Rozătorul cu spirit de afaceri. Mr. Goxx, hamsterul care „bate” investitorii umani la tranzacționarea de criptomonede

28 Sept. 2021, 14:03
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Sept. 2021, 14:03 // Au Bani //  MD Bani

Un hamster pe nume Mr. Goxx tranzacționează criptomonede dintr-o cutie concepută special pentru această activitate. Mr Goxx „alege” ce monede să cumpere sau să vândă rulând pe o roată și plimbându-se prin unul dintre cele două tuneluri instalate în cușcă. De când a început să tranzacționeze, portofoliul hamsterului a crescut cu 24%.

Începând cu 12 iunie, Mr. Goxx a început să tranzacționeze criptomonede, iar de atunci portofoliul său a înregistrat performanțe impresionante, vineri, acesta înregistra o creștere de 24%.

De asemenea, hamsterul „bate” investitorii umani la tranzacționarea de monede digitale.

Rozătorul cu spirit de afaceri are un birou de comerț atașat cuștii sale obișnuite. În fiecare zi, când intră în birou, începe un flux live pe Twitch, iar contul său de Twitter anunță adepții: Mr. Goxx a început o sesiune de tranzacționare.

Rulând în „roata de intenție”, el selectează criptomoneda pe care ar dori să o tranzacționeze, pe măsură ce roata se rotește prin diferitele opțiuni. Etajul biroului său are două tuneluri în apropiere: unul pentru cumpărare, altul pentru vânzare.

De fiecare dată când trece printr-un tunel, dispozitivele electronice conectate la biroul său finalizează o tranzacție conform dorințelor domnului Goxx.

În spatele spatele finanțatorului cu blană sunt doi bărbați de 30 de ani, din Germania.

„Am simțit că totul devine din ce în ce mai scump în aceste zile și că economiile de clădire sunt foarte greu de realizat cu chiriile mari de plătit”, au spus ei. Se pare că majoritatea oamenilor din generația noastră nu văd nicio altă șansă decât să își arunce o mare parte din economiile pe piața criptografică, fără să aibă nici o idee despre ce se întâmplă acolo. Glumeam dacă hamsterul meu va putea lua decizii de investiții mai inteligente decât noi, oamenii”.

Numele Mr. Goxx este el însuși un semn al potențialelor dezastre ale pieței criptografice. O companie numită Mt Gox a fost odată cel mai mare schimb de cripte de pe planetă – până când a fost compromisă și sute de mii de bitcoin furate, făcând compania să facă faliment.

Goxx Capital

Prima lună a fost dură. Domnul Goxx a început pe 12 iunie cu 326 EUR, plasând o comandă pentru Stellar (XLM). O lună și 95 de comenzi mai târziu, Goxx Capital a scăzut cu 7,3%.

Însă, începând cu 27 septembrie, performanța în cariera traderului curajos a crescut cu 19,41%.

Aceasta depășește nu numai rentabilitatea pe piețele bursiere importante, cum ar fi FTSE 100 sau Dow Jones, ci și performanța investiției companiei supreme Warren Buffet, Berkshire Hathaway, conform calculelor site-ului de știri cripto Protos.

Și chiar și pe piața criptografică, Mr. Goxx a ieșit uneori ușor înaintea Bitcoin, cea mai mare dintre monede.

Pentru a fi clar, Goxx Capital nu este o firmă de investiții reală – iar partenerii umani ai domnului Goxx sunt dornici să sublinieze cu fiecare tweet pe care nu ar trebui să-l ia drept sfat de investiții.

Dar persoanele din spatele Mr. Goxx preferă să rămână anonim.

Criptomonedele au fost „subiecte foarte controversate” și „ca în cazul oricărui subiect discutat pe internet în ziua de azi, se pare că discuțiile pot deveni aprinse și incivile destul de repede”, au declarat aceștia pentru BBC News.

A început ca un proiect de hobby în timpul „nebuniei coroanei care ne-a lovit viața”.

Proprietarul Mr. Goxx, lector și specialist în prototipuri, spune că îi place să suscite interesul oamenilor pentru noile tehnologii, uneori cu umor.

Celălalt om implicat, un programator, a fost cel mai bun prieten al său de la universitate.

Și perechea, care locuiește la sute de kilometri distanță una de cealaltă, „s-a reunit” lucrând de la distanță la Goxx Capital.

Comerțele la întâmplare ale rozătoarelor primesc mult interes de la oameni, atât online, cât și în viața reală.

„De când hamsterul meu și-a asumat afacerea, i-am adus pe toți cei din jurul meu să ceară mai multe informații despre această problemă criptografică”, a spus proprietarul domnului Goxx pentru BBC News, „în principal oameni care vor fugi în mod normal dacă ar auzi cuvântul„ blockchain ” . ”

Goxx Box

Aproape totul de pe podeaua de tranzacționare a domnului Goxx este de casă, cu excepția câtorva fragmente de cod (biblioteci) pe care prietenii le-au folosit.

Biroul este complet automatizat, utilizând o gamă largă de tehnologii, inclusiv scripturi software, microcontrolere, computere cu o singură placă, design asistat de computer, imprimare 3D, tăiere cu laser și multe altele.

Toate acestea au făcut „o configurare destul de complexă”, au spus creatorii umani.

„Avem în minte multe caracteristici care ar face ca totul să fie mult mai distractiv de urmărit și ar însemna și mai mult spațiu pentru care domnul Goxx să se poată juca”, au spus ei.

Dar domnul Goxx, ca un adevărat executiv de succes, își păstrează propriile ore. Portalul dintre cușca sa obișnuită rămâne deschis, cu excepția cazului în care trebuie să rămână așezat pentru curățenie, astfel încât să poată ceasul oricând.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:01 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Rene Benko este omul care a stat în spatele Signal Holding, una dintre cele mai mari companii private din Austria care a activat în domeniul imobiliar şi care a fost cap de afiş în ceea ce avea să devină cel mai grav caz de faliment al unei companii imobiliare de la criza din 2008 şi până în prezent, notează businessmagazin.ro.

Drumul lui Benko către vârf n-a fost unul uşor. Magnatul cu o avere cândva estimată la aproape şase miliarde de dolari, a abandonat liceul la doar 17 ani şi a fost condamnat pentru dare de mită în 2012.

Atunci, Benko a cooperat cu Ivo Sander, fost prim-ministru croat pentru a-l convinge pe controversatul politician italian Silvio Berlusconi să scape Signal Holding de taxele pe care compania trebuia să le plătească pentru proiectele sale din Milano, scrie Wall Street Journal.

Benko, în vârstă de 46 de ani, a fost crescut într-o familie modestă din Innsbruck, un oraş austriac pitoresc situat în Alpi. După abandonarea liceului fostul magnat imobiliar s-a ocupat de transformarea mansardelor unor clădiri rezidenţiale în apartamente de lux, convingându-i pe rezidenţii reticenţi de la etajele inferioare să accepte planurile sale, oferindu-se să instaleze lifturi pe cheltuiala sa. În final, businessul său a devenit avantajos pentru tot cei implicaţi.

Pentru face pasul către imobiliare şi a deschide un business în toată regula austriacul a avut nevoie de bani serioşi. El a rezolvat problema finanţării după ce a convins un moştenitor al unei benzinării să vină cu cash pentru ideile sale de business. Odată ce problema banilor a fost rezolvată, Benko a dat undă verde proiectelor sale, iar imperiul său de business începea să capete contur la începutul anilor 2000. Două decenii mai târziu, mai exact în 2019, Signa Holding,se putea lăuda că deţine clădirea Chrysler din New York, una dintre cele mai emblematice asseturi imobiliare din lume.

Valoarea proprietăţilor raportate de principalele sale două companii imobiliare – Signa Prime şi Signa Holding – a crescut la 3,6 miliarde de euro în 2014, a depăşit 10 miliarde de euro în 2017 şi a sărit de 18 miliarde de euro până în 2020 – o creştere extraordinară într-un sector cu evoluţie lentă precum cel imobiliar.

Cu toate acestea, în ciuda succesului şi a rezultatelor raportate, Benko s-a lovit de o problemă care în doar doi ani a ajuns să-i scufunde imperiul: profitabilitatea companiei arăta fantastic, însă doar pe hârtie. În realitate, compania încasa pierdere după pierdere, creditorii şi investitorii băteau la uşa lui Benko după banii împrumutaţi, iar Signal Holding începea să se prăbuşească încet.

Între 2017 şi 2021, companiile lui Rene Banko raportau un profit de 3,4 miliarde de euro. Signa Holding a majorat din pix cifrele privind profitul, pentru că în caz contrar ar fi fost forţată să recunoască că se confruntă cu pierderi semnificative.

Tot în aceeaşi perioadă, Signa a făcut autorităţile austriece să ridice din sprâncene după ce a plătit dividende de 1,9 miliarde de euro, în ciuda faptului că încasase doar 1,6 miliarde de euro venituri din chiriile generate de clădirile sale, o situaţie cel puţin neobişnuită pentru un jucător imobiliar de mare anvergură.

Până în 2023, compania a fost forţată să renunţe la mai mult proiecte imobiliare, să lichideze o serie de business-uri mai mici şi să facă paşi în spate în timp ce continua să se confrunte cu scandaluri pe bandă rulantă şi să „sângereze” cash.

Lovitura finală pentru Signa Holding şi Rene Benko a venit în noiembrie 2023 când compania n-a reuşit să plătească o obligaţiune de 200 de milioane de dolari. Eşecul a declanşat o serie de falimente în lanţ care au culminat cu prăbuşirea totală a imperiului imobiliar construit de omul de afaceri austriac pe parcursul ultimilor 20 de ani.

După faliment, austriacul a ieşit din rândurile miliardarilor şi a dispărut în anonimitate. De numele lui  Benko, care cândva făcea parte din clasamentul Forbes ai celor mai bogaţi oameni de pe planetă, nu se mai leagă decât un grafic al averii realizat de celebra publicaţie şi un faliment ale cărui repercusiuni asupra lumii imobiliarelor nu sunt cunoscute nici astăzi în totalitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău