Alexandra Conunova, cunoscuta violonistă vine cu o reacție pe Facebook: se va rezolva cu bine în curând

29 Oct. 2021, 11:41
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
29 Oct. 2021, 11:41 // Actual //  MD Bani

Celebra violonistă din Moldova, Alexandra Conunova reacționează la o săptămână de la incidentul produs la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce vameșii au depistat în bagajul ei o vioară Stradivarius, instrument muzical extrem de scump, pe care nu l-ar fi declarat, scrie Realitatea.md.

Violonista a refuzat să ofere prea multe detalii despre caz, însă a scris că o bucură valul de sprijin pe care îl are deja de 6 zile.

„Dragii mei prieteni și colegi! Sunt sigură, că întâmplarea nefericită care mi s-a întâmplat, se va rezolva cu bine în curând. Cât n-ar fi de delicată situația la momentul dat, sunt profund mișcată de acel enorm val de sprijin, care de acum 6 zile a apărut și tot nu se mai oprește. Este absolut minunat cum într-o clipă s-au adunat mii de oameni în apărare! Fiecare articol, postare și mesaje, pe care le primesc în privat, sunt extrem de importante și valoroase pentru mine. Vă mulțumesc încă odată si revin cu noutăți in curând!”, a scris violonista.

Amintim că, potrivit oamenilor legii, cazul a avut loc vineri, 22 octombrie, însă responsabilii de la Serviciul Vamal nu au emis nici un comunicat de presă în acest sens. Câteva zile mai târziu, jurnaliștii de la Deschide.md au mediatizat cazul. Violonista urma să decoleze spre Federația Rusă și ar fi susținut că se deplasa într-un turneu. Sursa citată a mai precizat că vioara Stradivarius ar fi din anul 1700 și că aceasta ar fi fost estimată la un preț de aproximativ două milioane de euro.

În cadrul anchetei, oamenii legii urmează să stabilească dacă vioara este o „Stradivarius” veritabilă, dar și cum aceasta a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova.

Presa scrie că violonista Alexandra Conunova a câștigat mai multe premii la concursuri internaționale din Moscova, Singapur, Londra, fiind în același timp studentă la Universitatea de Muzică de la Hanovra, Germania.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 15:45
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
02 Mai 2024, 15:45 // Slider //  Soroceanu Olga

Peste 200 de părinți, diriginți de clasă și psihologi școlari s-au reunit la conferința „Cum creștem adolescenți sănătoși: Parteneriat școală-familie” în cadrul Săptămânii Educației. Această inițiativă a oferit un cadru propice pentru discuții și învățare, abordând subiecte esențiale legate de colaborarea dintre școală și familie în sprijinul dezvoltării armonioase a tinerei generații.

„Este evident că fără o comunicare bună între acești actori cheie, nu vom crește acel adolescent cu valorile, cu competențele care să-l ajute să devină un adult fericit. Și atunci noi punem un accent mare și pe formarea cadrelor didactice, pe dotarea instituțiilor educaționale, cu materiale didactice interactive. pentru că, atunci când elevul pășește pragul școlii, el trebuie să se simtă în siguranță, prietenos, să vrea să meargă acolo. Știți, deseori auzim că adolescenții sunt viitorul sau copiii sunt viitorul. Noi aici la UNFPA susținem că ei sunt și prezentul și nu putem să ne gândim la ei doar ca ceva din viitor. Deci trebuie să ne unim eforturile astăzi pentru ei”, a declarat Ludmila Sîrbu, Analistă Programe Tineret, UNFPA Moldova. 

Ina Crasnojon, psihologă-psihoterapeută și cofondatoarea Academiei Părinților de Invidiat, a accentuat rolul crucial al comunicării deschise între părinți și adolescenți. 

„Este foarte bine ca fiecare părinte să fie informat, pentru că părinte devenim, dar nu ne naștem. Ca să fim informați avem nevoie de surse sigure, avem nevoie să aflăm lucruri importante de la specialiști. E bine atunci când un părinte știe exact cum formulează mesajele ca să ajungă la propriul lui copil, cum setează limite corecte și cum respectă regulile pe care el și le propune în educarea propriului copil”, a menționat Ina Crasnojon, psihologă-psihoterapeută, cofondatoarea Academiei Părinților de Invidiat. 

Colaborarea strânsă între școală și familie este cheia pentru a asigura o dezvoltare armonioasă a elevilor, crede Iulii Țurcanu, părinte de adolescent și cadru didactic la o instituție de învățământ din capitală.

„Este un eveniment foarte important pentru că, la momentul actual, fără implicarea nemijlocită a părinților, instituțiilor de învățământ și în special a cadrul didactic, este foarte greu de a transmite sau de a presta serviciul acesta educațional, dat fiind faptul apariției noilor tehnologii informaționale și a unui volum mare de informații. Sprijinul părinților este primordial, pentru că cel mai important este să ai cei șapte ani de acasă și următoarea instruire care va urma pe tot parcursul vieții”, spune Iulii Țurcanu.

Natalia Madan, mamă a unui adolescent de 15 ani, împărtășește cu încredere că relația cu un adolescent este o călătorie complexă.

„E provocator, evident. Și de aceea asemenea evenimente sunt foarte binevenite, nu doar pentru mine, dar pentru orice părinte care se gândește la un viitor mai sigur pentru copil și vrea să se dezvolte împreună cu copilul său. Ce ține de eveniment? Un lucru pot să zic, mi-a confirmat că ceea ce știu eu legat de creșterea copilului e suficient și e bine, doar că ne-a încurajat să și aplicăm toate acestea. Ne-a motivat cum să ne reconectăm cu copiii”, afirmă Natalia Madan.

Conferința „Cum creștem adolescenți sănătoși: Parteneriat școală-familie” a fost organizată în cadrul Săptămânii Educației, de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație și platforma media Suntparinte.md. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău