(FOTO) Cel mai fotogenic restaurant din lume: prin ce este deosebit și ce reguli trebuie să respecte vizitatorii

27 Aug. 2021, 12:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Aug. 2021, 12:26 // Au Bani //  MD Bani

Potrivit unui TOP realizat de TripAdvisor, cel mai fotogenic restaurant din lume este „Koral Restaurant” din Nusa Dua, Indonezia.

Localul este primul în lista topului la categoria Picture-Perfect Restaurants din cadrul „2021 Travelers’ Choice Awards”, un ghid realizat de platforma online de turism TripAdvisor pe baza voturilor date de turiștii care au vizitat locația respectivă.

Acest clasament, introdus în 2021 de platforma internațională, premiază  localurile care au un „factor wow” puternic, nu doar pentru mâncare, ci și pentru ambianță.

Restaurantul este atât de deosebit prin lumea subacvatică pe care o prezintă.

„Aceste locuri uimitoare valorează o mie de selfie-uri” – spune TripAdvisor.

Primul loc în preferințele vizitatorilor este ocupat de restaurantul „Koral”, din Nusa Dua, Indonezia, iar locul al doilea, de „Le Grill”, din Praga. Pe locul al treilea se găsește un restaurant care se află mai aproape de noi. Este vorba despre Localul D.O.R. din Tohanul Nou (Zărnești), județul Brașov.

Restaurantul Koral propune o varietate de produse proaspete care, odată ce ajung în mâinile bucătarului șef, Andrea Astone se transformă în adevărate delicii. Pe lângă bucatele excepționale puteți admira lumea subacvatică și nu în ultimul rând, vă puteți alege cu fotografii nemaipomenite.

Totuși, pentru a ajunge să iei masa la restaurantul Koral ai nevoie de rezervare în avans, de asemenea, este necesar să respecți dress-codul, care este Smart Casual, așadar, nu este permis să fii în topuri, maiouri fără mâneci, pantaloni scurți sau șlapi.

Pentru a proteja intimitatea și confortul altor oaspeți, fotografierea este permisă numai în timpul vizitei între orele 10:00 AM și 12:00 PM și nu este permisă în timpul orelor de cină. Programul de vizitare este exclusiv pentru oaspeții interni.

 

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală