Acţiunile Apple, la noi maxime istorice. O unitate se tranzacționează cu prețul de 152,12 dolari

01 Sept. 2021, 13:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
01 Sept. 2021, 13:53 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Acţiunile Globalstar (simbol bursier GSAT) se află pe plus cu 64% la sfârşitul ultimei şedinţe de tranzacţionare, în timp ce Apple (AAPL) a raportat o creştere de peste 3% pe bursă, obţinând o capitalizare de peste 2.500 de miliarde de dolari. Luând în calcul operaţiunile de splitare a acţiunilor, Apple au stabilit un nou maxim istoric, cu un preţ de 152,12 dolari pe unitate.

De la începutul anului până acum, Apple este pe plus cu peste 18%. Luni, au fost tranzacţionate 90,2 milioane de acţiuni, media zilnică fiind de 76,3 milioane de acţiuni, scrie Ziarul Financiar.

De asemenea, gigantul a ajuns la un acord prin care îşi va extinde oferta din cadrul Apple Music cu achiziţia aplicaţiei de muzică clasică Primephonic, iar un nou raport al firmei de analiză IDC arată că livrările de iPhone-uri vor creşte în 2021 cu 14% faţă de anul trecut.

Un alt zvon spune că noua lansare a Apple, iPhone 13 va avea funcții de comunicare prin satelit, permiţându-le utilizatorilor să raporteze accidente în zone fără semnal celular.

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!