător de păr. Fiecare cameră de la Casa Delta este dotată cu aer condiționat și TV cu ecran plat.

O noapte de cazare la Casa Delta, în regim de demipensiune costă 250 lei/ persoană românești (două mese incluse: mâncare tradițională pescărească și pentru toate gusturile, cu produse proaspete de cea mai bună calitate).

Lebăda Luxury Resort & Spa

Lebăda Luxury Resort & Spa se află în Crișan și pune la dispoziție un lounge comun, 3 restaurante, centru de fitness și un bar. Acest hotel de cinci stele oferă room-service și are un club pentru copii. De asemenea, hotelul are trei piscine în aer liber, o piscină pentru copii, o piscină interioară, divertisment de seară şi recepţie deschisă nonstop.

Împărțite în 17 categorii, toate camerele luxoase beneficiază de aer condiționat, WiFi gratuit, minibar, seif, izolare fonică, TV cu ecran plat, canale prin satelit, cadă sau duș, uscător de păr și fier de călcat.

Oaspeții pot să se relaxeze la zona de wellness, cu cadă cu hidromasaj și saună, sau în grădina cu loc de joacă pentru copii și facilități de grătar. La proprietate puteți să jucați tenis de masă, darts și biliard.

De menționat este faptul că accesul cu alimente sau băuturi din afara resortului este interzis.

Costul unei camere duble în Lebăda Luxury Resort pornește de la 650 de lei/ noapte.

Nu în ultimul rând, Tulcea se află la 41 kilometri de Lebăda Luxury Resort & Spa.

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău