Românca care creează pantofi pentru Kim Kardashian, Dua Lipa, Rihanna, Kylie Jenner. Prețurile ajung de mii de euro

24 Ian. 2022, 14:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
24 Ian. 2022, 14:15 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Amina Muaddi este celebră în toată lumea pentru creațiile sale în materie de pantofi. Tocurile sale extravagante au făcut senzație pe cele mai cunoscute podiumuri. Printre clientele sale se numără atât persoane cunoscute din România, precum Ilinca Vandici și Cristina Ich,  cât și din întreaga lume, cum ar fi Kim Kardashian, Dua Lipa, Rihanna, Kylie Jenner.

Amina Muaddi, un designer de pantofi de origine română a lucrat pentru pentru L’Uomo Vogue și GQ US, de asemenea a colaborat cu Rihanna.

A creat brandul de pantofi care îi poartă numele și care a devenit cunoscută în toată lumea, însă puțin cunosc povestea celebrei Amina Muaddi. Ea este pe jumătate româncă și jumătate iordaniană.

„E adevărat că mama e româncă și tata iordanian, dar mă simt în aceeași măsură și italiancă, pentru că mi-am petrecut majoritatea vieții în Italia, deci e cultura pe care am experimentat-o cel mai mult. Am trăit primii șapte ani în Iordania, apoi nouă ani în România, iar de la 16 ani locuiesc în Italia. Am, deci, câte ceva din aceste trei culturi în mine”, a declarat Amina într-un interviu pentru elle.ro.

Părinții ei s-au cunoscut în tinerețe, chiar la facultate. Întrucât mama ei nu a putut rezista diferențelor culturale din Iordania, a plecat în România, sub pretextul de vacanță, dar au rămas acolo. Astfel, Amina Muaddi a locuit o perioadă cu mama ei în România, însă apoi s-au îndreptat spre Italia, unde s-au și stabilit.

Încă de la vârstă de 9 ani se vedea în lumea modei, respectiv studiile și le-a urmat în acest domeniu.

„Mai întâi în București, apoi în Focșani. Apoi am plecat în Italia, unde oricum îmi petreceam toate vacanțele, la sora mamei. Cred că mama nu m-a văzut niciodată trăind în Focșani. Tot timpul îmi spunea că vrea că eu să studiez în altă parte. Și o înțeleg. Cred că o tânăra de 16 ani care trăiește într-un oraș mare e total diferită de una care trăiește într-un oraș mic. Ești expus unor lucruri și experiențe la care eu nu aveam acces. Am plecat la Brescia, apoi m-am mutat la Milano, la facultate, și am absolvit Institutul European de Design. Știam ce vreau să fac încă de când aveam vreo 9 ani. Știam că vreau să lucrez în modă, nu aveam niciun fel de îndoială”, a mai povestit Amina Muaddi care și-a transformat visul în realitate.

Pantofii o pasionau de mică, asta era ceea ce îi plăcea cel mai mult, iar uneori purta încălțările mamei pe platforme.

Amina Muaddi încalță vedete celebre de la Hollywood, dar și din România. Ilinca Vandici și Cristina Ich îi poartă pantofii. Prețul unei perechi de pantofi sau de sandale create de aceasta pornește de la 600 de euro și poate ajunge la mii de euro, în funcție de model.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală