Netflix ar putea restricționa accesul mai multor persoane la un singur cont

15 Mart. 2021, 16:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
15 Mart. 2021, 16:47 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Netflix încearcă să restricționeze folosirea unui cont de mai multe persoane, fără să impună acest lucru, deocamdată.

Unii utilizatori Netflix au raportat că au văzut pe ecran un mesaj care spunea ”Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a urmări în continuare”.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC: ”Acest test este conceput pentru a se asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”.

Încă nu a fost luată o decizie dacă Netflix va lansa această funcție în rețeaua sa. În perioada de încercare, utilizatorii pot verifica dacă li se permite accesul la cont printr-un cod, trimis prin text sau e-mail.

Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă

Platformele de streaming, inclusiv Netflix, HBO Go, Amazon Prime și Disney +, permit utilizatorilor să creeze mai multe profiluri în cadrul contului, dar termenii și condițiile specifică faptul că acestea sunt destinate utilizării de către persoanele din gospodărie.

Netflix a câștigat aproape 37 de milioane de noi abonați în 2020 și are acum peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume.

În condițiile în care nu știe câte persoane îi folosesc platforma în realitate, Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă.

Prin noua funcţie pe care Netflix are ca scop sa o introducă, s-ar putea verifica dacă utilizatorii care distribuie parola între ei locuiesc la aceeaşi adresă. Măsura ar reduce drastic numărul persoanelor care folosesc acelaşi cont.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău