Cea mai mică bancă din Republica Moldova și-a scos acțiuni de vânzare la ofertă

27 Nov. 2021, 16:18
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
27 Nov. 2021, 16:18 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Eurocreditbank a scos din nou la vânzare 250 de mii de acțiuni (1,8%) la un preț redus de 17,85 lei per acțiune. Valoarea lor totală este de 4,46 mil. de lei, potrivit anunțului băncii.

Cele 250 de mii de acțiuni ale băncii sunt scoase la vânzare pe piața reglementată ca „acțiuni separate” în perioada 19 noiembrie – 18 decembrie. Prețul de vânzare al acțiunilor este de 17,85 lei pe acțiune, iar valoarea totală a acestora este de 4,4 mil. de lei. Acțiunile pot fi achiziționate de un cumpărător sau un grup de persoane care acționează concertat, care au primit autorizația prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

Capitalul social al Eurocreditbank este de 138 milioane lei, acesta fiind împărțit în 13,8 mil. de acțiuni. Licitațiile anterioare pentru vânzarea lotului unic de 250 de mii de acțiuni ale Eurocreditbank au avut loc în perioada 2 august – 13 august 2021, 15 septembrie – 14 octombrie și 20 octombrie – 19 noiembrie a acestui an, iar prețul inițial de vânzare a fost de 23,32 lei per acțiune în primele două licitații (cost total – 5,83 mil. de lei), după care s-a redus la 20,99 lei per unitate (cost total – 5,25 milioane lei).

Acționarii băncii sunt Mariana Zisi – 46,4% acțiuni și Mahmood Shakir Mahmood – 42,1%.

Eurocredibank este cea mai mică instituție financiară din cele 11 existente pe piața Republicii Moldova. În zece luni ale anului 2021 a contabilizat un profit de 15,1 mil. de lei. Valoarea activelor însumează – 1,5 miliarde de lei. Volumul total al creditelor acordate a fost de 629,4 mil. de lei, iar al depozitelor atrase a constituit 1 milirad de lei.

Realitatea Live

15 Ian. 2025, 12:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
15 Ian. 2025, 12:58 // Actual //  Ursu Victor

Premierul Dorin Recean a declarat că Guvernul Republicii Moldova este în prezent în proces de identificare a unui grup de avocați internaționali care să asiste autoritățile în recuperarea activelor energetice preluate de Rusia. Întrebat despre posibilitatea de a urmări o cale similară cu cea a companiei ucrainene Naftogaz, care a câștigat un arbitraj internațional în fața Gazprom, pe baza unui audit similar, Recean a subliniat că guvernul ia în considerare toate opțiunile legale disponibile.

„Este vorba despre recuperarea activelor Republicii Moldova, care au fost preluate, inclusiv prin mijloace frauduloase, din diverse sectoare, în special din sectorul energetic. Printre acestea se numără Moldova Gas și centrala de la Cuciorga, active care au fost preluate de Rusia”, a declarat premierul.

Recean a precizat că autoritățile moldovenești sunt în proces de identificare a potențialilor consultanți juridici pentru a sprijini Guvernul în acest demers. Recuperarea activelor energetice este considerată o prioritate națională, având în vedere impactul semnificativ asupra securității energetice a Republicii Moldova. Guvernul a menționat că va urmări, în măsura posibilităților, un proces similar cu cel al Ucrainei pentru a recupera activele naționale și a asigura protecția intereselor statului moldovean pe plan internațional.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală