Se redeschid plajele din Havana. Când va fi permis accesul turiștilor străini

30 Sept. 2021, 15:07
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
30 Sept. 2021, 15:07 // Slider //  MD Bani

După aproape 9 luni de inactivitate din caza pandemiei de coronavirus, autorităţile din Havana au anunţat miercuri redeschiderea plajelor şi a piscinelor, precum şi a celebrului bulevard din capitala Cubei, Malecon. Totuși, anumite restricții rămân în vigoare.

„De astăzi, este autorizat accesul pe Malecon, cu respectarea măsurilor sanitare pentru a preveni infectările cu SARS-CoV-2, precum şi deschiderea plajelor şi a piscinelor, acestea din urmă la 50% din capacitate”, a anunţat ziarul oficial Tribuna de La Habana, citându-l pe guvernatorul capitalei, Reynaldo Garcia Zapata.

Situat la malul mării și fiind înconjurat de mai multe clădiri coloniale colorate, bulevardul Malecon este de obicei locul de întâlnire pentru toţi locuitorii Havanei, cărora le place să alerge, să pescuiască sau să petreacă acolo timpul cu prietenii seara, activităţi care au fost interzise începând cu luna ianuarie din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.

Cu toate că se redeschid, măsurile de prevenire împotriva răspândirii COVID-19 necesită a fi respectate în continuare. Astfel, la piscine precum și în zonele de plajă, purtarea măştii este obligatorie, cu excepţia înotului, este una din prevederile relaxării. De asemenea, sunt autorizate „exerciţiile fizice pe drumurile publice şi în sălile de sport”.

De altfel, vinerea trecută, opt din cele 15 provincii ale Cubei şi-au redeschis după nouă luni restaurantele, barurile şi alte locuri publice, cu o capacitate limitată de locuri.

Autorităţile cubaneze au anunţat, totodată, deschiderea graniţelor pentru turişti începând cu data de 15 noiembrie, precum şi deschiderea treptată a şcolilor între octombrie şi noiembrie.

Cuba a înregistrat până în prezent 872.425 de cazuri de COVID-19, între care 7.378 de decese, la 11,2 milioane de locuitori, însă numărul cazurilor zilnice este în scădere.

Cu trei vaccinuri dezvoltate local, însă care nu au fost recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 5,1 milioane de cubanezi sunt complet imunizaţi, adică 45,6% din populaţie, însă obiectivul autorităților de la Havana este depășirea pragului de 90% până la sfârșitul lunii noiembrie.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău