Elon Musk scrie istorie. A devenit a treia persoană care a avut vreodată o avere netă de 200.000.000.000 de dolari

28 Sept. 2021, 14:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Sept. 2021, 14:32 // Au Bani //  MD Bani

Elon Musk a devenit a treia persoană care a avut vreodată o valoare de 200 miliarde de dolari luni, după ce valoarea Tesla a crescut, ceea ce l-a făcut din nou cea mai bogată persoană din lume, transmite Forbes.

Miliardarul Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX este urmat în această listă de fondatorul Amazon și rivalul spațial Jeff Bezos, care a atins prima dată 200 miliarde de dolari în august 2020 și magnatul de lux Bernard Arnault, care a făcut acest lucru pentru o scurtă perioadă luna trecută.

Acțiunile companiei Tesla de vehicule electrice pe care o deține Musk au continuat un raliu de patru luni, închizându-se cu 2,2%, la 791,36 dolari, cel mai mare din februarie anul acesta. Musk a devenit mai bogat cu 3,8 miliarde de dolari luni și în valoare de 203,4 miliarde de dolari la închiderea piețelor. El îl depășește pe Bezos, a cărui avere a scăzut luni cu 1 miliard de dolari, până la 197,7 miliarde de dolari, din cauza unei scăderi de 0,6% a stocului Amazon.

Musk este chiar mai bogat acum decât era în ianuarie – când a devenit pentru scurt timp cel mai bogat magnat din lume – pentru că a primit subvenții suplimentare de opțiuni pe acțiuni care i-au mărit participația la Tesla; are aproximativ 73,5 milioane de opțiuni Tesla în valoare de aproximativ 53 de miliarde de dolari. Musk deține mai mult de o cincime din Tesla; Forbes reduc o parte din această acțiune pentru a contabiliza acțiunile pe care le-a promis ca garanție pentru împrumuturi.

Averea lui Musk este puternic legată de proprietatea sa asupra Tesla, care a încheiat ziua cu o plafon de piață de peste 792 miliarde de dolari, și SpaceX, care a fost evaluată la 74 de miliarde de dolari după o rundă de finanțare din februarie. După ce a promis anul trecut că va renunța la aproape toate bunurile sale personale, inclusiv șase conace, el deține acum o singură casă și consideră că reședința sa principală este o unitate de închiriere de 400 de metri pătrați.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 720% în 2020, contribuind la creșterea averii nete a lui Musk cu peste 125 de miliarde de dolari într-un an. După tranzacționarea locurilor cu Bezos ca cea mai bogată persoană din lume timp de câteva zile în ianuarie, acțiunile Tesla au început să scadă. Până în aprilie, Musk a fost depășit și de Arnault. Trecerea neobișnuit de frecventă pe vârful clasamentului miliardar a continuat luna trecută, când Musk a devenit din nou al doilea cel mai bogat, urmându-l doar pe Bezos.

Cei doi, care conduc companiile de rachete concurente – SpaceX pentru Musk, Blue Origin pentru Bezos – au tranzacționat, de asemenea, bătăile pe cursa lor spațială miliardară. Luna trecută, tensiunile s-au revărsat într-un proces al Blue Origin împotriva guvernului federal pentru a disputa un contract NASA de 2,9 miliarde de dolari care a fost atribuit SpaceX.

Musk nu a răspuns la o cerere de comentarii cu privire la valoarea sa netă și la rangul dintre miliardarii mondiali la momentul publicării.

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:42 // Actual //  Lupu Eduard

Cei mai bogaţi oameni din întreaga lume pot cheltui până la 500.000 de dolari (400.000 de lire sterline) pe pachete “ultra-exclusive” pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, despre care promotorii susţin că includ întâlniri cu sportivii, acces la satul sportivilor şi “şansa de a lua parte la ceremonia de deschidere”, relatează The Guardian.

GR8 Experience, o “agenţie internaţională de experienţe” deţinută în parte de managerul de afaceri al starului de baschet LeBron James şi de managerul de relaţii publice al jucătorului de tenis Rafael Nadal, vinde pachete olimpice despre care susţine că includ bilete la 14 evenimente, cum ar fi finala masculină de 100 de metri şi ceremonia de deschidere, pentru 381.600 de dolari.

În plus faţă de aşa-numitele bilete de categoria A, agenţia susţine că poate organiza “experienţe pe care nu le poţi cumpăra”, inclusiv întâlniri cu sportivii, tururi ale zonelor cu acces restricţionat, cum ar fi satul sportivilor, acces privat după orele de program la Luvru şi o “cină regală la Palatul Versailles”.

Barnabas Carrega, directorul executiv al GR8 Experience, a declarat pentru The Guardian că firma sa le oferă super-bogaţilor “acces care nu este disponibil publicului, inclusiv timp cu sportivii”. El a refuzat să numească sportivii pe care i-a înscris, dar a spus că a organizat anterior evenimente private cu Nadal şi cu Novak Djokovici, o altă vedetă a tenisului, precum şi cu fostul schior olimpic italian Giorgio Rocca.

“Pentru Jocurile Olimpice sunt câţiva jucători de tenis”, a spus el. “Şi o serie de alţi sportivi, dar nu sunt în măsură să-i numesc”.

Întrebat despre costul întâlnirilor, acesta a spus că “depinde de structura întâlnirii”, care, potrivit acestuia, variază de la “15 minute pentru a face fotografii şi a discuta rapid până la alte întâlniri mult mai implicate… în care se petrece masa de prânz”. Preţul, a spus el, variază de la 25.000 de dolari la 500.000 de dolari “dacă vorbim despre unul dintre cei mai buni sportivi care petrece mult timp”.

Carrega a declarat că este “foarte selectiv” în ceea ce priveşte sportivii cu care lucrează compania sa şi a spus că unii ar putea să nu ofere experienţa pe care o caută clienţii. “Unii sportivi au un nume uriaş, dar s-ar putea să nu aibă carisma necesară pentru clienţi, alţii oferă o experienţă adevărată”, a spus el. “Sportivii trebuie să pară că vor să fie acolo, nu să spună “bună ziua”, dar apoi, în cinci minute, este evident că vor să plece.”

El a susţinut că, în trecut, compania sa – care este deţinută parţial de partenerul de afaceri şi managerul lui James, Maverick Carter, şi de managerul de PR al lui Nadal, Benito Perez-Barbadillo – a aranjat ca un client să petreacă aproape o săptămână cu Nadal, inclusiv să urmărească un meci din loja jucătorului, iar un alt client să joace un meci împotriva lui Djokovici.

Carrega a mai afirmat că ar putea vinde accesul pentru a face “parte din ceremonia olimpică”. În timp ce partenerul oficial al Jocurilor Olimpice, On Location, oferă bilete “Riverside Gold Package” pentru a urmări ceremonia de deschidere la preţul de 7.500 de euro (5.980 de lire sterline), înainte de taxe, de-a lungul Senei, Carrega a declarat că a putut oferi acces “în interiorul Trocadéro”, unde va avea loc partea principală a ceremoniei, cu vedere la Turnul Eiffel. “Nu puteţi cumpăra acest lucru. Trebuie să îţi foloseşti relaţia cu familiile sportivilor şi cu delegaţiile [ţărilor]”.

El a spus că are şase până la opt spaţii disponibile pentru ceremonia de deschidere care ar costa aproximativ 25.000 de dolari fiecare şi că a vândut deja câteva unui client pe termen lung cu o avere netă foarte mare. “Evident, la acest nivel de preţ trebuie să fii o persoană foarte calificată pentru a dori să cheltuieşti aceşti bani”, a spus el. “Este accesul pe care banii nu-l pot cumpăra, nivelul inaccesibil la ceva foarte, foarte unic şi special”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău