Capitalizarea bursieră a Apple se apropie de 3.000 de miliarde dolari. Totuși, nu mai este cea mai valoroasă companie

09 Dec. 2021, 12:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
09 Dec. 2021, 12:39 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Acţiunile Apple au crescut miercuri, 8 decembrie 2021, cu 1,6%, la 174 de dolari pe unitate. Pentru a atinge o capitalizare de 3.000 de miliarde de dolari acţiunile Apple ar trebui să fie tranzacţionate la 182,85 dolari pe unitate.

Titlurile Apple au crescut cu circa 30% în acest an, după un avans de 80% în 2020. Prin comparaţie, indicele american the S&P 500 a crescut cu 25% în aceeaşi perioadă.

Capitalizarea altor companii de peste 1.000 de miliarde de dolari, Microsoft, Amazon, Alphabet şi Tesla, au avansat cu 10%-70%.

„Apple nu pare să fie imună la fluctuaţiile forţelor economice doar datorită brandului său puternic și portofoliul său de produse noi este destul de solid”, a declarat Susannah Streeter, analist senior pentru pieţe şi investiţii la firma Hargreaves Lansdown.

Apple a ajuns la o evaluare de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 şi doi ani mai târziu şi-a dublat valoarea.

Acţiunile Apple au depăşit deja cu 4 dolari ţinta preţului median al analiştilor, majoritatea acestora recomandând cumpărarea acestora.

Apple a pierdut temporar în acest an titlul de cea mai valoroasă companie din lume, în favoarea Microsoft, după comentarii ale directorului general Tim Cook referitoare la problemele din lanţurile de aprovizionare şi la dificultăţile de a procura semiconductori şi componente pentru fabricarea smartphone-urilor şi laptopturilor.

Microsoft mai are nevoie de circa 500 de miliarde de dolari pentru a ajunge la o capitalizare de 3.000 de miliarde de dolari.

Realitatea Live

16 Apr. 2025, 17:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
16 Apr. 2025, 17:18 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Roman Cojuhari, a declarat că procesul de disponibilizare a pensionarilor de la Calea Ferată din Moldova (CFM) se desfășoară în conformitate cu legislația și în coordonare cu sindicatele. Acesta a precizat că toți angajații care vor fi concediați vor beneficia de plățile care li se cuvin, conform prevederilor legale.

„Toate disponibilizările se fac în coordonare cu sindicatele, iar toate achitările prevăzute de legislație vor fi efectuate exact așa cum spune legea. Persoanele afectate vor primi toate plățile care le sunt cuvenite”, a declarat Cojuhari într-un comentariu pentru presă.

Potrivit acestuia, ultimele estimări arată că ar putea fi concediați în jur de 200 de angajați, însă cifra nu este definitivă: „Practic zilnic se schimbă informația”, a menționat șeful APP.

Declarațiile vin după ce directorul CFM, Serghei Cotelnic, a anunțat că aproximativ 1.000 de angajați pensionari sunt vizați de un amplu proces de reorganizare și reducere a cheltuielilor. În prezent, CFM are în jur de 5.700 de angajați, dintre care 1.000 au atins vârsta de pensionare.

Reorganizarea vizează în special eliminarea unor activități considerate neesențiale din procesul tehnologic și comasarea unor funcții. Potrivit datelor financiare recente, CFM înregistrează pierderi de circa 228 milioane de lei, iar datoriile salariale depășesc 188 de milioane de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European