Care sunt brandurile de lux cu cea mai bună valoare la revânzare

18 Oct. 2021, 08:34
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Oct. 2021, 08:34 // Actual //  bani.md

Ceasurile Rolex continuă să fie o investiție, iar Bottega Veneta este brandul fashion cu cea mai puternică ascensiune în ultimul an  – este concluzia unui studiu realizat de un site specializat în compararea prețurilor și analiza modului în care evoluează în timp valoarea obiectelor de lux, scrie forbes.ro.

Fiindcă traversăm o perioadă aflată sub zodia imprevizibilului, dar nu vrem să renunțăm la lucrurile care ne fac viața frumoasă, site-ul Rebag a elaborat o analiză care poate fi de ajutor în eventualitatea în care ne propunem să ne rentabilizăm obiceiurile de cumpărare.

Rebag a analizat modul în care trecerea timpului afectează prețul obiectelor de lux: ceasuri, bijuterii și genți. Website-ul a folosit pentru acest studiu un instrument dezvoltat in-house, denumit CLAIR (Comprehensive Luxury Appraisal Index for Resale).

Hermès, Chanel și Louis Vuitton continuă să fie cele mai importante nume în moda de lux – le avantajează tradiția și modul în care își asigură controlul asupra prețului și portofoliului, arată studiul Rebag.

Cel mai bine „îmbătrânesc” gențile Hermès, Chanel și Louis Vuitton, în timp ce în zona rarefiată a orologeriei de lux, anumite modele de ceasuri Rolex se dovedesc a fi o investiție inspirată, valoarea lor crescând odată cu trecerea timpului. În ceea ce privește bijuteriile, Van Cleef & Arpels este numele alegerii înțelepte.

Hermès ocupă prima poziție a topului realizat de platfroma online Rebag: la revânzare, gențile Birkin obțin până la 90% din prețul inițial. Pe poziția a doua se află gențile Louis Vuitton, care păstrează 80% din prețul de vânzare, cu 17 procente mai mult decât anul trecut, iar locul al treilea este ocupat de Chanel, cu 75% (creștere de 12% față de 2020).

Louis Vuitton Eva

Accesoriile de mici dimensiuni își conservă cel mai bine valoarea: portofelele pot aduce profit la revânzare (valoarea lor crește cu două procente peste prețul inițial), poșetele păstrează 97% din valoarea inițială iar trusele cosmetice – 92%.

Cât despre branduri – accesoriile Louis Vuitton se află pe prima poziție cu 92%, urmate de Saint Laurent cu 80% și Chanel cu 79%.

Set Van Cleef & Arpels din aur, rubine, safire și diamante

Bijuteriile high-end Van Cleef & Arpels aduc la revânzare 95% din prețul inițial, ceasurile Rolex – 82%, iar ceasurile și bijuteriile Cartier – 74%.

Analiza Rebag arată în mod specific că, în momentul de față, cele mai căutate produse în sectorul accesoriilor de lux sunt sunt geanta Louis Vuitton Eva (167%), ceasul Rolex Oyster Perpetual Submariner Automatic Watch Stainless Steel și Cerachrom 40 (116%) și brățara Cartier Love (102%) – în paranteze este notată valoarea la revânzare comparativ cu prețul de retail.

Platforma online estimează că în perioada următoare brandurile ale căror produse își vor conserva foarte bine valoarea sunt Tiffany & Co.’s (datorită noilor ambasadori, Beyoncé și Jay-Z) și Bottega Veneta – datorită marketingului îndrăzneț, designului inovator și noului management.

Realitatea Live

06 Iul. 2025, 09:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
06 Iul. 2025, 09:02 // Actual //  Ursu Victor

România continuă să fie una dintre destinațiile preferate ale moldovenilor. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică din România, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2025, 37.867 de turiști din Republica Moldova au fost cazați în structurile de primire turistică din România, inclusiv în apartamente și camere de închiriat.

Astfel, Republica Moldova se află pe locul 8 în clasamentul celor mai importante surse de turiști străini pentru România, devansând țări precum Spania, Ucraina, Bulgaria sau Turcia.

În total, în această perioadă, sosirile în structurile de primire turistică din România au însumat 4,49 milioane de persoane, în creștere cu 0,8% față de perioada similară din 2024. Turiștii străini au reprezentat 19,2% din total, iar cei din Republica Moldova au avut o prezență tot mai vizibilă în peisajul turistic românesc, scrie economica.net.

Datele arată că orașele cele mai vizitate au fost Bucureștiul, Brașovul și Clujul, iar durata medie a șederii pentru turiștii străini a fost de 2,1 zile.

Creșterea numărului de turiști moldoveni în România reflectă nu doar proximitatea geografică și legăturile culturale, ci și diversificarea ofertelor turistice și a facilităților de cazare din țara vecină. Tendința ar putea continua și în sezonul estival, când litoralul românesc devine o atracție majoră pentru turiștii din regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO