A fost rugat de un deținut să meargă la Gara de Nord să ia un plic cu bani, dar riscă să ajungă și el după gratii

22 Feb. 2021, 14:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Realitatea.md
22 Feb. 2021, 14:31 // Bani și Afaceri //  Realitatea.md

Un tânăr de 27 de ani a fost reținut de oamenii legii după ce a mers la Gara Auto de Nord din Capitală și a ridicat de la șoferul unei rute pe cursa Dondușeni-Chișinău un plic cu 400 de euro care nu-i aparținea. În fapt, tânărul a intrat în posesia informații de la un deținut, iar șoferul fără a bănui i-a dat plicul cu bani. Totul s-a aflat când a venit adevăratul posesor al banilor, care a și alertat oamenii legii.

Banii pe care i-a transmis victima, urmau să fie primiți de către un angajat al unei companii pentru bronarea unui bilet de călătorie. Când a venit să ridice plicul de la șofer, și a aflat că banii au fost deja primiți de o altă persoană, tânărul de 29 de ani a sesizat poliția, pentru a interveni și depista persoana care se face vinovată.

Prejudiciul cauzat constituie 8.489 de lei.

În cadrul măsurilor de investigație și urmărire penală dispuse în acest caz, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut, iar în cadrul acțiunilor procesual-penale acesta și-a recunoscut vina. Doar că nu mai avea banii la el, spunând că i-a transmis persoanei care l-a rugat să meargă la Gara Auto de Nord să ia plicul, acesta fiind un deținut.

Acum tânărul din Orhei este cercetat penal pentru escrocherie, iar conform legislației pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău