Cardul de credit maib business – acces direct la resurse suplimentare pentru afacerea ta

16 Dec. 2021, 09:43
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
16 Dec. 2021, 09:43 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Cardul de credit business este noul produs bancar unic, lansat de către maib pentru susținerea afacerilor din Moldova.

Acesta este un card de credit și un instrument comod de plată prin care poți achita bunuri și servicii pentru afacerea ta, poți obține numerar la bancomate și POS terminale sau gestiona cheltuielile de deplasare ale angajaților tăi atât în țară, cât și în străinătate. Folosești aceste resurse acum, dar achiți mai târziu.

Cardul de credit business se emite pe numele proprietarului, administratorului sau angajaților companiei. Acesta reprezintă o linie de credit revolving, ceea ce înseamnă că sumele pe care le-ai rambursat din creditul consumat pot fi reutilizate.

Cardul se emite gratuit, iar linia de credit se acordă în lei, în sumă de până la 300 000 de lei, cu perioadă de grație la dobândă de până la 60 de zile.Cardul de credit business mai înseamnă:

  • acces 24/7 la bani din linia de credit oricând ai nevoie, în țară și străinătate;
  • dobânda zero, dacă rambursezi sumele folosite în decurs de până la 60 de zile;
  • cardul poate fi utilizat pentru plăți în Moldova și în străinătate;
  • perioada de valabilitate a liniei de credit este de 4 ani cu posibilitatea de prelungire;
  • dobânda se calculează doar la soldul efectiv;
  • metodă simplă de plată contactless.

Orice ai face, oriunde te-ai afla, cardul de credit maib business este instrumentul de creditare simplu si eficient pentru realizarea planurilor curente ale afacerii tale.

Vino la maib sau sună la 022 022 428 pentru a afla mai multe despre cardul de credit business.

Solicită oferta aici și obține cardul rapid.

P.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ